Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 3 PrvaPrva 1 2 3 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 75
    Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao djomla
    A joj, ne znam ja ništa o tome
    I bolje. Neznanje je blagoslov. Koliko ja znam tih 2 mil kuna je bilo namijenjeno u humanitarne svrhe, prvenstveno za transplantaciju NeReDove jetre, a kako sad stvari stoje, nije ostalo ni za anesteziju

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S obzirom da nisam mogao ranije, evo i mene da se uključim u ovu velu raspravu o našem i vašem Mobilu, a i MobilMediji.
    U sljedećim ću postovima probati odgovoriti na vaše upite, nedoumice, kritike, možda i neku pohvalu. Ali ću vam reći i jednu stvar - gotovo od stoljeća sedmog postoji mail adresa pisma@mobil.hr, a i moja kruno@mobil.hr na koju možete slati svoje prijedloge i kritike, ali nikada od vas da dobijem koju riječ. A koliko sam puta i u uvodniku Mobila pozivao čitatelje da se jave s prijedlozima i temama o kojima bi htjeli više, a o kojima manje čitati. Ove se novine rade za vas čitatelje, a ne za nas u redakciji. Jer, prije više godina i ja sam bio samo čitatelj ovih novina. Sjećam se onog četvrtka iz 11-og mjeseca 1999 godine kada sam u Večernjaku naišao na oglas da uskoro izlazi Mobil. Nakon toga sam svaki mjesec jedva čekao novi broj, a ako bi kasnio zvao bih redakciju i pitao kada izlazi. Zvao sam ih i govorio im što mi se sviđa a što ne. Koji novinar dobro piše, a koji samo površinski obradi temu. Vi, koliko vidim, pišete po forumu, ali zaposlen čovjek nema baš uvijek puno vremena pretraživati što je sve napisano na mobil forumu,a i da novine izađu na vrijeme, zar ne. Stoga, javite mi se i recite što želite, nakon svakog broja mi se možete javiti mailom, telefonom ili na kavi. Postoje čitatelji koji mi se redovno javljaju. Što će nam časopis koji nije zanimljiv, koji je dosadan, koji nije bolji od konkurencije itd. Sudjelujte u stvaranju časopisa kojega volite (ili ste barem voljeli) i javite mi se, a ako imate ideje za pisanje i mislite da biste bili dobar novinar, javite mi se - možda vam se ime pojavi u impresumu. Svaki mjesec možete čitati tekstove ljudi koji su prije boravili na ovom forumu.

Sada slijede odgovori.......

Pozdrav svima od glavnog urednika

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Misliš ovo:

Ma ovo je užas. Ja nemam riječi. A pogotovo na ovaj citat:

Ah bože. To je stariji broj, kupljen za 6.5 maraka!! Ja se užasavam na to. Pored toga, ekskluziva telefona, čini mi se p990i je na samo JeDnOj stranici.
    Ja sam odavno prestao kupovati te novine. Još kako su počeli "metati" djevojke na naslovnu stranicu.

"Ovo je samo dio tema koje donosi novi broj na 108 stranica, na visokokvalitetnom papiru. (KĆ)"
    ODG: Zar papir nije visokokvalitetan?! Mi imamo jedan drugi problem, a to je kvaliteta uveza koju pokušavamo riješiti s tiskarom, tako da nam se novine više ne raspadaju. Meni se digne kosa svaki put kada malo jače stisnem Mobil i stranica iskoči van. Nadam se da se ovo više nikada neće dogoditi.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs
    lol, testirali su v235 motorolu.... Šta tu ima testirat šta nisu v3i ili neku drugu novu motorolu
    Motorola V3i je testirana već prije.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Misliš ovo:

Ma ovo je užas. Ja nemam riječi. A pogotovo na ovaj citat:

Ah bože. To je stariji broj, kupljen za 6.5 maraka!! Ja se užasavam na to. Pored toga, ekskluziva telefona, čini mi se p990i je na samo JeDnOj stranici.
    Ja sam odavno prestao kupovati te novine. Još kako su počeli "metati" djevojke na naslovnu stranicu.

