Gore ne može biti - uspio sam toliko vremena i love potrošiti za - ništa. Evo, radi se o tome da sam i ja žrtva koja je kako se čini prisiljena slušati muziku na jednoj *e*e*o* Motorolinoj slušalici, a budite uvjereni, to sigurno neću. I prije 5-6-35 godina Nokia (za ostale nisam siguran) je poklanjala/prodavala stereo slušalice za svoje mobitele, dok Motorola to ni dan danas nema. Zašto?
Prvi pokušaj stereo slušalica je bio kada sam doznao da mi treba "samo" adapter 3.5@2.5 koji košta zajedno uz poštarinu 47.60 kuna iz chipoteke. Računica mi je izgledala ovako nekako: 5 kuna adapter + 20 kuna poštarine = 25 kuna maksimum. No, nije mi ispalo 25 kuna već 47.60. Zašto?
Tada sam kupio obične 3.5 slušalice koje su me koštale dodatnih 40 kuna. I tako, nabijem taj mali adapter u mobitel i onda u adapter 3.5 slušalice. Osim šta je sve bilo jeben* razmrdano, ispadalo sve samo od sebe, nije se držalo u rupi ni q*** - nije se ništa ni čulo!!! Igrajući se malo, skužio sam da treba 3.5 malo izvući iz konektora kako bi dao stereo zvuk. Da, davao je stereo zvuk, tj. čulo se na obe slušalice, ali... ...na jednoj se čuo jači a na drugoj slušalici slabiji zvuk! Poslo sam sve u *.3pm i šiknuo isto tako kroz prozor.
Drugi pokušaj transformiranja je bio kada sam sav sretan u znoju pod temperaturom našao 2.5 stereo slušalice za mp3/mp4 player na internetu za samo 30 kuna! Rekao, OK uzet ću (ionako sam bankortiro). Danas mi stigao paket - 62 kune otkupnine! Moja računica je bila 30 sluške + 20 poštarina = maksimum 50 kuna a ne 62! Već iscrpljeno otvaram slušalice, u nikakvoj nadi ubadam u mobitel, puštam muziku i kad ono... .... samo na right slušalici se čuje muzika! Au, poludio sam, te slušalice su također završile kroz prozor, stvarno mi je već bilo pun... zatim sam probao odsjeći L slušalicu, ogulit izolaciju na R i nekako spojit L na R - bez obzira što sam znao da neću uspit.
Dakle, sve skupa potrošio sam oko 150 kuna + benzin do slovenije - a zašto? - ZA NIŠTA!
Ovime sam samo htio upozoriti one koje se malo manje kuže u takve stvari, dakle ne kupujte NIKAKVE 2.5 mm stereo slušalice i NE kupujte nikakve 3.5@2.5 adaptere i NEMOJTE trošiti dragocijeno vrijeme jer je stvarno težak posao.
A meni preostaje još samo nabaviti miniUSB stereo slušalice koje koštaju cca. 200 kuna i plakati kada budem spušio i tih 200 kuna, a sve nekako sumnjam...
Pozdrav!

Odgovori uz citat
Bookmarks