Iskreno, uopće mi je teško suditi o fotkama koje radi N73 kad mi izgledaju totalno nerealno, baš kao da je nakon što su uslikane prošle kroz razne algoritme u telefonu. Od saturacije do sharp filtera. Probaj isto učiniti npr. u PS-a sa nekom od fotki na K800 i imat ćeš identičnu fotku koju N73 daje odmah iz telefona. OK, možda je to nekom super, al meni se osobno ne sviđa.Izvorno postao Drug Mile
Čini mi se da Nokia daje fotke koje su više bazirane na softveru, a SE na optici. (i da, zanemarite ovdje Carl Zeiss marketing na Nokii, Sony još od 90-ih radi sa CZ-om svoje Cyber-shotove).
Spomenuo si oštrinu novina - e sad, ili je osoba koja je testirala fotiće zaboravila na makro mod, ili je imala neki drukčiji K800 (moš si mislit) od onog kakvog sam ja imao, ali evo ti ponovno pa pogledaj oštrinu ovih fotki koje sam ja sa K800 uslikao:
Vide se oštro čak i slova s druge strane papira.
Vide se i najsitnije crtice i oštećenja na ključevima. Ovdje se čak i depth-of-field optike vidi, kad su ključevi u prvom planu oštri, a privjesak iza mutan.
(nakon klika na thumbnail, još jednom klik na sliku da se prikaže u punoj veličini, dakle 3.2 MP)

Bookmarks