Nije loš izbor, imam dva takva u RAID-u 0 već godinu i po dana.Samo nemoj Maxtora...
Nije loš izbor, imam dva takva u RAID-u 0 već godinu i po dana.Samo nemoj Maxtora...
Ša se tiče Maxtora, imam i njega u drugom kompu, tj ovaj s kojim sam na netu, tih je ko bubica, al me zna zezati, mislim da sam več pisal o tome po forumu(nekak se zblesira i ne nađe NTFS niti koju drugu particiju, i samo se resetira).Izvorno postao domy_os
Znači Hitachi (stari IBM) još su uvijek no 1.
Ti si kupovao, jel dobiš samo disk il je s njim i sata kabel, mislim da imam negdje jedan doma dobio ga s pločom ali ga nemogu nači.
I nakon 3 dana jel disk proradio, mislim koristiš li ga još?
Budem ja ovog IBM-a onda ostavio,ali nije mi jasno zašto čitavo vrijeme Šrota i piska kad popravlja Bad sektore, pa zar je cijeli disk sjeban.
Maxtor zna imat problema s napajanjem, tj. izgubi kontakt negdje na molexu pa disk ne radi.Izvorno postao alex1
Dobiješ samo disk u plastičnoj kutiji i to je sve. Za SATA kablove pitaj trgovce da ti da ovak besplatno, imaju ih sigurno u servisu na bacanje.Izvorno postao alex1
Disk je bio ispravan, al me nešt zezalo pa sam prvo posumnjao na disk. Nije moj bio...Izvorno postao alex1
Zadnji uredio domy_os : 20-07-2006 u 23:34
evo ovako, imam i ja ibm disk, 10gb i radio je malo star mi je tek 2-3 god, koliko ga imam, desilo se jednostavno da kompjuter ne zeli prepoznati disk ni za lijeka, cuje se da radi, nesto cvrci on, uglavnom sve sam uredno spojio, ukljucujci master/slave fazon, nije valjda crko
To se je znal i meni dogodit, onda sam ga ugasio, pa upalio i tako par puta dok nije proradilo, moja preporuka je da kupiš novi disk, imaš ih za 300 kn sa 80GB, ja sam uzeo takav hitachiev sa sata 2, i sad sve 5.Izvorno postao dino123456789
a daj napiši koji je to model IBM diska. ja sam imal DTLA-307045 i to isto mi se događalo... ja sam čačkal po kablu od napajanja pa sam ga tak uspio pokrenut... bilo je to do elektronike ali i bed sektori, al fizički... znači, ne pomaže ni regenerator ni head & shoulders ni ništ..) čital sam na netu da su ti modeli bili za uredski rad, znači 300 sati mjesečno da otprilike rade... moj je radil danonočno i otišo u vječna lovišta... sada mi je ukras.
moj je model:Izvorno postao Tom_Bill
DTLA-307015.
Moj baš nije puno radio, u vezi bed sektora, mislim da moji nisu fizičke prirode, nego one druge, jer ostavio sam disk par dana da ga popravlja sa alatom koji je u sklopu HIRENS boot cd-a i našo mi je puno bed sektora, ali ih je isto tako redom sve popravljao, ali puno sporije nego ih je nalazio, možda ima jedan fizički kad sam kutiju šutnuo nogom, pa se ugasio komp, nakon čega sam morao inst nove win.
Disk je star 6 god, i on je svoje odradio, ali žao mi je da pao u komu, možda ga probam probuditi, ali neznam dal se isplati za 15 Giga zezati s time, ak imaš novi za 300 kn sa 80 Giga.
Bookmarks