Nije u TComu problem. To im je posao, a u poslu emocija nema: ne možeš poklanjat. Oni deru koliko mogu i derat će toliko dok god budu mogli. Kao i svi ostali, da se razumijemo.
U mobilnoj komunikaciji postoji nekakva kvazikonkurencija, mada prema mom iskustvu Tele2 je (kvalitetom at least) daleko iza, a VIP i TCom drže konce i rade šta hoće. Ne bi me začudilo čak ni da postoji neki dogovor da si ne ruše cijenu nego malo jedan malo drugi.
Uglavnom, rade to jer mogu. Business is business. Dok ima ovaca (nas korisnika) koji to plaćaju (trebaju) i dok im nitko ne brani monopol, mogu radit šta hoće. JBGa, oni rade unutar zakona. I da TCom digne cijene fiksne telefonije na, recimo, 10kn minutu, i da dignu ADSL recimo na duplo nego je sad, šta im tko može? Država šuti, a ti, ja i svi ostali se možemo.....znaš
Reći će ti "uzmi il' ostavi", a to je na kraju i istina.
Dok se ne pojavi prava konkurencija, i dok država ne stane na rep monopolu, mi ćemo dobivat po džepu.
Stavi se u njihovu poziciju: recimo da prodaješ mobitele. I nabavljaš ih po 100kn komad. Ako ih možeš prodavat po 1000kn jer si jedini koji ih ima, i jer to nije ilegalno, šta ćeš? Reći "ma neeeee, neću, prodavat ću po 200" ili ćeš omastiti brk? C'est la vie. Nije TCom ništa drugo nego oportunist koji ubire gdje stigne. Ali radi unutar granica zakona, i ne možeš mu ništa.
Treba zakone mijenjat, a to je (bar u RH) Sizifov posao...

Bookmarks