Dosadašnja praksa je pokazala da su top modeli u Mobisu skuplji za 15-20% nego npr. u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji.Izvorno postao frish-KI
svaka roba nađe svog kupca, pa tako će i ove preskupe spravice odmah naći svoje mjesto pod suncem u rukama bogatuna, maminih sinova i kćeria ako će se ičije glave kotrljati onda će to biti glave naivaca koji će kupovati te mobitele u mobisu
![]()
![]()
![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
Dosadašnja praksa je pokazala da su top modeli u Mobisu skuplji za 15-20% nego npr. u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji.Izvorno postao frish-KI
cak su i u sloveniji dosta jeftiniji.
Hoću reći da i to što su toliko jeftiniji vani, da su svejedno precijenjeni i preskupi... Pa košta kao jedan malo povoljniji laptop... Za te novce kupiš više nego solidan komp... Da ne velim koliko benge možeš natankati...Izvorno postao Drug Mile
Sve u svemu, tolike novce ne vrijedi... Pa i da ima stabilniji softver...
tržište je mjesto gdje proizvod doživljava svoju verifikaciju. tek na tržištu se formiraju stvarne cijene proizvoda ovisno o potražnji. zato proizvodima nakon nekog vremena opada cijena. ali nerealno je to očekivati u par mjeseci. a da je preskupo i precijenjeno.. je. ali tako je sa svime što je novo.
Po mome, upitno je što je (bar kod nas) pravi pokazatelj kretanja cijena ne tržištu...Izvorno postao fly_nan
Danas se mogu naći Nokije, s jamstvom Mobisa u 50% nižoj cijeni nego u Mobisu. Govorim o prodaji na crno.
I kad se pojavi N93 na tržištu, u Mobisa će biti 7400kn, na crno vjerojatno cca 5000kn, a s vremenom će cijena tonuti bez obzira na cijenu u Mobisa.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
naše tržište nije slobodno pa je zato jako crno tržište. a na crnom tržištu ne vrijede isti zakoni ponude i potražnje kao u zemljama visokog stupnja razvoja i demokracije.
Nije sa svime tako... Izlaze na tržište stalno novi modeli koji mogu ponuditi mnogo, a opet su dostupniji... Ali ovo što rade sa tom N serijom... Kao da žele pomaknuti granice, ali im to baš i ne ide u potpunosti, ali svejedno cijenu nabiju kao da su uspijeli u tome...Izvorno postao fly_nan
![]()
Slažem se s ovim u potpunosti.Izvorno postao frish-KI
Čitava N-serija je podbacila (bar do sada i IMO)-niti jedan mob koji bi bio na razini npr. 6600 kad je izišla.
Možda bi bilo najbolje da se oni opet vrate na "brojčani način".
Nešto nisam razumio-kako naše tržište nije potpuno slobodno? Koliko ja znam tržište je ili slobodno ili zatvoreno.
I, kako se može dogoditi da će jedna N93 u Mobisa koštati 25% više nego na crno, a ta na crno će isto imati jamstvo Mobisa...?![]()
U Mobisu!
možda im MI nismo ciljano tržište... shvaćaš. te mobitele će kupovati ljudi koji IMAJU predrkano novaca, mahom poslovnjaci kojima će firme kupovati da bi se oni mogli šminkanjem bolje prezentirati strankama i sl.Izvorno postao frish-KI
Zato jer su oni jedini distributer za Nokiju na području Hratske i mogu formirati cijene kak im se sprdne... Jedino ako bi na neki način ovima se iz Nokije dalo do znanja da Mobis ipak nije najbolji izbor za distributera njihove proizvodne linije, ali ako do sada se ništa nije promijenilo, sumnjam da se bude... Prodaja, očigledno, ide...I, kako se može dogoditi da će jedna N93 u Mobisa koštati 25% više nego na crno, a ta na crno će isto imati jamstvo Mobisa...?
Da, samo koliko takvih ima... Nedovoljno... Valjda je logično kad je cijena povoljnija da će prodaja ići uzlaznom putanjom... Primjeri: popusti i akcijska sniženja...Izvorno postao fly_nan
što ti to govori??? da li je naše tržište slobodno ili vezano?Izvorno postao Mobyy
TAKO JE!!!! bingoooooo.... konkurencija! to nam fali.Izvorno postao frish-KI
Samo što, koliko mi je poznato, ne može biti više distributera za jednu marku na području jedne države... Neka me se ispravi ako griješim, ali nekako mi to ne bi bilo logično...
prvo će pucati na bogatune... probat će prodati što VIŠE po ŠTO VIŠIM cijenama kako bi ostvarili što bolji profit. a onda kasnije će se orijentirati i na ostale kupce.Izvorno postao frish-KI
Tu mi smrdi na nekakvu "sivu ekonomiju".Izvorno postao fly_nan
Bez obzira na sve, ja onu n93 ne bih uzimao. Kao što sam napisao, to će biti mobitel-titan, i vjerojatno će steći popularnost kao i N90 (koju mislim u RH ima možda 100 ljudi).
U Mobisu!
Dobro, nemamo što više filozofirati o Mobisu, jer se sve zna i već se sve reklo... Tvrtka koja, po mnogima, ima lošu politiku i da ne zaslužuje biti distributer jednoj velikoj Nokiji...
ma sto se tice cijena u mobisu,i opcenito nokia,mislim da je to stvarno preprepre skupo.Pa kako oni planiraju prodati uredjaje po 5,6 pa cak i 7 tisuca kuna.Mislim da bi ovi iz mobisa trebali pogledat ovdje po forumu pa vidjet da se ljudi bune u vezi njihovih cijenaMislim da bi im pametnije bilo malo spustit svoje cijene.Ne mogu vam sad pokazat ali svaki put kad se uhvatim ovakvih tema u vezi mobisa i njihovih cijena nokia p.p.z.im!!!
Oke, ljudi, svi smo sad debelo zaglibili u off i riskiramo jedan čitavi thread sa banovima...
svjesni su oni previsokih cijena,ali ne mare jer im svejedno prodaja ide dobro.Izvorno postao sfreak
![]()
Evo je stigla N93 u Njemačku http://www.nokia-online-shop.de/cgi-...View/100020731
i košta astronomskih 800 €Analogno tome, ostaje za zaključiti da će u Mobisu biti 1000 €.
![]()
Zapravo, košta 799€... Analogno tome u Mobisu će koštati 999€Izvorno postao Drug Mile
Svejedno, previše kako god okreneš.![]()
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
a ja sam se KAO namjerila kupiti N73čisto sumljam.... jedino da prodam bubreg....
i još pokoji organ....![]()
N73 će biti nešto "jeftinija"... Oko 5000kn bi trebala biti u Mobisu... U usporedbi sa 7400kn za N93 to je manje... ali opet je malo previše...Izvorno postao fly_nan
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
Bookmarks