Canon je vec odgovorio, a vise o njihovu odgovoru mozes saznati ovdje:Izvorno postao tomislavrast
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26667![]()
Canon je vec odgovorio, a vise o njihovu odgovoru mozes saznati ovdje:Izvorno postao tomislavrast
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26667![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Samo što canon za razliku od nikona nudi slabiju ergonomiju i slabiji objektiv u kitu. Ne znam zašto canon nije stavio senzor od 10 mpix-a i mogućnost čišćenja senzora u prestižniji eos 30d model (mislim da bi bilo isplativije; ovako je 30d po svojim preformansama upgrade 20d).
Sto se mogucnosti ciscenja senzora tice...slazem se...bilo bi ga dobro imati.Izvorno postao rommel
Sto se pak tice 10 MP senzora koji bi zamijenio dosadasnji 8 MP iz Canona 20D, ne slazem se da bi on donio ista zamjetno. Ako bi dimenzije samoga senzora ostale iste, a vjerojatno bi, tada bi fotografije samo izgubile na ostrini. Pravi upgrade bi bio full leica format, ali ond 5D ne bi imao previse smisla. Tako da je po mome sudu izbacivanje 30D modela bilo promasaj opcenito.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Slažem se, nego može jedno pitanjce. S obzirom da razmišljam o kupovini D80 reci mi kako se tvoj D200 ponaša pri većim ISO vrijednostima (800 -1000). Mislim ima li dosta šuma (da se softverski ne može ukloniti), ali bez upotrebe NR filtera. Po stranicama koje sam gledao za D200; pri tome mislim na www.e-fotografija.com; upotreba NR filtera mi izgleda ka uporeba blur filtera u photoshopu. Isto tako koja je najveća razlika između SD i CF kartica. Je li riječ samo o brzini zapisivanja podataka ili ima još nečega?
Da li ima u planu kakav usporedni test D80 i 400D?
Kada stize 400D?
Zahvaljujem na informacijama unaprijed.
Ja nemam u planu usporedni test dva navedena modela, ne znam niti kako bi dosao do D80 koji me vise zanima, a kamo li do 400D.Izvorno postao tomislavrast
Sto se specijaliziranih siteova na netu tice...ne znam planiraju li ista slicno, ali s obzirom da se radi o izravnim konkurentima, smatram to vrlo vjerojatnim i ocekujem vrlo skoro.
Sto se prodaje 400D modela tice ona je vec krenula, manje pompozno nego li prodaja D80, ali je ipak krenula i 400D je prisutan na trzistu, kako ce se plasirati...vidjeti cemo.
Inace o navedenome modelu (Canon EOS 400D) vec imamo temu na forumu, pa ako ima jos kakvih pitanja, zakljucaka, iskustava ili nedoumica, link je dolje, kao i uvijek otvoreno za raspravu:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26667
Zadnji uredio Bimbi : 29-08-2006 u 00:10
Evo par 'sample' fotki napravljenih s Nikonom D80 i, međuostalim, novim objekivom 18-135 mm, koji dolazi u jednom od kiteva:
http://www.dcresource.com/reviews/ni.../gallery.shtml
Ovo nije pravi fotografski test, samo lagani preview fotki.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Bookmarks