mob je odličan,samo malo sam razočaran kvalitetom slika! Mislio sam, ajde 3.2 mpz, zeiss leče, ali očekivao sam bolje! sve u svemu, odličan mob
mob je odličan,samo malo sam razočaran kvalitetom slika! Mislio sam, ajde 3.2 mpz, zeiss leče, ali očekivao sam bolje! sve u svemu, odličan mob
ja imam n70 i zadovoljan sam s kamerom a s obzirom da bi n73 trebo imati 3mgpx onda bi trebala biti cak i bolja slika![]()
Vjerojatno se djomla još nije ušemio sa slikanjem, treba koja sekunda za rad s macrom i af. Inače, slike koje sam vidio dosad na netu su više nego dobre i uz rame s K800i, osim u mraku iz razumljivih razloga.
Ja sam isto razočaran kvalitetom slike... Zapravo nisam, navikao sam na loše slike kod Nokie... Zato sam se i prebacio na SE... A slike su im jednostavno užas... Ne znam kako im to uspijeva pored 3MP, autofocusa, Carl Zeiss leća... Ali slike su jednostavno loše ako se to sve uzme u obzir... Pa ne bih ništa rekao da je to 1MP bez AF-a... Ali ovako mi se uopće ne sviđa... Mislim da su još one Nokije iz E serije najbolje kad već nemaju kameru... Znam da ne možeš od moba očekivati savršene slike, ali SE ima stoput bolje slike...
A što se moba samoga tiče, vidim po specifikacijama da je odličan i dobro, svaka čast Nokiji na Symbianima, ali neke stvari ne mogu pregristi kod Nokije... No eto, ukusi su različiti.Sve u svemu mob je dobar, ali nije me nešto zadivio...
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
ma nema ti n73 autofokus.Izvorno postao DJ DeVelox
A sad si ga bubnuo... Ima... Kao prvo vidi se iz specifikacija, a drugo iz ovih priloženih fotki je jasno vidljivo da je AF odradio... Znam razliku između izoštrene i neizoštrene fotografije... Jedino što N73 nema kvalitetu fotografije... Mjerenje svjetla i ostalo je očajno, a ova JPEG kompresija i distorzija slike je preočita... Možda da netko konačno proba slikati sa onim high postavkama na kameri, da vidimo hoće li biti razlike jer mi se čini da ta "normal" kvaliteta nije normalna... Iako bi to "high" možda riješilo stvar oko kompresije, no opet ostaje to očajno mjerenje svjetla i ostaloga na Nokiji... Džabe im AF i Carl Zeiss kad nemaju dobru fotku u konačnici...Izvorno postao khideg
![]()
da imas pravo... to sam zaklucio jer su slike dosta lose s obzirom da ima AF.Izvorno postao DJ DeVelox
milsim da se pretjeruje s tom kvalitetom slika na mobu.... ako želiš dobru sliku imaš digitalac pa slikaj. ono za što je namjenjena kamera na mobu, tomu i služi sasvim dobro, pa čak i ako je 1.2mpx. mislim da bi nokia trebala poraditi na nekim drugim stvarima, a ti pikseli, leće i ostali mambođambo samo nepotrebno povećavaju cijenu aparata![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
ne slazem, se..vec se ide k tome da mob zamjeni fotoaparat, a uostalom, akd idem negdje moram paziti na 2 stvari, mob i na fotic ,a ovako imam sve u 1 i jos ako daje dobre slike, to je veliki +Izvorno postao fly_nan
meni mob nikada neće zamijeniti fotoaparatIzvorno postao khideg
ali ok... čemu se prepucavati. razmišljamo drugačije
![]()
e da... djomla... čestitke na najs fonunadam se da će uskoro ta beba biti i u mojim rukama
![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
to misliš jel još nisu na toj razini,na prosječnom koriskinku če se te dvije razine vrlo brzo izjednačit,onima malo zahtjevnijima uvjek ostaje pravi digitalac,sad samo ostaje na tebi što želiš![]()
