Ha čuj, ja ti mogu reći da preferiram taj p990 iako ga nisam isprobao.
Zašto?
Jer mi ti mali win na tim uređajima idu na žifce.
Isprobao sam i imao preko nekoliko palmova kao i pocket pc-a. Zatim sam isprobao p800, p900 i p910 na UIQ symbianu i oduševio sam se.
To je daleko više "user like" sučelje.
Jednostavno i pregledno.
Palm ima također jednostavno sučelje ali jednostavno to nije to.
Pocket windowsi su...ajde ne mogu reći šrot ali sigurno me olakšavaju stvari. Također se to odnosi pogotovo na smartphone edition.
Ako je UIQ 3.0 na p990 imalo jednostavan kao i UIQ 2.1 na mojem p900 onda ti savjetujem da ga mjenjaš.

A mislim već ako ćeš ga i mjenjati dogovori se sa čovjekom da ga malo isprobaš prije kupovine tj. zamjene.

Mislim da si trebaš prvo predočiti za što ćeš koristiti navedeni uređaj, mada znam iz iskustva da praktički nema toga što prosječnom korisniku treba a da symbian sustav to ne radi nešto jednostavnije, zar ne.

E sad ima ovdje i ljudi koji preferiraju pocket pc platformu pa ću zbog ovoga što sam rekao dobiti po frnjokalici.

E sad, istina je da je UIQ 3.0 dosta svježa aplikacija i da trenutno ima malo aplikacija. No mogu reći kako sam pratio tržište da će i aplikacija za njih ubrzo niknuti kao gljive poslije kiše.

Dakle ja preporučam p990, jer sve što sam radio na pocket pc-u sada još jednostavnije radim i na UIQ symbianu.