Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Hybrid View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.233, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

problem sa exelom i wordom

Posudio ja frendu da si instalira office xp na laptop, instalacija prošla bez problema, ali kad otvori u vordu ili excelu new dokument i napiše jedno slovo izbaci mu neki error, nemam tplnu poruku, ali mislim da nemože napravit temp. file, pa u čemu je problem jer ja sam taj xp instalirao na par računala i nikad problema. Jer problem na laptopu zbog operativnog sustava? pa če trebati format c: pa friški windowsi?
    Frend je kupio Laptop sa xp-om na njemu, i sa drugim njemu bezveznim programima uglavnom vezani za internet, a on s laptopom ne surfa i ne koristi internet.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ajd probaj nabavit tocnu poruku kaj mu izbaci, napravti screenshoot, ovak je to pucanj na sljepo.

Kaj jos ima od programa gore, mislim na korisne programe? jel moze s njima normalno raditi ili ima isto kakvih problema?
    Kak je ulogiran, kao obicni user s minimumom privilegija, advanced user? ili user s administratorskim privilegijama.

Jel moze otvoriti vec neki postojeci word il excel dokument?
    Da nisu mozda windowsi na hrv?

Daj malo vise informacija o probelmu i verzijama softwarea

Opaska:
    Vidim da tvoj frend misli raditi nesto korisno s MS Office, s tim da ce koristiti piratsku verziju, sto je lose, pogotovo kad se zna, da postoji alternativni, ako ne i konkurentski program MS Officu, a to je Open Office, potpuno besplatan software koji ima sve sto ima i MS office, cita i dokumente od MS Offica, moze exportirati dokumente u datoteke od MS Offica, a vrlo je slican MS Officu, tako da u vrlo kratkom vremenu naucis radit s Open Officom. Jos jedna jaca strana je sto Open Office ima hrvatski rijecnik s kojim provjeravas pravopisne greshke u textu, sto recimo MS Office nema.
    Moja topla preporuka da mu instaliras Open Office
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
    Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Smrt
    Ajd probaj nabavit tocnu poruku kaj mu izbaci, napravti screenshoot, ovak je to pucanj na sljepo.

Kaj jos ima od programa gore, mislim na korisne programe? jel moze s njima normalno raditi ili ima isto kakvih problema?
    Kak je ulogiran, kao obicni user s minimumom privilegija, advanced user? ili user s administratorskim privilegijama.

Jel moze otvoriti vec neki postojeci word il excel dokument?
    Da nisu mozda windowsi na hrv?

Daj malo vise informacija o probelmu i verzijama softwarea

Opaska:
    Vidim da tvoj frend misli raditi nesto korisno s MS Office, s tim da ce koristiti piratsku verziju, sto je lose, pogotovo kad se zna, da postoji alternativni, ako ne i konkurentski program MS Officu, a to je Open Office, potpuno besplatan software koji ima sve sto ima i MS office, cita i dokumente od MS Offica, moze exportirati dokumente u datoteke od MS Offica, a vrlo je slican MS Officu, tako da u vrlo kratkom vremenu naucis radit s Open Officom. Jos jedna jaca strana je sto Open Office ima hrvatski rijecnik s kojim provjeravas pravopisne greshke u textu, sto recimo MS Office nema.
    Moja topla preporuka da mu instaliras Open Office
    Frend baš i nije neki poznavaoc softwera i ne kuži se puno u to, dobio je neki cd i reko meni da ne može otvorit par filova na njemu, ja pogledao extenziju i pošto imam Office, a nemam ovaj drugi, reko njemu da ču sredit stvar i dao mu cd da si instalira.
    Otvorit može, ali ne može ništa mjenjat, čim promjeni ili nadopiše novo slove odmah mu izbaci grešku.
    od korisnih programa, budem javio kad ponovno vidim, samo sam na brzinu pogledao zašto mu ne radi excel, bude mi ostavio jedan dan laptop da ga probam sredit.

kad si več napomenuo, pa šta fali piratskom officu, pa meni i drugima koje poznam sve radi, mislim piratski je samo zato jer nije na original cd-u, a sve ostalo je isto.

pogledat ču taj open office da vidim šta nudi, pa možda ga ja zadržim ako se pokaže bolji.

mislim da je administator, neznam točno, pogledat ču kad ga dobijem na ruke.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao alex1
    Otvorit može, ali ne može ništa mjenjat, čim promjeni ili nadopiše novo slove odmah mu izbaci grešku.
    Jel mu to samo izbaci greshku kad otvara te fileove i kad na njima proba nesto raditi, ili opcenito da bilo sto radi u wordu?
    Ak je ovo prvo onda mozda ili CD ne valja, ili su dokumenti zasticeni!

Provjeri to jos sve pa onda javi ovdje pa cemo vidit sto se da napravit.

= Citat = Izvorno postao alex1
    mislim piratski je samo zato jer nije na original cd-u, a sve ostalo je isto.
    Jao, pa nadam se da znas da je piratski zato jer nisi kupio od microtosfta i platio cca 2000 kn za njega, te se nadam da znas da je to kaznjivo i da su kazne jaaako velike ako se ustanovi da imas piratski soft.

