= Citat = Izvorno postao whiteboy
E sad, ja budala krenuo opet malo čitat po stranim forumima i vidjeh da se neki korisnici žale na probleme sa preeksponiranjem, odnosno da matrix metering ne radi baš dobar posao kod vrlo kontrastnih motiva (taman objekt na svjetloj pozadini)... Pa se pitam imam li razloga za brigu?
Ja se nadam da ne, jer stvarno ne bi htio da mi takvo što pokvari užitak...
Sad je vec kasko, ali ne zamaraj se procitanim...pa uostalom koji model ima perfekcionosticki nastorijem matrix met pri tako kontrastnim uvjetima. Ako cemo bas biti cjepidlake, mozemo i EOS D1 sa nekim boljim objektivom natjerati u ocaj na podlogama bez kontrasta ili u ovakvim situacijama prejakih kontrasta, da tu i tamo krivo odmjeri i kompenzira razliku. To je sasvim normalna pojava. Takve situacije su rijetke i vrlo se lako kompenziraju manuelnim postavkala WB - a (ne whiteboy - a, vec white ballancea) i ekspozicije. Dakle, definitivno nije razlog za razbijati glavu...uostalom vidjeti ces sad kad imas aparat.

= Citat = Izvorno postao whiteboy
Samo dvije riječi za početak: stigao je!

Opširnije, onako kako spada, u skoro vrijeme.
Bravo majstore...pa da cestitam.....odlican ubod, i da se sa stovanjem, pribiljezim kao vjerni citatelj mozebitne skore recenzije...vrlo me zanimaju dojmovi iz prve ruke o D80 modelu. Stoga zelim mnogo dragih i lijepih trenutaka "zarobljenih" u vremenu upravo sa ovim aparatom