ODG: Sony Ericsson P990i smo dobili u zadnji čas i zato je išao na samo 1 stranicu. S obzirom da je bila riječ o mobitelu koji još uvijek u to vrijeme nije bio finaliziran detaljniji test se nije niti mogao napraviti. Sada ga čekamo ko ozebli sunce i imamo spremno najmanje 3 stranice za njega. Ali, čim nam dođe, jer nam ga zastupnik jooš uvijek nije prodao. Mislim da u vezi P990i nije stvar u broju stranica nego da se dadne bilo kakva informacija, jer je od tog testa do danas ipak proššlo dosta vremena i bilo bi mnogima muka čekati bilo kakav test o njemu.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ch3lawy
    Ma samo ti pucaj, ali nažalost ljudi koji bi trebali čitati kritike ovaj forum zaobilaze u širokom luku...

Ma da, jesi li siguran?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A joj brate, pa raspisaću se:
    1. Prvo i osnovno, smeta mi što su prešli na tzv. Mobil "Mediju". To mi strašno bode oči. To ti je kao ono: dobro zarađujemo, možemo još bolje, pa što ne bismo. Gladne oči para. A samim time, velikim "tastovima LCD TV-a", "projektora (?!?)" i sličnih gluposti, smanjila se veličina te(k)stova mobilnih telefona. U ovom broju na slici koju sam priložio, tj. kupusu od novina, jasno se na naslovnoj stranici vidi SE P990i. Ekskluziva, koja piše na stranici na kojoj je ekskluzivno testiran, trajala je do kraja SaMo JeDnE sTrAnIcE. Meni došlo da povratim. Na ekskluzivu.

2. VEEEElIkO hvalisanje kako su oni najbolji, prvi u svemu i jedini u hrvatskoj koji donose neke tekstove i sl. (a sve aluzija na konkurenciju sa MojMobyjem, za koji bih ja dao i posljednje pare koje imam da ga kupim) dovodi me do ludila.

Evo i link.
    :bljak: :bljak: :bljak:

3. Lice godine: Ona tamo nova izabrana se razgolitila, kao da je ovo playboy ili CKM ili sl. Ili možda i jeste
    4. Sajt. Veoma loš, nikada ažuran, zna odjednom zatrpati tonom vijesti koje se skupljaju, kao loj pod kožom, pa odjednom pukne kože i više ne možeš zaustaviti bljuvanje napolje. A kad zaustaviš, čekaš drugih 7 dana da se napuni i opet iznova.

Dodatak na prvu stavku:
    Ja bih veoma volio kad bi se vratio stari Mobil, sa veoma opširnim te(k)stovima na po 3 strane, a ne sjećam se dobro, možda je poneki bio i sa 4. "(Multi)mediju" ostavite za neki drugi časopis koji bi oni mogli izdavati. Recimo, ja kad kupim jedan digitalni fotoaparat ili DVD ili LCD TV, ja sam miran najmanje slj. 4-5-10 godina. A mobilni telefon se ne kupuje svakih toliko (ima ekstremiteta, loše je ekonomska situacija, sve mi je jasno). Ja ga recimo kupujem svakih godinu dana. Obzirom na to da me niti jedna druga tehnologija ne interesuje osim mobilne, a ponešto i kompjuterske, ja u tom Mobliu nemam šta da pročitam, jer sam već kupio i DVD i digitalni fotić. Tj. imam i ono što bih mogao na netu. Pa što onda da plaćam 6.5 KM, kad bih mogao besplatno (stari mi plaća net, a ja bih sam morao kupiti novine).

Dodatak na drugu stavku:
    Znam ja da ste vi prvi koji ste počeli pisati o telekomunikacijama i sve to stoji, ali jasno se vidi da vam je konkurencija, puno bolji, Moby i da nekako želite privući kupce. E samo da znate, jedino jeste prvi (izašli na kioske prije 7-8 godina), ali NIKAKO i NAJbolji, NAJbrži niti NAJspretniji.

Umalo da zaboravim: imate samo 10 izdanja godišnje, konkurencija 11.

Samo jedno se pitam: Kako ste uspjeli da imate ovako dobar forum, a novine vam za smeća?

