Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3
Prikazujem rezultate 51 do 55 od 55
    Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2004
    Mobitel
    Nokia 6610,6600,6500slide
    Operater
    Mobtel,MTS!!!
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sta se deli ovde?Hleb!???Vidim,guzva neka

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    156.983
    Nivo
    94
    Bodovi: 156.983, Nivo: 94
    Bodovi: 156.983, Nivo: 94
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ::wrangler::
    Smatram da:

1) bez sistema reputacija, kvaliteta postova će primjetno pasti.
    2) sistem reputacija ne treba skidati, nego uvesti restrikcije¹
    3) treba uvesti warning points² za članove
    4) uvesti probno članstvo od (recimo) mjesec dana za nove članove.
    Razlog: bezbroj ih se logira pa pod*ebava, a onda ih nema nikad više.
    5) isto tako, članove koji nisu aktivni duže od 60 dana, a da izbivanje nije opravdano (bolnica, zatvor itd.. ) - stvarno brisati.

Ovo nisam sigurno sam smišljao; dosta nas je i na drugim forumima, tamo također vrijede neka jača pravila. Isto tako, neki forumi su zatvorenog, a neki (poput ovoga) - (pre)otvorenog tipa. Tumačenje:

Ad¹:
    Ovo je prvi forum na kojemu sam vidio sistem reputacije. I svidio mi se.
    Članovi mogu davati reputaciju drugome, ali to mora biti transparentno moderatoru, odnosno - mora postojati valjan (koristan) razlog zbog kojeg je reputacija data. Isto tako, ukoliko se reputacija daje, obavezan je potpis člana. Razlog negativne reputacije - da ne govorim. Ukoliko ovo navedeno nije moguće, reputacija može ići i preko moderatora gdje navedeni odlučuje o tome da li će reputacija biti dodijeljena ili ne. Dodjeljivanje negativne reputacije bez osnovanog razloga ili potpisa je - koliko vidim - bio jedan od glavnih razloga ukidanja tog "instituta". No treba li zbog toga ukinuti sredstvo poticanja kreativnosti i sudjelovanja ili bi trebalo riješiti problem na konstruktivniji način?

Ad²:
    Bar sa 5 kockica (ili 10) sa po 20% (ili 10%) warning points koje dodjeljuje sam moderator na osnovi pritužbi drugih članova. Uzastopno ponavljanje pogrešaka nakon upozorenja i prvo popunjavanje bi dovelo do "hlađenja" na 3 mjeseca, a opetovano popunjenje warning bara - trajni ban.

N´est-ce pas?
    1) slažem se
    2) hm, a izvedba?
    3) khmkhm, izvedba?
    4) prevelik obim posla za nas, a posve nepotrebno. Svatko tko krši pravila, biva kažnjen, u pravilu bez iznimaka. Tako će biti i dalje.
    5) periodično se brišu neaktivni članovi, ima masa onih sa 0 postova.
    6) sistem reputacija postoji i na još nekim VB forumima.

Ad1, ako bi se uvelo obavezno potpisivanje na pozitivne i negativne reputacije, time bismo samo malim dijelom rješili problem. Naime, bitan problem je bio sistem "ja tebi, ti meni" poz reputacije. Uvođenje obaveznog potpisa na negativne bi njih same iznimno prorijedio, došlo bi do nekakvih osveta, sukoba i slično, tako da opet problemi.

Ad2 Reputacije same po sebi dosad nisu shvaćane kao nekakvi bodovi koji bi nekoga isključivali s foruma. Ili bi pak netko drugi imao veće pravo biti ovdje.

Negdje sam vidio sustav reputacije u kojem samo vođe foruma daju reputacije, a tražim već danima, ne mogu se sjetit.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiče ovoga što je ::wrangler:: rekao, možda bi moglo funkcionirati ono sa warning sistemom. To postoji u vB-u (ili je neki plugin, ali koliko ja znam već u njemu postoji taj warning sistem)
    On se bazira na tome da moderatori/administratori dodjeljuju kaznu u postotcima i kada netko skupi 100% ide ban... Svaki puta kada se da warn on traje neko vrijeme. Tako da ako član ne pravi probleme kroz npr. tjedan dana (ako je tako podešeno) taj warn se gubi i vraća se na npr. 0%. Svaki mod./admin daje toliko warna koliko je potrebno s obzirom na ono što je član učinio. Znači od 10% do 100%.
    To bi bilo dosta praktično riješenje jer ga se barem ne bi zloupotrebljavalo. S njime bi radili isključivo modovi i admini. A level nečijeg warna bi bio javno vidljiv (npr. za ono što se žalite da ne znate tko je kakav u oglasniku i sl.)
    Što se reputacija kao ovakvih kakve su bile do sada tiče, mislim da je to gotovo. Zaboravite na to jer sada kretati od nule sa reputacijama ne bi bilo ni u redu prema svima, a i pored toga sve što bi se dalo userima u ruke može se zloupotrebljavati. Mislim da ovo sa warning sistemom nije loša ideja, to bi barem bilo u rukama moderatora i admina. Također bi pomoglo u tome da se uoči tko konstantno pravi probleme i ostalo...
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ajmo ovako da nebi puno pametovali i prenemagali se!

Sustav reputacije je u osnovi namjenjen za pomoć novo pridošlim članovima na forum da im pomogne u odluci koji savjet od kojega forumaša mogu shvatiti kao ozbiljan i možda jednostavno bolji (iako to ne mora biti u pravilu).

Dakle zaključujem da dosadašnji sistem je bio u potpunome redu i jednostavnosti dobar.
    Smatram da se trebaju sagledati jednostavne činjenice i ne napreskokce i ishitreno zaključivati!
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Super-forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Nokia 5800 XM
    Operater
    Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sad bi bio red maknut iz potpisa ono klikni na vagu
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!

Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3

Slične teme

1. Obavijest: Isključen reputacijski sustav
    By zappan in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 11-07-2006, 23:18
  2. Ukidanje reputacija u netematskim forumima
    By zappan in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 02-10-2005, 16:37

Bookmarks

Pravila postanja