za taj novac definitvno ta koju si naveo.
ovako imam radeon 9200 mogu reč da sam prezadovoljan do sada je sve igrice pokretala bez problema ali kada je došo novi hitman na red su nastali problemi igra naravno šteka sada si razmišljam o novoj grafičkoj najme o radeon x300 (također ima 120mb ddram-a) šta vi mislite nemam baš puno love(jedno 400-500kn) sad me zanima koja bi bila najbolja grafička za te pare...![]()
![]()
![]()
A KAJ SAD TI GLEDAS�
za taj novac definitvno ta koju si naveo.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Prvo, imas li ti maticnu koja podrzava PCI graficku.
Ako nemas ja ti preporucujem uzmi ATI Radeon 9250GE 256 MB.
A ako imas uzmi x300.
Ako si na AGP-u preporucujem ti da skupis jos malo love i kupis si 6600GT ili G800GS
Ja ću sad zamjeniti grafičku imam ati x-800 stara 5 mjeseci još je pod garancijom.Ako mi se do sutra ne javi jedan tip šta je rekao da će je uzeti ja je prodajem za 100 eur.A tebi ju dam na jedno 4-5 rata,pošto vidim da si "dekintiran".Nisam materijalistIzvorno postao Ifrit
.Prićekaj sutra pa ti javim na pm,jel tip došao po nju ili nije.Naravno ako se slažeš sa ponudom
4-5 rata bi mi pasalo jel ovk i onak kupujem grafičku svojom lovom (sestra mi je mislila uzet grafičku na čekove pa da joj ja vračam lovu)...
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Hm, ako kupiš i 6600 novu, igra će štekati...
Dosta je zahtjevna...
ti imaš AGP matičnu tako da ti je izbor jako malen... PCIE kartice nemoj ni gledati...
9200 kartica nije rađena za igre, 9600 je od atia ajd malo za igre, malo za multimediju...
Moja preporuka je da uzmeš polovnu ( sa garancijom ) Nvidia 6600 za 350 kuna ili da uzmeš ATI 9800pro...
cijena je tu negdje 350 kn do 400 max... Najjače što ćeš u trgovini moći dobiti je 9550 po toj cijeni a to jednostavno nije dovoljno za hitmana...
A ako možeš skupit svih 500 u kešovinu ubodi 6600GT... naravno polovnu... i nećeš pogriješiti...
Kartice se općenito ne kvare... (6600GT serija) imaju jak potencijal i ja bi im dao sve moguće nagrade jer je 66 serija nvidie jaako dobro prodavana... i još i sad živi...
Pogledaj malo i rabljene 6800LE graficke, daju se otkljucat i prilicno su dobre za oc.
Alene, za početak imam mnogo više iskustva od tebe...Izvorno postao CyB3thuG
Polovne kartice se prodaju za 300 kuna manje i imaju dečko moj oko 2 godine garancije, a u većini slučajeva i više...
Netko tko je prije pola godine ili godinu dana kupio u vemilu AGP karticu, taj ima 2 ili 3 godine jamstva... Stoga, lik koji ti proda karticu te neće zajebati...
Prije sam se osim svega intezivno bavio preprodajom hardwarea, od svih komponenti koje sam kupio, bilo je preko 20 grafickih u nekih pola godine... Sve su bile ispravne, sve sam ih dalje prodao i nitko mi se jos nije tuzio, a osim toga i da nesta nevalja, sve su imale ovjerene racune pa se kupci mogu tuziti prvotnoj trgovini di su kartice kupljene...
Da bi potvrdio da imam vise iskustva od tebe, reci cu ti sljedece... Stara krntija ati 9600XT sa 128 MB rama ce raditi bolje nego BILO KOJA GRAFICKA kartica do 500 kuna sa 512 MB rama...
da bi neka graficka kartica iskoristila svih 512 mb rama treba imati minimalno 256MB sabirnicu sa GDDR3 memorijom, a tako nesta za 500 kn koliko je kolega naveo da ima se NE MOŽE naći...
Razlog zasto je 512 MB uvijek slabija kartica od one sa 256MB i čak od onih sa 128 MB u tom cjenovnom rangu jest jer se zbog veće količine megabajta iz ekonomskih razloga odabiru slabji čipovi koji imaju duži odaziv i te kartice rade sporo u igrama, ali su zato dobre za recimo rad u photoshopu...
NETOČNO je ako kazes nekome da ce sa karticom od 512 MB i 3 GB rama vrtiti sve igre... TO JE TOTALNO relativan pojam i garant ne mozes sa nvidia 6600 sa 512 mb i 3 GB rama pokretati oblivion ili nedaj boze par novijih naslova onako kako bi recimo mogao sa kombinacijom da se bolje ulozio taj novac. ( 6800XT 128MB + 1,5 GB rama bi općenito totalno sašilo 6600T 512 sa 3 GB rama...)
Spomenio si sempron. Ja ti mogu samo reći da procesor nije namjenjen za igre već za uredski rad... eventualno pokretanje starijih igara...
Sempron nema toliko cache da bi izvodio sve algoritme novijih igara kako recimo neki HT ili DC procesori to rade, ali o ovome necemo raspravljati i to je offtopic, te molim da dalje sto se tice procesora ne proširuješ temu, jer ću pobrisati sve suvišne komentare...
Kolegi sam rekao da PCIEx kartice ne gleda iz par jednostavnih razloga...
1. ima samo 500 kn za novu karticu
2. ako hoce pciex grafu mora kupiti i novu plocu i novi procesor...
3. u prvom postu nas moli da mu preporucimo AGP grafu...
stoga ako se kolega Ifrit odluči da želi prokomentirati mogućnosti uzimanja pciex grafe matične i procesora, kako je stalan član na forumu, vjerojatno će otvoriti novu temu, a onda se ti možeš ubaciti sa svojim komentarima i popuniti tu drugu neotvorenu temu... do tad nemoj ulazit u off...
Ja sam mu napisao što je po meni prva opcija...
ako Irfit hoće isključivo novu grafičku karticu 9600pro ( i to samo ona sa 128MB ) je najbolji izbor za 465 kuna... ( ona sa 256 je više za multimediu, a ne za igre i sporija je od prve)
![]()
TO je istina... ali zanimljivo je kako već par mjeseci drže cijenu oko 750 kuna, a za razliku od konkurenata X800GT cijena im uopće nije drastično pala...Izvorno postao .:AM:.
ja ti dajem preporuke za tržnicu hardwareom na pcekspert forumu...
Tamo imaš listu provjerenih trgovaca koji te neće zaheb.... a garancije na grafičku karticu su nekad i više od godinu dana...![]()
x300 definitivno
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
On ne može staviti X300 na svoju ploču... to je druga tehnologija... dakle može gledati jedino AGP kartice, a osim svega X300 je ekvivalent 9200 kartici na AGPu, dakle i da ju kupi i da ju uspije iupogoniti na pciex mašini, grafika bi bila skoro identična kao na starom kompu sa 9200... stoga 9600 minimalno da osjeti nekakav korak...Izvorno postao microhard
X seriju grafičkih kartica do 500 kuna zaboravi jer su sve PCIEx
Bookmarks