ODG: E ovo će dugo trajati, strpljenja molim.
    1. Na časopisu i dalje stoji veliko Mobil, a Media je toliko malo da se jedva vidi. Zamisli kako bi tek bilo da je jednako veliko. Ako pogledaš stare brojeve Mobila i prebrojiš ukupni broj stranica onda će valjda biti jasno kako je dio s mobitelima i dalje jednak (plus minus nekoliko stranica od broja do broja). Kako smo se širili na nova područja tako smo i povećavali broj stranica. U zadnje dvije godine povećali smo broj stranica za čak 24 stranice. Nama je veliki problem jako veliki broj novih mobitela, stoga obajvljujemo kraće testove mobitela. Ako gledate našu konkurenciju onda zbrojite na koliko je stranica kod njih dio s testovima mobitela, a na koliko u Mobilu pa ćete vidjeti da mi imamo više stranica. U Mobilu izađe i po 15 testova novih mobitela. Mislim da je to velika stvar, ali ako čitatelji žele manje testova na više stranica, to se može promijeniti samo moram imati većinu koja tako želi.
    Za Ekskluzivni test P990i nemam što za dodati jer i jeste ekskluzivni, nitko ga prije nas nije imao, a i na jednu je stranicu stalo dosta toga.

2. Svi volimo biti najbolji, a neki od nas to i napišu. Ovo se može vidjeti na većini reklama ili barem iščitati između redaka.

3. Lice s naslovnice - ovo nije Playboy, a ovakve se slike ne objavljuju samo u Playboju, nego i u većini današnjih novina. Koliko novina na svijetu postoji (osim Glasa koncila i sličnih), a koje nemaju golotinju? Cure se vole slikati, a najbolja među njima dobila je hrpu nagrada, nadam se da ste pogledali o kojim ne nagradama riječ?!

4. Site se puni s vijestima kako pristižu i koliko su zanimljive. Možda bi ti volio pisati za nas i puniti www.mobil.hr novim vijestima? Javi se ako si za suradnju.

Dodatak na prvu stavku: Testovi mogu biti duži, ali će biti i manje testova. Svaki mjesec Nokia prodaje po 4-6 novih mobitela, Samsung isto tako. I ostali se trude da ih slijede. To znači da bismo u svakom broju terbali imati oko 20-25 testova i onda puta po nekoliko stranica! Da mi je vidjeti te novine. A da ne govorim da je lijepo pročitati i neke tekstove koji nisu testovi, nego zabavni. Ali, neki koji pišu za Mobil i koji sudjeluju u ovoj raspravi nikako da napišu neki tekst i da vas razvesele!
    U svakoj zemlji u kojoj boravim kupim časopis o mobitelima, pa da vidite kako oni objavljuju testove! Uzmimo za primjer njemački Connect, najpoznatiji europski časopis o mobitelima. Dva testa na 2-3 stranice, a svi ostali na po pola stranice, a uvijek i nekoliko na 1/4 stranice. Na jednoj četvrtini stranice. Niti drugi časopisi nisu baš bolji od njih.
    Što se tiče multimedije, pa neka je, mnogi čitatelji vole pročitati i o nekim drugim stvarima. Imaju sve na jednom mjestu.

Dodatak na drugu stavku: Svi se trudimo biti dobri i najbolji, a mi imamo 10 redovitih izdanja plus jedno posebno - Katalog. Zbog njega i ne izlazi 11 brojeva godišnje jer računamo da je ljudima malo previše u jednom mjesecu dati 60 kuna. Da postoji interes velikog broja ljudi koji su spremni dati 60 kuna za dva izdanja oko Nove godine mi bismo napravili još jedno izdanje. Matematika i troškovi kažu ipak malo drugačije.

4.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ch3lawy
    To znanost još nije objasnila

Znanost štošta još toga nije objasnila :-)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile
    Mlađo, lave
    I ja sam nekad svršavao na Mobil, ali otkad je postao "Media" i "Playboy" rijetko kad kupim. Da se ljudi koji rade trude, to je vidljivo, pogotovo recenzenti telefona, PDA-ova, laptopa itd. Ali mislim da je uređivačka politika krenuka u krivom smijeru, a to sam več prije par mjeseci naveo. E sad, koliko je kriva o to će znati knjigovođe i vlasnik. Ako mu ovaj kupus od novine donosi profit, ja mu skidam kapu. Sad ovdje opet dolazimo do sukoba interesa kapitala i entuzijazma, nažalost, ali takva je realnost, živimo u svijetu u kojem kapital diktira uvjete, al zato, fala bogu, postoji internet pa smo mi freakovi ipak nekako "obeštećeni" .
    Baš zbog toga, zbog onoga što prije nađem na netu, nekad kad se zajebem i ipak iz dosade kupim Mobil, i/ili Moby, iskusim jedan veliki Deja vu.