Ono sto ja ovdje zelim istaknut, je to da covjeku NE treba MS Office, vec mu je sasvim dovoljan Open Office, koji je u potpunosti jednak MSO-u, ako ne i bolji.
    Posto ti frend nezna radit s softwareom, tak mu je svejedno jel radi s MS Ofico il s Open Oficom.
    Ne vidim razloga zasto ne koristiti nesto sto je jednako dobro a BESPLATNO!
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jel mu to samo izbaci greshku kad otvara te fileove i kad na njima proba nesto raditi, ili opcenito da bilo sto radi u wordu?
    Ak je ovo prvo onda mozda ili CD ne valja, ili su dokumenti zasticeni!

Provjeri to jos sve pa onda javi ovdje pa cemo vidit sto se da napravit.

Jao, pa nadam se da znas da je piratski zato jer nisi kupio od microtosfta i platio cca 2000 kn za njega, te se nadam da znas da je to kaznjivo i da su kazne jaaako velike ako se ustanovi da imas piratski soft.

Ono sto ja ovdje zelim istaknut, je to da covjeku NE treba MS Office, vec mu je sasvim dovoljan Open Office, koji je u potpunosti jednak MSO-u, ako ne i bolji.
    Posto ti frend nezna radit s softwareom, tak mu je svejedno jel radi s MS Ofico il s Open Oficom.
    Ne vidim razloga zasto ne koristiti nesto sto je jednako dobro a BESPLATNO!
    u pravu si, moram da vidim kakav je taj open ofice.

Imam dial up pa nebi sad skidao, planiram uzeti dsl, pa cu onda, mislim meni netreba, jer mi radi office.

evo danas dobio laptop da riješim problem, pokušavao sam, ali ne uspjeva.

Dakle, kad otvorim novi ili postoječi dokument u execlu i kad želim napisati jedno slovo izbaci mi ovuporuku:
    Your AutoCorrect file,C:\bla bla bla\MSO150.acl, could not be saved.
    The file may be read-only, or you may not have permission to modify the file.

Onda stisnem OK dva puta,pa opet slovo, i onda opet izbaci poruku pa stisnem OK pa onda slovo itd.-> dakle tako mogu pisati u exelu,i na kraju kad sejvam opet mi izbaci tu poruku par puta.

U wordu je ovako:
    Otvorim novi dokument i počnem pisati, nakon prvog slova izbaci mi opet onu poruku, i onda moram dva puta kliknuti OK i onda mogu bez problema pisati, sejvam bez problema, tj ne pojavi se ona poruka, kao se riješit te poruke.

U control panelu pod user Accounts je odabran Computer administrator.

može pomoč da riješim ovo s ovom porukom??

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jedino kaj mi pada na pamet je da nekim cudom nema neke privilegije za pisanje po disku, provjeri po tom pitanju jel se moze kreirati novi file na C disku negdi (ono tipa naprvis notepad novi file na tom mjestu).
    Provjeri stvarno da mu nisu svi fileovi Read only.

Ak nist drugo odinstaliraj office, pa probaj ponovo instalirat.

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jos jedna jaca strana je sto Open Office ima hrvatski rijecnik s kojim provjeravas pravopisne greshke u textu, sto recimo MS Office nema.
    I ja koristim OO, ali ovo gore nije istina. Microsoft Office ima hrvatski riječnik i radi puno bolje od OO-ovog.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    deinstalirao, pa opet reinstalirao office, i opet ništa.

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj mu profil obrisat i kreirat ponovo. Prvo ga backupiraj, naravno, za svaki slučaj, a i da možeš poslije povadit fileove i slično iz njega.

Dakle, trebaš:

1) kreirati nekog TEMP usera sa admin pravima
    2) restartati PC (moraš!)
    3) ulogirati se kao TEMP user
    4) u c:\documents and settings nađi njegov profil i promijenit ime foldera. Ako se profil, recimo, zove "Pero" onda ćeš promijenit ime folderu c:\documents and settings\pero u nešto tipa c:\documents and settings\pero_old
    5) restartaš PC
    6) logiraš se ponovno kao "Pero" - kreira se novi profil
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    Probaj mu profil obrisat i kreirat ponovo. Prvo ga backupiraj, naravno, za svaki slučaj, a i da možeš poslije povadit fileove i slično iz njega.

Dakle, trebaš:

1) kreirati nekog TEMP usera sa admin pravima
    2) restartati PC (moraš!)
    3) ulogirati se kao TEMP user
    4) u c:\documents and settings nađi njegov profil i promijenit ime foldera. Ako se profil, recimo, zove "Pero" onda ćeš promijenit ime folderu c:\documents and settings\pero u nešto tipa c:\documents and settings\pero_old
    5) restartaš PC
    6) logiraš se ponovno kao "Pero" - kreira se novi profil
    Tanx blue devil.

Napravil sam drugog korisnika kao administratora, a onog starog sam ostavio, pa ce frend vidjeti dal mu šta fali, ako fali nek se ulogira pod staro ime i stavi na c disk šta mu treba pa nek obriše staro ima da ga ne zeza kod paljenja kompa. još jednom hvala.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    I ja koristim OO, ali ovo gore nije istina. Microsoft Office ima hrvatski riječnik i radi puno bolje od OO-ovog.
    Okk, ja nemrem najti nigdi dictionary za hrvtastki za 2003, to je imal samo 2000, za XP verziju nisam siguran.
    S obzirom da Office kosta 3k kn, u usporedbi s Open Oficom koji koosta 0kn, open office radi miliun put bolje. Za to kaj ces ti dati 3k kn imal bus iste bugove ako ne i gorje koje bus imal za 0kn

Alex pogledaj jos kaj je s tim read only fileovima

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove