prvo ti treba J2ME Wireless Toolkit 2.0
ajde mi recite neki program sa kojime se mogu izradjivati java aplikacije koje ce raditi na siemensu. Htio bi malo probati sa tim, a neznam sa kojim programom, trazio sam po netu ali sve je to komplicirano opisano, ima 100 verzija!
prvo ti treba J2ME Wireless Toolkit 2.0
I'd tell all my friends but they'd never believe me,
They'd think that I'd finally lost it completely.
Jel imas kakvog iskustva u programiranju?
Ono sto ti treba je Sunov JDE ili Borlandov JBuilder(ali ne personal). Ni jedan od ova 2 progija nije free. Sto se tutoriala tice, najbolje ti je procitat cijeli help od programa kojeg skines+siemensove pdf-ove. Imas ih na www.siemens-mobile.com/developer
Uglavnom, prije nego sto napravis prvi progi ce proc dosta vremena, a pogotovo ako nemas nikakvog iskustva u programiranju. Ako ti bude trebaa pomoc, registriraj se na www.programiranje.net/forum
Sretno
edit:
Eh da i trebaju ti Siemensovi SDKovi koje takoder mozes skinut sa gore navedene adrese![]()
Zadnji uredio ficho : 22-09-2003 u 21:51
iskustvo u programiranju u javi ili....? inace imam nekog iskustva
Da dosta je to složen postupak za laike. Ja sam nešto prtljao ali... treba puno čitati i puno vremena potrošiti, a i truda naravno!
I'd tell all my friends but they'd never believe me,
They'd think that I'd finally lost it completely.
Ma ako imas bilo kakvog iskustva bit ce ti dosta lakse. Iskustvo i tezina su obrnuto proporcionalniPoslao: coma_zgb
iskustvo u programiranju u javi ili....? inace imam nekog iskustva![]()
osim što ćeš se u početku malo teže snaći jer je java objektni jezik, a objektni koncepti su dosta različiti od imperativnih jezika (Pascal koji radiš u mijocu). kad shvatiš koncepte, onda ćeš se lako snaći i koristit će ti znanje pascala, odnosno ideja kako nešto napraviti...
radio sam 8godina: par godina u logu, par u basicu i sada dvije u pascalu! cak sam u osnovnoj iso na natjecanja
Kad biš bar mogo napraviti Java verziju Iremote Controlera...![]()
pogledaj si program midletpascal, za 5 minuta ces napraviti prvu aplikacijujezik je vrlo slican Pascalu, ako ne trebas neke naprednije funkcije ovo ti je dovoljno. ja bas zavrsavam jedan programcic napisan u njemu, valjda ce iduci tjedan biti gotov
![]()
@joker di ga ima za skinut?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pretpostavljam da si ga do sada vec nasaoak nisi onda imas na www.midletpascal.com , inace valjda ti je lakse i brze napisati midletpascal u guglj neg tu pitat
![]()
Zaboravil sam na ovo.a guglj ne volim
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
e ljudi ima tko full J2ME toolkit .
@joker jel imaš možda ful verziju midletpascala ili crack, jel je na onom situ samo trail
hvala
@khideg - imaš za download na sunovim stranicama, besplatno je, možda traži samo registraciju, al te niš ne košta... http://java.sun.com/products/j2mewto...nload-2_2.html
kao dobar editor ti preporučam eclipse razvojno okruženje - besplatan je i multijezičan (dakle, skidaš sučelje i posebno pakete za jezike koje koristiš, u ovom slučaju je to java paket). malo je za prvi put nezgodan za podesit, kojim redom instalirat, kak mu pokazat di si instalirao j2me wireless toolkit kako bi ti radio intellisense, ali ak to podesiš, imaš moćan editor. kompajliranje i simulaciju pokreći iz sunovog wireless toolkita, on sve potrebno spakira kak se spada, nema smisla to podešavat u eclipseu...
e tnx no to cu morat s faxa, malo je previse za moj modem
imam full verziju tj registraciju, ali posto mi je frend radio taj program onda mi je bed poslati ti taj serial) posalji mu mejl, mozda ti se smiluje i da serial
![]()
Htio bih napraviti neku aplikaciju, stil Zet-ov popis polaska nocnih tramvaja. U to bi jos i ubacio sliku kud ta linija vozi. S cim bi se to moglo napraviti? S midletpascalom se cini mi se ne moze, jer pascal ne podrzava slike; ili se varam?
S obzirom da imam vec par godina iskustva sa Java programiranjem (i J2SE i J2EE i J2ME) mogu vam dati par savjeta za razvoj J2ME aplikacija :
1. Za pocetak, J2ME razvoj je puno jednostavniji nego bilo koja druga Java platforma, svi problemi koji nastaju su u uredjajima jerbo oni nisu standardizirani
2. Za sve vas koji zelite razvijati J2ME app. moram vam reci da se prvo opredijelite za koje uredjaje cete razvijati jer postoji vise Java Wireless Toolkita, npr za SonyEricsson, Siemens, Palm... bitno se razlikuju, pa proucite specifikacije svakog, popis svih mozete naci na: http://developers.sun.com/techtopics...y/allsoftware/
3. Ako se odlucite za Sun-ov Java Wireless Toolkit, preporucam najnoviji v2.3b zato jer podrzava i razvoj lokacijskih usluga i app.
4. Isto tako, pogledajte na: http://developers.sun.com/techtopics.../device/device
Ovdje je objavljen popis uredjaja koji su standardizirani za njihov Wireless Toolkit. Popis je malo zastario, a sta ces...
5. Ja za razvoj koristim Eclipse IDE v3.1 i eclipseME plugin za J2ME. Oboje je besplatno, na Sunovim stranicama se preporuca i NetBeans mobility pack koji je isto tako besplatan. S njim nisam radio al prica se da je dobar.
Nisam sveznalica al mislim da ce ovi savjeti puno pomoci. Ako nesto napisano nije u redu samo recite, pa cemo prodiskutirati. Isto tako, ako netko zna nesto bolje, neka puca!![]()
Izvorno postao VolimZG
ne moras se muciti, to sam napravio prije 2 godine:
http://www.quercus-lab.com/projekti/nvr/
pozdrav!
bok. Vidim da dosta znate o MIDletPascalu pa molim vas da mi pomognete.
Možete mi malo objasniti taj MIDletPascal. htio bi raditi u njemu ali ga ne razumijem baš. npr. kako napisati obični program u njemu o zbrajanju.
Code:program zbrajanje; var a,b,c:integer; writeln('unesi a'); readln(a); writeln('Unesi b'); readln(b); writeln('rezultat je'); c:=a+b; readln(c); readln; end.
A ima neki program da se piše u c-u ? To je jedino kaj znam
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
main(){
int i=0;
while(i<20){
printf("\n Mobil media RULA");
i++;}
getch();
}
: D
Pad sistema...Zamisli da više ničeg nema,nema problema,lošeg društva,loših žena i sistema...
Tremovci rulaju! ima ko Tajnu crne kutije?
Bookmarks