fakat ako nema stereo je smece... pa svi mobovi kaj imaju podrsku za slusalice vecinom imaju stereo....
fakat ako nema stereo je smece... pa svi mobovi kaj imaju podrsku za slusalice vecinom imaju stereo....
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
U potpunosti se slažem. Skoro svaki stariji mobitel ima stereo, a kamoli novi da nemaju. Čudno je to što i nije Motorola ubacila stereo i time su mi potvrdili da su oni baš ti koji su često u zaostatku (bilo sa ovakvim stvarima a o kamerama da ne pričamo). Pričajući s ljudima, nikad nisu zadovoljni svojim Motorolama (naravno, to su obični smrtnici koji ne znaju za fore flashanja i ne vjeruju da se i preko v360 može igra poslati bluetoothom).
Uspio sam nabaviti 2.5mm konektor sa 4 pina i 3.5mm utor u kojeg utaknem slušalice. Malo sam htio "modificirati" taj adapter, tj. skratiti ga jer mi je bio predugačak, na jedno 10-ak centimetara. Zeznuo sam stvar jer sam skinuo žice sa kontakata utora i napravo slijedeću stvar; odrezao kabel na jedno 10 centimetara počevši od 2.5mm konektora, ogulio izolaciju i sada imam slijedeći problem - dvije su žice u kojima kad ogulimo izolaciju nalaze se po dvije žile, dakle sveukupno imamo 4 žile; zelena + obična (bakrena) i plava + obična ( bakrena). Na 3.5mm utoru su 3 konektora na koja treba zalemiti te 4 žile - opisati ću ih na primitivan način (na drugačiji ne znam : ) ). Tri konektora; jedan najduži, dva su kratka, iste veličine s time da je jedan s rupom i na vrhu zaobljen dok drugi to nema! Daklem, kako te 4 žile iz 2.5mm konektora zalemiti na 3 konektora 3.5mm utora? Da pojednostavnim što je više moguće, pokušao sam predočiti sliku u paintu, ispod se nalazi link. Hvala puno!!!
http://img442.imageshack.us/my.php?i...01hireslr0.gif
Bookmarks