Kako umrežiti dva računala (oba imaju mrežnu karticu i imam kabel)???
Na oba računala su windowsi XP.
Molim vas ako mozete da mi opisete postupak jer nikad to niisam radio.
Hvala.
Kako umrežiti dva računala (oba imaju mrežnu karticu i imam kabel)???
Na oba računala su windowsi XP.
Molim vas ako mozete da mi opisete postupak jer nikad to niisam radio.
Hvala.
instaliraš drivere od kartica na kompovima
spojiš sa kablom ta 2 kompa onda odeš u connect to
onda set up small ofical networks
i dalje valjda znaš sam
Zadnji uredio Lorry-Brzi : 30-09-2006 u 17:12
Prvo budi siguran da je crossover kabel ... nakon toga u opcijama konekcija na jedan comp stavi 192.168.0.1 a na drugi 192.168.0.2 i subnet mask na oba 255.255.255.0
iskljuci firewall na oba udji u command prompt na oba (start run -> command) u jednom ukucaj "PING 192.168.0.1" (IP od drugog) a na drugom "PING 192.168.0.2" (IP od prvog) i vidjet ćeš rezultate, i prepoznat dal LAN radi ili ne. Oba kompa moraju biti "WORKGROUP".
probaj se spojiti na drugi komp upisavši u explorer
//ip_od_kompa/c$
npr.
//192.168.0.10/d$ -> to će otvoriti share od d diska na hostu, jedina caka je u tome da će te tražiti username i pass...
tu upišeš login podatke od hosta (za logiranje u win)
ako nema pass neka stavi
svi su drajvovi sherani po defaultu sa administratorskim pristupom only.
Izvorno postao zerobravo
Mala ispravka na ove sitnice:
1. "iskljuci firewall na oba udji u command prompt na oba..."
....zašto ?????? pa firewall ne odbija ping osim ako ljudska glupost ne
učini svoje...
2. "Oba kompa moraju biti "WORKGROUP"" ...e pa ne moraju tj. malo krivo objašnjenje , bitno je da budu grupa pod istim imenom... iako bi se i o tome dalo razgovarati...
3. "probaj se spojiti na drugi komp upisavši u explorer
//ip_od_kompa/c$
npr.
//192.168.0.10/d$ -> to će otvoriti share od d diska na hostu, jedina caka je u tome da će te tražiti username i pass...
tu upišeš login podatke od hosta (za logiranje u win)
ako nema pass neka stavi
svi su drajvovi sherani po defaultu sa administratorskim pristupom only."...
.......???????????????? čemu sve to pa zar nije jednostavnije postupak sa dijeljenim folderima i diskovima tj :
-desna tipka na folder koji se želi dijeliti > properties > sharing - network sharing & security -"If you understand.." kliknuti pa zatim "just share.." i na
kraju potvrditi "Share this folder on the network" i dati mu ime....slično tako i za dijeljene diskove...
Dakle jednostavno bez passworda i admin pristupa jer se ipak radi o nekome tko možda ni windowse nije sam stavio pa je ovo prihvatljivije za osobe bez znanja o mreži ..iako baš nisam nigdje vidio da se traži ikakvo objašnjenje o dijeljenju ičega i čemu bi ta mreža služila...
Dakle zaključak na sve ovo bi bio da zbog ovakvih filozofa i neznalica koji se često vole napraviti pametni nečim što i sami ne razumiju najbolje događaju se samo sr.nja što gledam svaki dan i često moram sređivati njihove bisere... a oni kojim je potrebna pomoć ostaju bez nje...
Samo si fulao kose crte, treba biti backslash \\ip-adrea\
svi su u www modu radaIzvorno postao gog
![]()
jel ima tko iskustva s umrežavanjem xp-a i sedmice? na xpu mi se workgroup napravi normalno, ali sa sedmicom skoci neki error? Na sedmici sam preko xp cd-a stvarao workgroup-u
Bookmarks