I da sumiram:

1. Ukinuti ono "media" i vratiti se prvotnoj svrsi, testiranju mobitela, PDA uređaja, možda laptopa, GPS-a, raznih playera i sl. Okaniti se kino projektora, pa čak i fotoaparata, mikseta i sličnih pizdarija, jer postoje kud i kamo stručniji časopisi za ove potonje.

2. Uvesti više prostora u novinama za recenzije i testove. Kad izađe novi mobitel i/ili neki srodan predmet požude , testirati i objaviti na 2,3 stranice, sa malo više subjektivnih dojmova. Smanjiti slike i biti pažljiv u odabiru slika, da se ne ponovi situacija kad se testira, mislim Qtek 9100 a da ga se ne uslika s izvučenom tipkovnicom.

3. Izbacit pichke iz novina. Ima i za to stručnijih časopisa, a fala bogu i interneta.

4. Vratiti NeReDa na mjesto glavnog urednika. NHF sadašnjem uredniku. Ja sam Mobil kupovao od prvog broja pa do prije par godina, a mislim da nisam jedini, osim što ima na forumu ljudi koji ga kupuju "po dužnosti" i onda referiraju sadržaj "nadređenima".

ODG: Da, postoji Internet, ali ne i pravi dojmovi kao što ih daju naši novinari. Opet ponavljam, premalo reakcija ima na sadržaj, slabo se javljate redakciji.

1. Ako vam smeta multimedija, sada barem imate priliku lako iščupati taj dio i ostaviti ono što vas zanima. To vam je naša tiskara omogućila. Ovaj multimedijalni dio rade veoma stručni ljudi kojima je audio tehnika profesija i u ovoj nam je priči najbitnije da se ne radi o fušerima koji samo pune stranice novina nego pišu korektno i veoma kvalitetno.

2. Ili ćemo objavljivati samo 6-7 mobitela na više prostora ili nastaviti ovako, ali da objavimo sve mobitele? Nisam baš siguran da sam pročitao stav oko toga? Inače, postoje čitatelji koji više žele slika jer žele vidjeti kako mobitel izgleda, a u tablici su svi bitni podaci. Kome udovoljiti?

3. Prazno!

4. Dobar je bio prethodni glavni urednik, bilo je zadovoljstvo s njim raditi. Bilo je i veoma zabavno, a i korisno jer čovjek dosta toga kuži.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ledeni
    Da ima tu dosta istine.Ali ne znam radi čega su i ostale novine slično postupile.Primjerice Auto Klub koji je do sada pisao isključivo o automobilima,sada su tu i motori(koje volim),alu tu im nije mjesto,pa koje kakve jahtice ,pa curice i nakraju oglasnik koji zauzme pola časopisa.Koma.
    Isto tako je sa Mobilom,izlaze dosta van tematike.Ali kao šta sam naveo nisu jedini.Možda je to neki nov,način pribavljanja kupaca

E ovo je za dobro se zamisliti, dobro si primijetio. Svaka čast.

Chellex himself!
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    k750i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao krunoslav
    A da ne govorim da je lijepo pročitati i neke tekstove koji nisu testovi, nego zabavni. Ali, neki koji pišu za Mobil i koji sudjeluju u ovoj raspravi nikako da napišu neki tekst i da vas razvesele!
    You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mene je najviše razveselilo kad sam u mobilu pročitao pod "zanimljivosti" kako je Tokio mislim 2004 imao više mobitela nego cijela Evropa

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2003
    Mobitel
    N82
    Operater
    m:tel
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Žao mi je Kruno što sam dobio 24h net tek prije 2 mjeseca, a onda sam riješio veliki dio posla. Nikada nisam pisao mailove dok sam bio na dila-upu, a mnogo puta sam mislio. I vama i Mobyju i mnogima drugima. Kad ga dobih, bejaše kasno, prestao sam kupovati Mobil.
    SKR. je SKR. za SKR.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja moram priznazt da sam lijen pisat mailove, a forum je sam po sebi "vox populi". A i smišljen je za multilateralnu komunikaciju, pa je lakše preko foruma saznat što narod misli, nego preko zadanog mejla.

