Malo ti je preopćenit zahtjev... Do koje cifre si spreman ići, primjerice? A jeftine symbiane nećeš naći, jedino ako se ne radi o malo starijem uređaju kupljenom na crno ili već korišten...
evo molim da mi preporučite neki mob sa simbianom da nije previše k urcu ali i da nije previše skup.
hvala
Malo ti je preopćenit zahtjev... Do koje cifre si spreman ići, primjerice? A jeftine symbiane nećeš naći, jedino ako se ne radi o malo starijem uređaju kupljenom na crno ili već korišten...
Pa čuj...ako čovjek nema ništa definirano, onda uzet Njoku 6630 ili N70...to su najbolji Symbiani na tržištu![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
6630 je ono što tražiš,n70 je ipak preskup...brz symbian za početak,tako da ga drugačije niti nebude pamtio![]()
Čovječe, ovo je super rečeno!Izvorno postao sodom
![]()
Moja preporuka isto 6630. To je mob koji je pokrenuo revoluciju Symbiana i može se još uvijek s većinom aplikacija mjeriti s posljednjim Symbianima.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
naznam zašto no meni je uvjek u glavi podjela symbiana do modela kad je 6630 došo i zajedno sa njim nove serije,iako ih je nokija odvojila tek n serijom što mi nikako nije logično jel prijelaz sa 6680 na n70 je praktički zanemariv.
Tu se slažem s tobom! 6630 je zbilja bila prekretnica, ne samo jer je bio prvi Nokia 3G smartphone, već se u samom OS-u dobivao dojam dorađenosti i stabilnosti...
Da ne spominjem "mušice" koje je imala moja stara 6600, na 6630 su potpuno uklonjene (čak i na starijim softovima).
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ta prekretnica je od Symbiana 8.0 (6630), koliko se sjećam, 6600 je bio na 7.0
Ja preporučam nešto na UIQ bazi.
P900 je sasvim ok, a samo nešto malo skuplji od 6630.
Samo ga je malo teže naći.
Ali zato dobiješ mnoogo više.
sve ovisi za šta mu treba,i što želi od mobitela jel 6630 i p900 na crno vrijede jednaku lovu a toliko su različiti,tako da koji je bolji je stvar što više preferiraš.
Ma znam...Izvorno postao sodom
Nije da preferiram p900 jer ga ja imam, mislio sam općenito na UIQ platformu, a za p900 sam rekao jer je tu po cijeni.
Mislim ako želi sasvim iskoristiti symbian svijet onda mu je bolja UIQ platforma jer pruža tolikoo više opcija.
Ne znam u čemu sve nije bolji? Gotovo svemu. A i pojava je kada ga nosiš još uvijek bez obzira što je na zalazu.
bolji? to nije prava riječ ,p900 sam imo kad je izašo i to dosta dugo ,naposljetku sam ga zamjenio za s60 zbog softvera koji je daleko brojniji,i na neki način jednostavniji u nekim segmentima za rad,mislim na brzinu i efektivnost nego na p seriji koja se pretvara u smartphone samo u flip opened modu.
i dalje kažem ovisno za što ti treba.
sa ovim se nikako nebi složio,za mene symbian svjet predstavlja s60,a uiq je varijacija,ujedno (p900) jedan od meni najdražih telefona koje sam imaoIzvorno postao observer
Zadnji uredio sodom : 17-08-2006 u 11:40
-Slazem se sa Sodomom i za nokie postoji vise programa!!Izvorno postao sodom
![]()
6680 ...![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
he he, ja moram reć da aplikacija za UIQ i S60 imam relativno podjednako, tako da ne znam dal se može reć da je UIQ samo varijacija, naravno da je slabije zastupljen, al više manje, koji god program trebam, ja ga nadjem, tako da se ne žalim![]()
uiq podržava sonyericsson sa svoja 4 mobitela,motorola sa sličnim brojem i neki "divljaci"...samim time što je s60 telefonima brojčano zastupljeniji nekoliko puta developeri su imali više posla,sječam se kako je u početku bilo problema sa pronalaženjem istog...največi nedostatak na pxxx je što telefoni nemogu radit kao smartphone dok su zatvoreni,nemogu normalno pogledat slike kad nešto uslikam bez da ga rastvaram i svaki put objašnjavam ispočetka da je to mobitel,ili da u "hodu" pišem poruke na neki im,ili išta slično,...svaka platforma ima svoje čari,ja samo navodim svoje viđenje nedostataka na uiq,ne govorim da je lošji,baš naprotiv ,mnogo je bolji za ozbiljnije stvari i brzi rad, igrice su na njemu nemoguče uopče za igrat ,a pogledajte s60.
ako ti je bitna cjnea onda 6630, ako ti je bitan i izgled onda 6680 i miran si do groba.
Bookmarks