imam jedan MC komp kojeg sam sam sastavio...
Evo ovako:
Intel Celeron 2 Ghz, Pasivno hlađen sonic towerom
Epox s478 matična
N 6600 VIVO opcija, 128MB, pasivno hlađena
512 MB DDR ram
160 GB Maxtor HDD
I Enermax 400W napajanje sa 12MM ventilatorom
HAUPPAUGE WinTV-PVR 150
Kod media centra, od računala se očekuje da je što tiši, a to onda podrazumjeva imati komponente sa pasivnim hlađenjem ( bez ventilatora )
Na računalu se čuje samo napajanje koje je extremno tiho i mao se čuje HDD koji inače na MC računalima treba biti što veći.
Grafička kartica treba podržavati i ulaz signala, dakle Video in kao i obavezni video out. Računalo mora imati izlaz za 5.1 ozvučenje da bi bilo što bliže ultimativnom MC. Jako je dobro ako računalo ima bežičnu tipkovnicu i miša... Nešta od logitech opreme. Tu je onda i nezaboravni TV tuner bez kojega to uopće nije MC računalo... i daljinski po potrebi...
Računalo treba imati što više USB portova na prednjoj maski kučišta a po mogučnosti na prednjoj maski bi trebao imati izvučene video konektore za što lakše spajanje kamera, fotoaparata, printera, skenera itd.
Računalo bi u osnovi trebalo imati stalni pristup internetu, CABLE, DSL, svejedno, ali internet ga čini boljim Media Centrom.
Računalo kao takvo mora biti spojeno na TV i/ili CRT ili LCD monitor. Računalo je namjenjeno isključivo multimediji... pregledavanje slika, filmova, slušanje glazbe i gledanje TV programa... Još ako imate DVB karticu pa dekodirate par programa, teoretdski možete imati jednu jako dobru TV sa jaaako mnogo programa.
I naravno, koristi se software poput Windows Media Centar editiona te se dodatno optimizira računalo, za što brže podizanje sustava i podešava za što lakšu upotrebu.
Treba napomenuti da ovako ko moje MC računalo nije namjenjeno za korištenje naprednih programa za obradu videa i slike ( photoshop, corel, Movie makeri razni itd ) te igranju igara jer nije dovoljno snažno a ni dovoljno hlađeno za takve napredne akcije.
No nemaš brige za pregrijavanje pri normalnom radu...
Računalo je upaljeno 12 H dnevno i temperature su
CPU: 40C
MBO: 35C
GPU: 55C
HDD: 35C
dok se gleda tv i sluša glazba

Odgovori uz citat
Bookmarks