Al opet velim, ako prodaja "Mobila" zadovoljava vlasnika, remitenda niska, onda je sve OK.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, ne volim sam sebi odgovarat, ali primoran sam na novi post, jer upravo slušam emisiju "Radio Mobil".

ne mogu vjerovat koja debilana, bez uvrede. Eeeeeeej, dva glasa, muški i ženski i kao fol komuniciraju. čuje se na kilometar da čitaju. I šta je najgore, glumataju kao da pričaju
    đizs

Pa dajte ljudi, malo originalnosti ne bi škodilo, al dobro neću kiše kenjat, kad mi se bude dalo napisaću mail

A tek intervju sa misicom, ja ću popizdit

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, ne volim sam sebi odgovarat, ali primoran sam na novi post, jer upravo slušam emisiju "Radio Mobil".

ne mogu vjerovat koja debilana, bez uvrede. Eeeeeeej, dva glasa, muški i ženski i kao fol komuniciraju. čuje se na kilometar da čitaju. I šta je najgore, glumataju kao da pričaju
    đizs

Pa dajte ljudi, malo originalnosti ne bi škodilo, al dobro neću kiše kenjat, kad mi se bude dalo napisaću mail

A tek intervju sa misicom, ja ću popizdit

I na telki čitaju s blesimetra, pa zašto ne bismo i mi :-)

Učimo se, vježbamo, bit će bolje u budućnosti i bit će emisija spontanija. Nije valjda da ti je emisija toliko nezanimljiva i dosadna?

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao krunoslav
    Nije valjda da ti je emisija toliko nezanimljiva i dosadna?
    Ne, ne, dapače. Scenarij (sadržaj) je zanimljiv, ali su režija i produkcija katastrofa, pa kvare ukupan dojam.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne, ne, dapače. Scenarij (sadržaj) je zanimljiv, ali su režija i produkcija katastrofa, pa kvare ukupan dojam.

Nije ti loša ova tvrdnja s obzirom da ja pišem cijeli scenarij (sinopsis) za emisiju :-)))) Šalim se, naravno.

Kako se uvijek sve radi u žurbi tako i sinopsis napišem praktički malo prije snimanja emisije i onda jadni voditelji ne stignu provježbati tekst i usavršiti dijalog. Nadam se da ću u budućnosti stići ranije napisati im sinopsis te da ćeš na kraju biti zadovoljan i ukupnom produkcijom emisije.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    S 8
    Operater
    ,E-plus,ortel.de
    Godina
    50
    Bodovi
    11.242
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidiš vidiš,javio se i urednik(bar mislim da je on).Dobro je,jer neki drugi ne bi ni pregledali šta se piše o njihovom časopisu
    I feel the need -the need for speed!!!!!

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja moram priznat par stvari:

1) Moby sam kupio jedan jedini put, i to nakon dojave da se spominje moj site. Ego trip
    Uglavnom, nisam (barem u tom broju) vidio ništa što bi me tamo privuklo. Ne mogu prstom pokazat, ali nešto mi se u Mobilu više sviđalo.

2) Mobile sam kupovao, dobijao, pretplatio se... uglavnom, svaki na ovaj ili onaj način pročitam. To što sam ja tu na forumu ne znači da ću tvrdit da je časopis savršen, daleko od toga. Ako je smeće, reći ću da je tako. Ali nije.

Časopis isključivo o mobitelima ne bi prolazio. Bio bi vrlo suhoparan, bio bi dosadan. Konačno, i toliko spominjani Playboy ima, osim golih teta, i članke o ratu u Abesiniji, novosti iz svijeta tehnike, izlete u manđurijsku kuhinju, i slične stvari. Zapravo kad se sve zbroji, gole tete čine tek pola časopisa - ako i toliko.
    S Mobilom je ista stvar - oko polovice govori o mobovima. Ima i hrpu toga što neke ne zanima, pa to ne moraju čitat. Mislim da nikad nisam imao neki časopis u kojemu sam baš sve pročitao jer me baš sve zanimalo. Hell, i u Cosmu i u Elle se nađe zanimljivih članaka za muškiće - i to ne jedan.

