u motorolu ide samo microSD...
Ali sada do koliko prima Mb, to ne znam... kazu da se moze flashanjem srediti da prima karticu do 1 Gb... a sada ne znam...
Bok. Htio bi kao poklon kupiti nekome memorijsku karticu za SLVR L7. U spesifikacijama pise da prima TransFlash kartice do 512MB. Jedino sta sam nasao je SanDickova TransFlash kartica od 256MB ali ona je preko 200 kn. Nigdje nemrem naci 128MB-nu karticu koja kosta duplo manje. Mene ta zanima. No nasao sam KingMaxovu microSD od 128MB koja mi ima odgovarajucu cijenu.
Moje pitanje je da li su microSD kartice kompatibilne s Motorola SLVR L7 mobitelom. TransFlash sigurno jesu, njih bas preporuca Motorola. No glupo mi je kupiti ovu drugu ak mi nece valjati, a nemam di testirati. Kartice su istih dimenzija i di god pogledam da se spominje TransFlash uvijek u zagradi pokraj pise da je to isto ko microSD. Ne je li uistinu. Da li ce mi funkcionirati microSD kartica u tom modelu ako nije bas TransFlash kartica. To je moje pitanje.
Fala.
u motorolu ide samo microSD...
Ali sada do koliko prima Mb, to ne znam... kazu da se moze flashanjem srediti da prima karticu do 1 Gb... a sada ne znam...
Izvorno postao mali zmaj
To mora biti kompatibilno. Transflash je firma. Tip je micro (ili mini) SD. Razlike su možda u brzinama, ali ja do sad nisam vidio niti jednu sd karticu, koju neki uređaj nije htio pročitati (osim ako nije bila fizički oštećena). Jedino nisam 100% siguran da telefon čita veće od 512Mb. Po forumima kažu da čita, al treba vidjet.
Kak misliš da nemreš testirati? Dođi u trgovinu, uzmi svoj mob, zamoli da isprobaš i ako ti tel. prepozna - kupiš....
max 512 mbIzvorno postao prpic
flashanjem 1gb
microSD i transflash kartica su ti jedno te isto.Koliko sam čuo da u L7 ide 1gb,no najbolje je prije kupovine isprobati.
odes u trgovinu, lijepo zamolis prodavaca da isprobas, i ako radi, kupis, ako ne radi, ostavis![]()
Upravo tako, probaj. To je tren posla, i odmah sve znaš.
Ja ti mogu reći da i za V3i Motorola veli "do 512" a da radi sa 1GB (čak i bez ikakvog flashanja, samo upikneš karticu i sve 5). Tako da mislim da bi i na L/ bilo tako, ali treba svakako probat.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
fala na odgovorima, no mali dopdatak.
TransFlash nije firma, to je tip kartice. Ima microSD kartice i ima TransFlash kartice. Dilema je kaj one izgledaju potpuno isto no pitanje je da li urodaji i koje ih umecemo prepoznaju razliku izmedu njih. Nije mi bitno da li ce mi raditi kartica od 1GB jer kupujem max 256MB, bitno mi je da li ce mi raditi KingMaxova microSD kartica ili moram kupiti bas TransFlash karticu. Mislim da te TransFlash kartice spadaju pod microSD kartice ali da imaju nekaj u sebi kaj je mozda drugacije. E sada je li to tolko drugacije da mobitel nebi prihvatio obicnu microSD nego bas oce tu TransFlash.
Ok, ja sam pogriješio. Anyway, to je ista stvar. Kartica koja je meni došla uz v360v je micro SD, proizvođač Kingmax. Ni riječi o Transflash. To su sinonimi za istu stvar i ne moraš se brinuti o kompatibilnosti.Izvorno postao mali zmaj
Jedino je podržani kapacitet upitan. Rekoh, po forumima kažu da na v360 (unbranded) radi 1gb, ne znam kaj je s v360v....
...rečeno je -> microSD=TransFlash ...ista stvar...Izvorno postao mali zmaj
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Evo kupih KingMaxovu microSD karticu od 256MB i radi super.
Dakle ispalo je da ipak jesu ista stvar, imali ste pravo.
Fala.
...eto, drago mi je...uživaj u novim megabajtima...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Transflash nije firma!Izvorno postao rope
Transflash je naziv koji je doticna kartica nosila prije nego je specifikacija prihvacena pod Secure Digital standard. Naziv se do danas odrzao zbog marketinskih razloga.
transflash=microSD
posto vidim da se natezete oko banalne stvari tansflash i micro sd kartice su jedna te ista stvar samo je malen razlika u brzini pisanja i citanja na transflash kartice jednako izgledaju jednake su samo sto imaju drugaciji nazim kako bi moj pokojni otac reko isti k.... samo drugo pakovanje
transflash karticu sam kupio u crikvenici za 270kn u jenoj foto radnji tamo mi je tip doslovce ovo rekao sto sam ja sada vama napisao
![]()
Bookmarks