Da li je ovo tko isprobo...radi li?
Sve što vam treba od opreme da bi ste otključali Siemens x3x i x4x serije (a to znači npr. C35,C45, S45, SL45, M45, M35...) je originalni data kabel koji se dobije sa npr. Siemens SL45, a može se i kupiti posebno. Taj kabel se razlikuje od onog za Siemens x55 serije.
Prikopčajte sada ugašeni mobitel na kabel.
Od programa trebat će vam besplatni program Freia
http://downloads.gsm-technology.com/...program&ID=796
Rad sa programom Freia
Kada se podigne program na ovom prozoru odaberete model koji želite dekodirati
Zatim u drugom dijelu programa
odaberete opciju "Configuration Functions"
Sada će se pojaviti slijedeći prozor
Postavite sve opcije kao na slici.
Jedino obratite pažnju na to na kojem COM portu je prikopčan kabel, pa to eventualno promijenite.
Potvrdite sa OK.
Sada je sve namješteno kako treba, pa je slijedeći korak u prozoru "Main Functions" (slika br.2) odabrati opciju "Unlocking Functions"
Pojavit će se novi prozor i u njemu treba odabrati opciju "Direct unlock no map is saved"
Više ništa ne smijete tu mijenjati!
Za dekodiranje vašeg mobitela potrebno je stisnuti button "Use Original IMEI"
Sada će vam se na ekranu pojaviti poruka "COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ..."
Na mobitelu pritisnite vrlo kratko tipku za paljenje (on/off tipka), mobitel se ne smije upaliti i pustite tako neko vrijeme dok ne javi poruku da je dekodiranje uspješno (OK)![]()
Da li je ovo tko isprobo...radi li?
Ja sam isprobao par stotina puta![]()
...koji na kraju kabel treba orginal ili ne?
Kao što sam napisao originalni.
Ovdje je riječ o x35 kabelu. On ima malo deblji konektor od onog koji se koristi kod npr. C55 do S75 modela. Kod takvog je bitno jel originalni ili ne.
Za ove modele ti je potreban originalni x35 kabel, a neoriginalni mislim da nećeš nigdje ni naćitako da nije bed
Da li to radi na MT50, A50, jer oni imaju isti utor kao i serija 3 i 4 zar ne?
Dok za A55 moram imati kabal kako i za 5, 6 seriju?
Zadnji uredio RedkinG : 08-09-2006 u 23:23
Radi za sve koji imaju isti konektor.Izvorno postao mulder
Ipak, kod A50 se ne može tako jednostavno dekodirati, već moraš napraviti testpoint da ga dekodiraš.
Provjeri verziju software-a sa *#06#. Ako imaš verziju manju od v.11 onda ide isto kao što sam gore napisao BEZ testpointa.
Ako je verzija v.11 i viša onda ti treba testpoint
Za A55 treba drugačiji kabel, onaj za x5x i x6x seriju
@Andrija kakav orginalni kabel!?daj mi molim te objasni kako napraviti unlock sa kabelom koji se napaja iz mobitela!?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Koja je razlika između kabla koji ide na serial port i usb port kod dekodiranja mobitela. Sa kojim se to radi, dali i jedan i drugi obavljaju posao?
Mogu i jedan i drugi. Za USB kabele trebaš imati USB-COM drivere tako da program "vidi" kabel na virtualnom serijskom portu.
Za serijski kabel ne trebaš drivere, ali se kabel mora napajati iz RS232 porta. Orginalni kabel napaja se iz mobitela i kad se mobitel ugasi ostaje bez napajanja i ne radi. Moguća je modifikacija, ali ako se već nabavlja novi, bolje je pripaziti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Moram priznati da mi nije jasno ovo pitanje u potpunosti.Izvorno postao Sljaka
Kada govorim o "starom" kabelu za x35 & x45 seriju onda je i originalni Siemensov kabel dobar za unlock. Uostalom, mislim da se neoriginalni ne može ni nabaviti.
Ja za to koristim kabel/postolje koje se dobije sa Siemens SL45.
Kabel koji se napaja iz mobitela? Ne kužim...
Misliš na pinout? Ako je to to onda evo slika
![]()
istina je da se sa starim kabelima do modela SL45 moze otkljucati mobitel.
osobno sam za sve te stare modele koristio originalni kabel od sl45i (bez sync station-a) kod unlockinga...
ali vec od modela s45 originalni kabel koji se dobije sa tim modelom nije pogodan za unlocking (bez modifikacije)...
maraschino - PTICICA
Jedno malo pojašnjenje.
Do serije 45 jedino orginalni kabel za SL45 može poslužiti za unlock.
Svi drugi orginalni jednostavno NE.
Razlog je MAX232 koji služi za pretvorbu nivoa signala i koji se kod orginalnog kabela napaja iz mobitela, nije spojeno njegovo napajanje na RS232 port na računalu.
Kod neorginalnih kabela napajanje MAX232 je spojeno na RS232 tako da se može raditi unlock bez problema.
I da neorginalni kabeli postoje od serije 25(pouzdano) a možda i prije(nisam siguran)
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ok, nešto novo sam saznao o radu čipova u kabelu, a bome i o povijesti Siemens kabela.
To ipak bolje leži vama, staroj gardi![]()
Ja sam ipak hardveraš u dušiIzvorno postao andrija
,
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks