Smatram da:
1) bez sistema reputacija, kvaliteta postova će primjetno pasti.
2) sistem reputacija ne treba skidati, nego uvesti
restrikcije¹
3) treba uvesti
warning points² za članove
4) uvesti probno članstvo od (recimo) mjesec dana za nove članove.
Razlog: bezbroj ih se logira pa pod*ebava, a onda ih nema nikad više.
5) isto tako, članove koji nisu aktivni duže od 60 dana, a da izbivanje nije opravdano (bolnica, zatvor itd..

) - stvarno brisati.
Ovo nisam sigurno sam smišljao; dosta nas je i na drugim forumima, tamo također vrijede neka jača pravila. Isto tako, neki forumi su zatvorenog, a neki (poput ovoga) - (pre)otvorenog tipa. Tumačenje:
Ad¹:
Ovo je prvi forum na kojemu sam vidio sistem reputacije. I svidio mi se.
Članovi mogu davati reputaciju drugome, ali to mora biti transparentno moderatoru, odnosno - mora postojati valjan (koristan) razlog zbog kojeg je reputacija data. Isto tako, ukoliko se reputacija daje, obavezan je
potpis člana. Razlog
negativne reputacije - da ne govorim. Ukoliko ovo navedeno nije moguće, reputacija može ići i preko moderatora gdje navedeni odlučuje o tome da li će reputacija biti dodijeljena ili ne. Dodjeljivanje negativne reputacije bez osnovanog razloga ili potpisa je - koliko vidim - bio jedan od glavnih razloga ukidanja tog "instituta". No treba li zbog toga ukinuti sredstvo poticanja kreativnosti i sudjelovanja ili bi trebalo riješiti problem na konstruktivniji način?
Ad²:
Bar sa 5 kockica (ili 10) sa po 20% (ili 10%) warning points koje dodjeljuje sam moderator na osnovi pritužbi drugih članova. Uzastopno ponavljanje pogrešaka nakon upozorenja i prvo popunjavanje bi dovelo do "hlađenja" na 3 mjeseca, a opetovano popunjenje warning bara - trajni ban.
N´est-ce pas?

Bookmarks