Evo želim s vama podijeliti moje iskustvo rada sa Nokia-inim PC suite programom!
U prosincu 2004. kupio sam 6630 i naravno odmah instalirao PC suite koji sam dobio s uređajem. Nikakvih problema nisam imao, program se uredno instalirao, odmah sam napravio back-up podataka i stvar je savršeno funkcionirala.
A onda su nakon 3-4 mjeseca počeli problemi! U Mobisu sam u međuvremenu instalirao novi firmware, a na support stranicama uredno skidao i instalirao nove inačice PC suitea. Ako je trebalo deinstalirati prethodnu verziju, deinstalacija pa nova instalacija, ako ne, onda samo update nove verzije. Ali, tu počinje s**nje, negdje po putu izgubio sam mogućnost backupiranja imenika! Settings, calendar i još neke stvari da, ali ono najvažnije, imenik sa najnovijim promjenama i dodatnim brojevima ne!!!
Nakon par mjeseci ponovno sam bio u Mobisu, ponovno upgradeao firmware, upoznao ih sa problemom, ali ništa... back-up imenika i dalje mi je bio nedostupan!
I tako je to išlo sve do zadnje verzije pc suite-a kojeg sam instalirao prije možda dva-tri mjeseca. Ponovno sam probao napraviti back-up, ali ista stvar, sve može osim imenika! Pomirio sam se sa sudbinom, a ionako uskoro kupujem N71, pa ajde nema veze, prebaciću brojeve sa mobitela, valjda će N71 normalno raditi back-up.
I sve bi ostalo na tome da nisam jučer htio napraviti novi wallpaper za mobitel. Otvorim uredno pc suite, potražim ikonu images, a nje ... nema?!!! WTF??? Kako, gdje...
Ma ajde ti Nokia lipo u PM!!! Fino popizdim, deinstaliram pc suite, uzmem originalni 6630 cd, instaliram stari pc suite i znate što? Images su naravno tu! Ali i ono puno važnije, vratila mi se i mogućnost backupiranja imenika!!!!!! Amen!!!!!!
I tko je tu lud?? Tko? Pa ja naravno, jer ludo očekujem da će najnovija verzija softwarea jednostavno biti bolja, ispeglanija i više prilagođena korisniku!
Je, kako si! I da (vjerojatno) operateri nisu rekli Nokia-i da izbaci dio za obradu slika, kako bi oni mogli prodati više sličica (a kreteni koji neznaju neka kupuju), nikad nebi došao do one stare narodne, dok radi, ne diraj!!!!
Eto, meni je trebalo godinu i po dana, dva odlaska u ZG do Mobisa i jedno 5-6 nadograđivanja PC suitea da shvatim tu malu mudrost!
Ako će ovo moje iskustvo ikome od vas i malo pomoći, trud pisanja ovog malog pisma se višestruko isplatio!!!

Odgovori uz citat
Bookmarks