Naravno da se može, ako znaš kakoIzvorno postao vedran/st
![]()
Naravno da se može, ako znaš kakoIzvorno postao vedran/st
![]()
ima li ko kakvu preporuku za karticu????
Ovak..
Može se naravno, samo trebaš pravilno instalirati "malu kućnu ili uredsku mrežu"...
Dva kompa mogu, ali tri ili više trebaju rooter..
Kartica, e sad ovisi kolko para imaš i za kaj koristiš...
Po meni ti je dosta 54 mbps, a kartica koju ja koristim s još 3 računala u bežičnoj mreži ti je Canyon WF511...provjereno i super je (za super jeftinih 170kn)
E sad, ak hoćeš 108mbps onda se moraš raspitati jer: Ako dvije kartice imaju 108mbps one tu brzinu mogu ostvariti samo preko AP-a ili ako postoje driveri za glumljenje AP-u u Windowsima.
Ja sam imao dvije D-link G520 za cca 400kn jednu i imal sam 11mbps jer te kartice mogu glumiti AP-a samo u linuxu.
Sad idem preko AP-a pa nemam problema sa prije navedenim karticama.
I da, za 54mbps li 108mbps ti treba G-mod koji ti se ostvaruje na cca 65% signala. Ispod toga nemaš tu brzinu.
Dakle, moja preporuka, definitivno: Canyon WF-511, 54mbps, ima metar pigtaila s 2db dipol antenom...
Sasvim dovoljno za kućnu upotrebu...
pa meni bi bila dovoljna ova tvoja preporuka jer mislim mrezu koristit samo da mogu iz druge sobe surfat po netu a da ne provlacim kabele po kuci a isto tako da se i koji put mogu zakacit sa NOKIA N80 na net koja ima wifi u sebi!
zahvaljujem
Canyon WF511 cu uzet
evo uzeja san dvi Canyon WF511 e sad nikako da spojim dva compa u mrezu!! moze li mi ko pomoc
Bookmarks