Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    T630, K750
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Panasonic FZ30 ?

Nakon proučavanja i proučavanja, mislim da mi neki utrazoom bolje paše nego SLR. Iz jednostavnog razloga šta za "pravu" opremu za SLR-a nemam novaca.

Googlajući, mislim da bi moje zahtjeve zadovoljio FZ30, iako do sada nisam imao priliku isprobati ga.

Par pitanja:

1. Pošto je izašao FZ50 zanima me vaše mišljenje koliko je novi model napredniji i jel se on više isplati s obzirom da će cijena biti bar 1000kn viša? Vidim da ima 2mpix više i jači ISO (pitanje je koliko je upotrebljiv na 1600)

2. Na netu sam za Panasonice dosta često nalazio da ima problema sa auto fokusom, pa me zanima ako netko može dati osobnu usporedbu između fokusa njega i recimo Canona S2 (njega sam imao priliku isprobati pa da dobijem pravi dojam)

3. Prvobitno sam mislio uzeti S3 pošto sam nekako pristalica Canona, ali me nemogućnost dodavanja dodatnog blica i "samo" 6mpix nekako smetaju, a za cca 1000kn više, mogu dobiti fz30 sa 2 mpix više te mogućnost blica koji bi me dugoročnije mogli zadovoljiti.
    Jel netko imao priliku koristiti ova dva aparata da da mišljenje glede mogućnosti oba i samog rada sa njima?

Uff, udavih

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    možda nije posve vezano, ali možda i pomogne pri odlučivanju...
    imam fz5 (nije isto,znam) koji nema posve ručni fokus, nego 5-6 automatskih opcija - koje nisu uvjek dovoljne. primjerice slikala sam u muzeju predmete u vitrini, staklo nije bilo najčišće i svaki put fokusirao mi je staklo, a ne predmet. na kraju sam uslikala 90% željenog, s tim da sam lagano izludila mjenjajući kuteve, udaljenost, način snimanja, brišući staklo...to je ujedno i jedini nedostatak koji sam otkrila u par mjeseci. i uz to, preporuke za panasonic, pogotovo ako su noviji modeli tu nešto promjenili.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    T630, K750
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zar nitko nije imao priliku isprobati fz30 da da neki komentar?

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ukoliko je FZ50 stigao u hrvatsku kod zastupnika, ja bih ga mogao imati sljedeći tjedan u rukama, tražio sam urednika da mi ga uzme na testiranje. koliko sam čitao po webu, njegov izlazak na tržište je tempiran za rujan 2006. ako ga je i naš zastupnik dobio, a ti se možeš strpiti 10ak dana, moći ću nešto i iz prve ruke napisati o FZ50.

u međuvremenu bi bilo zgodno da u par kratkih crta navedeš svoje navike - što fotkaš, u kakvoj okolini i slično, tako da ti mogu obratiti pažnju na neke specifične detalje ako imaš potrebe za tim. ISO 1600 i mene vrlo zanima kakav je

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    T630, K750
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan
    ukoliko je FZ50 stigao u hrvatsku kod zastupnika, ja bih ga mogao imati sljedeći tjedan u rukama.....

u međuvremenu bi bilo zgodno da u par kratkih crta navedeš svoje navike - što fotkaš, u kakvoj okolini i slično, tako da ti mogu obratiti pažnju na neke specifične detalje ako imaš potrebe za tim. ISO 1600 i mene vrlo zanima kakav je
    Ako ne lažu, stigao je -> http://www.info-gama.hr/pregled.php?kat=14#Panasonic

= Citat = Izvorno postao zappan

Večinom volim slikati prirodu i svakojake objekte, dok me u zadnje vrijeme sve više privlači i macro.

Naravno, da se razumijemo.. ja sam tek optimistični amater koji bi volio sada izdvojiti 1000kn više, pa biti zadovoljan nego za pola godine požaliti kupovinu recimo Canona S3...

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    što se tiče info-game, ako nabavljaju od zastupnika (exportdrvo) onda je to to. a možda imaju svoje kanale pa nabavljaju iz inozemstva... oni su i tak sumnjiva firma pa ono..

a što se tiče tebe - za prirodu i macro ne vidim zašto ti je bitan iso 1600. ako ga dobijem sljedeći tjedan bum malo prirodu pofotkao i macro isprobao, to ti javim. nego, jesi uspoređivao panasonice sa sony dsc-r1? u slučaju da ti ne treba velik zoom raspon, r1 je svakako okej. znam da ti je buba u uho, ali eto, čisto je taj sony jedan vrhunski prosumer aparat (jest da za cijenu koju zadnju znam dodaš još parsto kuna i dobiješ slr od olyja s bazičnim objektvom...)

ehej, a pogledao ja sad cijenu ovog panasonica.. to je 5k kuna?!
    a malo iznad imaš ovo: CANON EOS 350D Kit (18-55mm) 5,810.19 Kn,
    te u ve-milu ovo: Olympus E-500 Kit (fotoaparat + objektiv EZ 1445) 5.800,00
    to su dva entry-level SLR aparata, ako i ostaneš u fotkanju ovog što sad fotkaš - bit ćeš puno zadovoljniji, a ako ćeš ikad imat potrebe za jačim objektivima, moći ćeš nadograditi... razmisli o tome, a možda ako pretražiš malo po internetu nađeš i kakvu akciju gdje ta dva aparata možda ima još jeftinije (pogotovo canon jer je došao novi EOS 400D)

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Boris-RI
    1. Pošto je izašao FZ50 zanima me vaše mišljenje koliko je novi model napredniji i jel se on više isplati s obzirom da će cijena biti bar 1000kn viša? Vidim da ima 2mpix više i jači ISO (pitanje je koliko je upotrebljiv na 1600)
    Mislim da će biti isplativo ako vam je stalo do fotografija.

Pogledati ovdje:
    http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz30/
    http://www.dpreview.com/news/0607/06...asonicfz50.asp
    http://www.dpreview.com/reviews/spec...ic_dmcfz30.asp
    http://www.dpreview.com/reviews/spec...ic_dmcfz50.asp

Evo neke C/P razlike između modela
    Summary of differences compared to the Lumix DMC-FZ30
    • Ten megapixel 1/1.8" CCD
    • 16:9 movie record mode (848 x 480 pixels)
    • TIFF file format dropped (RAW remains)
    • Venus Engine III image processor
    • Scene modes adjusted
    • Sensitivity up to ISO 1600 at full size, ISO 3200 (upsampled)
    • TTL Flash hot-shoe
    • Slower continuous shooting (from 3 to 2 fps, max images from 7 to 5 in standard)
    • Lower resolution LCD monitor (from 230,000 to 207,000 pixels)
    • Support for SDHC cards (SD greater than 2 GB)
    • 'SilkyPix Developer Studio' for RAW conversion
    U biti povećali su senzor koji je veće rezolucije i manjeg šuma zbog većih elemenata pa su si dopustili elektroničko pjačanje osjetljivosti do 1600 ASA (3200 boost).
    No zbog veće rezolucije a podjednako slabog procesora pate karakteristike aparata što se tiče brzine rada.

2. Na netu sam za Panasonice dosta često nalazio da ima problema sa auto fokusom, pa me zanima ako netko može dati osobnu usporedbu između fokusa njega i recimo Canona S2 (njega sam imao priliku isprobati pa da dobijem pravi dojam)
    Doista ima dosta problema sa autofokusom, pogotovo u telefoto području na malim kutevima.
    Također postoji primjetno kašnjenje nakon što pritisnete okidaš do stvarnog okidanja (to zna živcirati).

3. Prvobitno sam mislio uzeti S3 pošto sam nekako pristalica Canona, ali me nemogućnost dodavanja dodatnog blica i "samo" 6mpix nekako smetaju, a za cca 1000kn više, mogu dobiti fz30 sa 2 mpix više te mogućnost blica koji bi me dugoročnije mogli zadovoljiti.
    Pustite se Canona S3 ako mislite ozbiljnije raditi oko fotografije.
    Preporučam još pogledati modele:
    Fuji FinePix S9500 (ja sam osobno vlasnik jednoga) i nadolazeći S9600 (na žalost nemaju optičku stabilizaciju)
    Samsung Digimax Pro815
    Sony R1 (jedan od najboljih prosumer aparata do sada, na žalost malen raspon žarišne daljine)

Uff, udavih
    Ma ništa...što god vas zanima pitajte
    Zadnji uredio Wisher : 04-09-2006 u 20:20

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. PANASONIC DMC-FZ5EG-S ili OLYMPUS SP-500 pitanje je sada?
    By ivek66 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 26-04-2006, 15:40
  3. SE k700 , Panasonic VS3 , SE s700i ili Samsung D500 ?
    By dubrava in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 16-11-2005, 15:20
  4. Panasonic Lumix DMC FZ30
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 22-07-2005, 00:52
  5. CeBIT 2004: Panasonic
    By Šile in forum Panasonic
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 23-05-2004, 16:25

Bookmarks