N80 ima WLAN i bolji ekran (416*352, dok je rezolucija ekrana N73 320*240).
jel netko moze objasniti sto je ovdje bolje?
naime po oglasinima konkrentno plavi oglasnik n80 je 3800 dok je n73 3300kn,,, gdje tu ima logike, da je n80 skuplji od n73?
N80 ima WLAN i bolji ekran (416*352, dok je rezolucija ekrana N73 320*240).
Testis unnus, testis nullus!
sta n73 nema bolju kameru?Izvorno postao marko6630
hoces reci da je n80 bolji?
ima i to dosta jer kamera od n80 je u rangu sa k750
pa na koju foru je onda jeftiniji n73?Izvorno postao smogovac
,ožda je do ekrana i wi-fi opcije...ali ja se ne žalim...
Naravno da N73 ima bolju kameru, ali je očito da si to znao, pa sam ti naveo stvari u kojima je N80 bolji od N73. Kako meni osobno kamera ne predstavlja bitan faktor, u svakom slučaju bi se odlučio za N80, jer nedostatak WLANa kod N73 bi mi jako smetao, a kako mi je brat imao N90, znam da je ekran rezolucije 416*352 stvarno fenomenalan. 3MPx kamera na N80 nije ništa spektakularno, ali vjerujem da bi zadovoljila veliku većinu prosječnih korisnika.Izvorno postao dstosic
kakva je razlika u ekranima izmedu ta dva modela... osim u rezoluciji,,tj jel se to vidi dosta da je razlika ili ne bas...Izvorno postao marko6630
ja bi se odlučio za N80, prvenstveno zbog ekrana i dizajna. Puno ljepši mi je N80... Jedino što mi se na mobu nesviđa je slaba baterija... Kad bi bila "jača" baterija, bilo bi super...
što se tiče samih pixela, malo ćeš teže uočiti razliku. Fizički, N73 ima veći ekran ( 36 x 48 mm , napram 35 x 41 mm kod N80).kakva je razlika u ekranima izmedu ta dva modela... osim u rezoluciji,,tj jel se to vidi dosta da je razlika ili ne bas...
Samo što N80, unatoč manjem ekranu ima oštriju sliku (više pixela po cm2), pa će zbog toga slika na N80 izgledati malo bolje...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Gle, najbolje ti je otići u Mobis ili neki drugi dućan i usporediti ekrane. Ekrani rezolucije 320*240 su jako kvalitetni (moja E61 je te rezolucije), ali na ekranu rezolucije 416*352 ćeš se stvarno jako pomučiti da bi vidio pixel.Izvorno postao dstosic
ja nikako za n80,uzeo bi n73 bez razmišljanja,kvaliteta izrade kod n73 je kudikamo bolja,ai wlan mi ne bi falio...
Čuo sam spiku da može n80 i do 3 dana ako je gasiš noću, pa sad...
A inače, ne vjerujem da je tako očita razlika među ekranima kod n80 i n73.
Ako ti ne treba WLAN, n73 je jako dobar mob. N80 je slider, ja im baš nisam sklon (iako da je nađem za jeftinjaka, bih je kupio).
N73 dosta se hvali na forumu, mogao bih kazati, prvi iz N-serije da je tako dobro primljen. Nije popljuvan.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
ja sam uvijek mislio da je n80 jeftinija dok sad nisam bacio pogleda u oglas i dozivio veliko čuđenje.Izvorno postao Mobyy
Ugodno ili neugodno?Izvorno postao dstosic
U Mobisu!
vrlo ugodno, jer pikiram na n73, koji ima 3.2MP i autofokus, a n80 to nema.. samo mi je bed zbog ekrana koji je dosta losiji.Izvorno postao Mobyy
Ma da ako gledaš ne ekranu moba. Ali fotka, bi, tom logikom morala biti bolja s n73 nego s n80. Kažem, logikom jer u stvarnosti ima dosta suprotnih primjera (sjetimo se k750 i n90).
U Mobisu!
n73 ima definitnvo bolju sliku s fotoa.Izvorno postao Mobyy
Ekran nije dosta losiji, to te ne mora sprijecavati u kupnji.Izvorno postao dstosic
???Izvorno postao Mobyy
Kakve veze ima kvaliteta ekrana sa kvalitetom slika?
Pa to sam i kazao. Kad fotku preneseš na PC ili je daš izraditi, trebala bi biti bolje kvalitete od one na n80.Izvorno postao marko6630
U Mobisu!
usporedio sam oba ekrana i vrlo je mala razlika u korist n80 i po meni nije presudna kod izbora.daleko veca prednost je u WLAN-u,dok n73 ima dosta bolju kameru.sve ostale razlike su zanemarive.
Daj shvati već jednom da broj boja, rezolucija i sve ostgalo vezano za kvalitet ekrana nemam NIKAKVE veze sa kvalitetom kamere.Izvorno postao dstosic
A po sudeći po tome što si ti citirao, mogu zaključiti da ti misliš da ako neki telefon ima bolji ekran, obavezno mora da ima bolju kameru. Niđe veze.
Btw, ja mislim da N80 ima daloko bolji ekran, ali ne i samu kameru.
SKR. je SKR. za SKR.
imam ponudu!!
n80 ili n73 za iste novce... sta da kupim..
ako ti treba WLAN,svakako n80.
To ćeš morati ipak sam odlučiti. Znači oba su jako slična, n80 ima WLAN i jači ekran. N73, ponavljam, prvi iz N-serije koji nije baš popljuvan, autofokus na kameri i candy-bar je.
U Mobisu!
Bookmarks