E ovako uzeo sam slušalice koje sam dobio sa mob-om ... one sa jednom slušalicom i preradio sam ih na 2 slušalice - mono zvuk... evo mali tutorial kako sam radio:
-klik na sliku za povečati ju
uzeo sam slušalice (odnosno Slušalicu):
... otvorio sam ih .. i otvorio sam ih tako da sam POLAKO I OPREZNO gurnio tanki odvijač sastrane gdje prolazi žica od slušalice:
i evo kako izgleda unutra u kutiji od mikrofona (slika). Unutra se nalazi mikrofon i mala plocica sa par sitnih komponenti a kabel od slušalice prolazi kroz kutiju:
Uzeo sam stare slušalice od mp3 playera (možete uzeti od bilo čega):
...I odcijekao sam dio sa slušalicama ... jedan dio mi je krači a jedan duži (tako da i ona duža ide iza vrata (vi možete kako god hočete):
Kada ogulite izolaciju sa kabla (oprezno nesmije se oštetiti one dvije žice ispod) pojaviti ce vam se Crvena i Bakrena žica ... ona crVena vam je + (ali nama nije važno kaja je plus a koja minus jer spajamo crvenu sa crvenom i bakrenu sa bakrenom).
Na tim žicama vam se nalazi tanak sloj laka koji sam ja upaljačem spalio (mozete i na druči način - a njega skidam da mi nesmeta kod lemljnja i da ima bolji spoj) - Sa plamenom upaljača proči pokraj žice da se "otopi lak" - Znači ne izravno plamen da ne spalite žicu:
Usafrčete sve tri žice ( oba dvije od slušalica i ona jedna sto ide iz kutijice) - i zalemite ih zajedno i DOBRO izolirati ih da se nedodiruju (ja sam amlo vise ostavio zice i kad sam zalemio otcjekao sam vrhove da nebudu tako jako dugači lemovi):
Kada sam sklapao to nazad shvatio sam da moram makniti mikrofon jer mi ne stane sve zajedno pa sam ga odlemio (maknio sam mikrofon jer sam dobro izolirao i zbog toga napravio kvrgu i nije mi stalo sve zajedno ... da sam malo preciznije rezao kablove i preciznije (majstorski) izolirao stalo bi sve skupa ali meni ne treba mic pa sam ga maknio.
Ovako izgleda završni proizvod: Znači 2. slušalica - MONO zvuk.
Ovo mi je super dok si ne kupim neke slušalice (npr od nokie) sa 4 pina. Znači princip je isti - otvori se kutijica od mic - prespoji se (jer je drugačiji raspored pinova) i to je to.
Radio sam sa ovim slušalicama jer mi trebaju neke dok si ne kupim neke druge polovne pa da si napravim Stereo (Znam da neki kazu da ne moze biti stereo preko 2.5 na v360 - nemojte opet počinajti tu raspravu ...)
TRAŽIM NEKE STARE SLUŠALICE OD 2.5mm SA 4-pola PA AKO IMATE VIŠKA NEKE JAVITE MI SE SAMO PREKO PM-a...![]()
Zvuk je dobar ... bolje nego da imam samo jednu slušalicu...
I ZPAMTITE OVAJ TUTORIAL JE RADIO PROFESIONALACI NA SVE ŠTETE NASTALE OPONAŠANJEM OVDJE VIĐENOG NE ODGOVARAM JA.

I NA SVE ŠTETE NASTALE OPONAŠANJEM OVDJE VIĐENOG NE ODGOVARAM JA.
Odgovori uz citat
Bookmarks