niti meni nije fotoaparat na mobu primarna stvar, baš suprotno, u mobu imam jedva desetak slika koje sam poslikao. Samo sam iskomentirao da nisu slike zadovoljavajuče kvalitete kakve bi trebale biti...po meni je mala razlika imeđu 2mpx na n70,a ipak bi trebao biti n73 dosta jači po kameri. ali dobro, zna se za šta služi symbian, a za što šminkica poput k800![]()
po meni je n73 zasada ako ne i najljepši symb., nadam se u skoroj budučnosti da ga budem kupio jer me dizajn fascinira, pogotovo ekrančina![]()
Mobitel nikad nece zamjeniti fotic. Nema sanse. Kamera na mobu sluzi za povremeno slikanje nekih sitnica, ono, po putu. A ako si ikad drzao pravi digitalac u rukama, znas, one lece nisu velike bezveze i ne pomicu se bezveze.Izvorno postao khideg
To ne znam, ali znam jedno. Kod mog telefona se pomjeraju leće na kameri. Baš se vidi kad okineš da se jedan dio leća pomjeri, pa vrati na svoje mjesto.Izvorno postao Mad_Duke
Ok, ljudi. Ja ću njega nazvati kad dođe sa mora, pa vam sve javim. Do tada, nemojte u off.
SKR. je SKR. za SKR.
ali shvati da meni ne trba digitalac. kao prvo placam duplo vise love dok kupujem 2 stvariIzvorno postao Mad_Duke
a kao drugo, za ovo sto meni treba, a i 90% ljudi na svjetu.. mob je ne dovoljan, vec s ovim 3.2 MP kamerama i predovoljan.
po meni je ovaj mobitel odlican i kamera je na njemu sporedna stvar,SE se duple vise trudi i stavlja na svoje modele kao primarnu stvar kameru a tek onda ostala,nokia je napravila odlican telefon s dobrom kamerom,koja nije na prvom mjestu.
Ovakvo slično razmišljanje imam i ja... No ovo se ipak ne može računati za one kojima Symbian treba... Velika većina takvih ne smatra kameru kao primarnu stvar, kao što je i sonyck rekao... Znači sve u svemu ovaj mob je dobar. Ali što mi se ne sviđa je reklamiranje njega kao odličnog kamera-moba sa 3MP kamerom, AF-om, Carl Zeiss lećama itd. Oni su N73 stvorili "kao fotoaparat", a totalno su promašili tu tematiku.Izvorno postao khideg
@ sonyck: Ne mogu složiti s tobom sonyck da je Nokia napravila dobar mob kojemu kamera nije primarna stvar. Upravo N73 cilja na kameru, što je po meni žalosno jer je loš u tome, a mogao je biti daleko jeftiniji i bolji sa običnom 2MP kamericom bez tih ostalih marketinških fora... Nasuprot tome, ako ste primjetili SE je počeo razdvajati brandove... Uočite M600 (poslovni) i W950 (walkman) symbian bez kamere... Dakle SE je znao što napraviti ako želi spustiti cijenu i ponuditi uređaj kompletiran za jedan dio ciljane publike... K800 je namijenjen fotkanju, ali ne glumi Walkman. Dok je W850 zakinut na kameri (nema AF, samo 2MP) ali je odličan Walkman... Dakle SE je izvršio kategorizaciju i prodaje zaista ono što i reklamira... Dok Nokia s druge strane reklamira na N73 i N93 kameru koja još nije dosegla razinu da bude hvaljena i reklamirana...
Sonyck, nemoj me krivo shvatiti, razumijem što želiš reći, ali ovo je čisto moje gledište na ovo.
ajd, uzmi neku knjihu ili neki papir a4 s isprintanim Slovima pa probaj blicnit ta slova.. ono u sobi, cisto da vidim kako se vidi.
jer n70,6680,3230 imaju uzasne rezulate sve mutno i nista se ne vidi..
recimo 7610 ima odlicne karatkeristike..
to je dosta bitno,pa ako mozes.
Bookmarks