Globalno, slažem se s Krunom u vezi testova i duljine istih. Neki su na par stranica, neki na jednoj, na pola ili čak na frtalj. Inače bi stvarno to bio jedan "Architectural Digest" (barem talijansko izdanje) na 350+ stranica, za gro novaca, gdje se izgubiš u duuuuuugim opširnim recenzijama. Jedan-dva duža testa pro broju, i još nešto onih srednijih i kraćih, mislim da je to idealno.

Osobno nisam audio-freak, kao ekipa koja piše o istome u drugoj polovici časopisa, ali ako ništa barem bacim pogled na ocjene, cijene, karakteristike i to. Tek toliko. Sigurno ima dosta ekipe koju to i zanima pa sve gutaju.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    Ja moram priznat par stvari:
    Časopis isključivo o mobitelima ne bi prolazio.
    Bio bi vrlo suhoparan, bio bi dosadan.
    Nije nitko rekao da trebaju biti samo mobiteli, pa tu su još PDA, pa onda playeri, tu i tamo koji laptop, recenzije softvera i sl, oprema.....

Ono što sam želio reći može se svesti na slijedeće. Sav taj prostor koji zauzimaju miksete, projektori, polugole tete, mogao bi se iskoristiti na kvalitetnije recenzije , barem je WB pjevao kako nema dovoljno mjesta, kad sam bacio usporedbu s mobile-review, pa reče da mu je lako pisat (Eldaru) kad ima mjesta ko kenje. E baš radi toga, izbacio bih sve ono navedeno da bi se dobilo više mjesta za kvalitetniji opis uređaja, logičnije slike (live fotografije) a ne one retuširane kopipejstane sa službenih stranica, jer inače izgledaju toliko nerealno da to boli. Svi više vole vidjeti live sliku. Jel toliko reško nekim jeftinim digitalcem uslikat i stavit?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    K610 feat. 64Mb M2
    Operater
    VeryImportantPerson
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam do sada kupio samo jedan časopis mobil media.Broj 76.
    i meni se svidjelo.Ok su recenzije i odabrano phoovi.Meni nije ispala ni jedna stranica, sve je super.Jest da ima malo telefona, ali ok.
    Mislim da ću kupiti danas i ovaj broj.pa ću moći reć mišljenje o njemu.
    Mislim samo da bi trebali napraviti neki veliki test mobitela dostupnih kod nas u kompletima.Nemora biti veliko to, 4 mobitela po stranici. neka samo bude ukratko i tablica te slika i cijena i ocjena Pa preporučiti koji je bestbuy i to.
    Pad sistema...Zamisli da više ničeg nema,nema problema,lošeg društva,loših žena i sistema...
    Tremovci rulaju! ima ko Tajnu crne kutije?

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ono što sam želio reći može se svesti na slijedeće. Sav taj prostor koji zauzimaju miksete, projektori, polugole tete, mogao bi se iskoristiti na kvalitetnije recenzije , barem je WB pjevao kako nema dovoljno mjesta, kad sam bacio usporedbu s mobile-review, pa reče da mu je lako pisat (Eldaru) kad ima mjesta ko kenje. E baš radi toga, izbacio bih sve ono navedeno da bi se dobilo više mjesta za kvalitetniji opis uređaja, logičnije slike (live fotografije) a ne one retuširane kopipejstane sa službenih stranica, jer inače izgledaju toliko nerealno da to boli. Svi više vole vidjeti live sliku. Jel toliko reško nekim jeftinim digitalcem uslikat i stavit?
    Pa nije da nema opširnih testova. Istina da je glupo napraviti opširni test primjerice SE-a J210 i J230, kad se tu nema o čemu pisat, a glupo je pisat ko prije par godina sa oduševljenjem kako telefon ima vibru i fantastičnu polifoniju.
    Testovi telefona poput K750, K800 i sličnih su redovito na dve stranice i poprilično opširni ukljujčujući osobni doživljaj autora (govorim za sebe) što na kraju i jest bitna stvar, barem meni.
    Stvar je u tome što recimo Eldar (ali i drugi po netu koji je neograničen prostorom) redovito pišu nanovo o odavno prežvakanim stvarima. Tako primjerice do u najsitnije detalje opisuje izbornik koji je identičan telefonu prije i već je dobro poznat. U pisanom izdanju se moraš koncentrirati na promjene i novosti, a ne ljude daviti već viđenim.

Osobno gledam da pišem o onome o čemu bi sam htio čitat da sam kupio časopis. Prije sam znao kupovati Mobil i redovito me živciralo što niti jedan autor nije nikad napomenuo kakve boje je osvjetljenje tipkovnice, što je meni recimo bilo važno, pa kad sam sam dobio priliku...

Apsolutno se slažem da bi trebalo biti više 'live' fotki, iz ruke, pa makar se i mi morali slikati.
    A što se tiče 'komada', jasno je da sisa prodaje časopis ja bi samo da neke bolje pichke nađemo i da sam ja službeni fotograf

Što se tiče pisanja o ostaloj multimediji, nemam tu što previše dodati, ne bi se štel mješati u uređivačku politiku, koja je na snazi još od prošlog urednika, od broja 50, gdje u uvodniku i možete pročitati zašto je došlo do promjena.
    Zadnji uredio whiteboy : 14-09-2006 u 13:49
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Osobno gledam da pišem o onome o čemu bi sam htio čitat da sam kupio časopis. Prije sam znao kupovati Mobil i redovito me živciralo što niti jedan autor nije nikad napomenuo kakve boje je osvjetljenje tipkovnice, što je meni recimo bilo važno, pa kad sam sam dobio priliku...
    Eto, o tome se radi, o naizgled najbanalnijoj gluposti, ali skup takvih "gluposti" zna biti presudan. Može se tu naći i još dosta sitnica koje su bitne. Inače, tvoji tekstovi su OK nije sad da serem, nego stvarno, ali stvarno ne serem, ovo o osvjetljenju tipkovnice pokazuje da imaš malo širi dijapazon razmišljanja

Apsolutno se slažem da bi trebalo biti više 'live' fotki, iz ruke, pa makar se i mi morali slikati.
    Tako je. Najlakše je kopipejstat. Oćemo "live" slike. Ako treba ja ću otić do dućana, uslikat dotični aparat i poslaću vam mejlom slike

A što se tiče 'komada', jasno je da sisa prodaje časopis ja bi samo da neke bolje pichke nađemo i da sam ja službeni fotograf
    Jadan vam je časopis ako mu treba sisa da ga proda To me podsjetilo kad su sve novine redom, kad im je pala tiraža uvele tjedni program, horoskop, križaljku, ajde križaljku bih još i rješavao.

Što se tiče pisanja o ostaloj multimediji, nemam tu što previše dodati, ne bi se štel mješati u uređivačku politiku, koja je na snazi još od prošlog urednika, od broja 50, gdje u uvodniku i možete pročitati zašto je došlo do promjena.
    Evo tražio sam, al ne mogu naći taj broj, daj me podsjeti. Garant je to povezano s onih 2 mil kuna koja su nestala

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto, o tome se radi, o naizgled najbanalnijoj gluposti, ali skup takvih "gluposti" zna biti presudan. Može se tu naći i još dosta sitnica koje su bitne. Inače, tvoji tekstovi su OK nije sad da serem, nego stvarno, ali stvarno ne serem, ovo o osvjetljenju tipkovnice pokazuje da imaš malo širi dijapazon razmišljanja
    Care, imaš pivu od mene, ma gajbu!

Jadan vam je časopis ako mu treba sisa da ga proda To me podsjetilo kad su sve novine redom, kad im je pala tiraža uvele tjedni program, horoskop, križaljku, ajde križaljku bih još i rješavao.
    Ti si na višem nivou! Ja recimo neki bezvezni časopis ko T3 ili takvo što, kupim samo ak je vidim da je dobra sisa na naslovnici!

Evo tražio sam, al ne mogu naći taj broj, daj me podsjeti.
    Bum uslikao pa ti pošaljem.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 3 PrvaPrva 1 2 3 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Mobil Media Party u Pirahni
    By whiteboy in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 106
    Posljednji post: 26-06-2006, 09:30
  2. Mobil Media #68
    By //Wild-Boy\\ in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 09-10-2005, 14:03
  3. Mobil Media #67