ja sam apsolutno za da djeca branitelja imaju prednost pri upisu,ali u nekim realnim okvirima.
da, slazem se sa tim
ne, uopce se ne slazem sa tim
Slazem se, ali ne u tolkoj mjeri da bude izravan upis
Ma svejedno mi je, ne zanima me to, proso sam to/to nije bilo u moje vrijeme
ja sam apsolutno za da djeca branitelja imaju prednost pri upisu,ali u nekim realnim okvirima.
Što je najgore, takve privilegije mnogi iskorištavaju u sebične svrhe... Mogla bi im se davati kakva pogodnost, ali ovo je debilana na kvadrat... To se naša Vlada uvlači ogorčenim braniteljima na totalno krivi način... Umjesto da im daju prava kakva oni zaslužuju, oni im uvaljuju ovakvo što na štetu drugih... Stoka...
Bilo bi Ok da se djeci baranitelja omoguci besplatno skolovanje, ali ovo je malo pretjerano.U doba bivse SFRJ-otabilo je jos gore sa djecom oficira i podoficira JNA
![]()
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ma to je tako glupo da gluplje ne moze bit! Meni je sestra branitelj i cak se ni ona ne slaze s tim da joj djeca mogu upast ako to ne zasluzuju. Osim toga, toj se djeci radi medvjeda usluga, jer nitko tko upadne samo tako nece to znat cijenit kao netko tko se trudio (ili imat dobre ocjene u osnovnoj ili ucit za prijemni) i onda naravno da nece imat ni motivaciju da prode...ma debilana, ja sam za da im se da par bodova i da im se plati studij ako upadnu s placanjem.
smatram da treba djeci hrv.branitelja osigurati upis na fakultet...ali ne sad SVIMA...dakle,ograniciti broj upisa (govorim,recimo za FF gdje se prima puno ljudi)...npr.,reci da ce na svakom predmetu biti upisano 10 ljudi sa direktnim upisom...i to je to...dakle nekih 300 ljudi...
eh...a ne kako su sada napravili da ce se djeca branitelja upisivati unutar kvota (za razliku od prosle godine...) i da ce u biti upisati SVI koji produ prag...sto teoretski znaci da ako se prijavi 1000ljudi (koliko ih FF prima) i svih 1000 prode,nitko tko nije dijete branitelja nece se moci upisati...DI JE TU LOGIKA??
npr.,covjek napise odlicno prijemni i nemre se upisati jer je neko dijete tam imalo 300,5 bodova koliko mu je dovoljno za upis...FUUUUUUUUUUUUUJ
u biti...sad kad malo razmislim...mozda i ne bi trebalo dati direktan upis...eventualno mu osigurati BESPLATNO skolovanje ako se upise...
ne znam...strasno me ljuti ovo sto su napravili ove godine na filozofskom...srecom,vec sam na fakultetu pa mene to osobno ne dira...ali imam frendicu koja se vec dvije godine sprema za FF i hoce upisati engleski i francuski...i govori odlicno oba jezika...i sad je pitanje dal ce se uopce moc upisati jer ce 300 ljudi koji ce ziher imati manje bodova od nje upisati predmete koji su eto,pozeljni...ma katastrofa...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Mislim da bi mogli/trebali imati neke beneficije u vidu oslobađanja od nekih plaćanja ili besplatnih udžbenika, ali NIKAKO ne podržavam direktan upis.
Zašto?
Zato jer sam ja tako izvisio. Ja i pola liste u 1. riječkoj gimnaziji. Sa svojih 58 bodova, bio sam u sredini liste; nakon što su dopustili direktan upis DjeBra (*djece branitelja op. pr.), bio sam prvi ispod crte. Iste sam sekunde povukao dokumente unatoč uvjeravanju ravnateljice tadašnje da ostanem jer da će ih 90% otpasti. Nisam. Iz principa. I da ne govorim: opet bih bio u donjoj trećini da sam ostao.
NE slažem se iz 2 razloga:
1) Za svoje ocjene moraju biti zaslužni oni, a ne roditelj(i)
2) Ionako se svi upisuju jer ne znaju gdje bi, iako to niti ne žele / ne mogu.
Prema tome, premise su tu, konkluzija je jasna..
bas sam se sad izzivcirala vidjevsi ovu temu...
bas sam neki dan slusala na radiju raspravu o tim direktnim upisima...
ne znam ni koji radio ni koja emisija ni ko su gosti...ali frajerovo objasnjenje je bilo "da,sad ih ima jos puno,ali za pra godina nece biti takve navale..." ...mislim stvarno...koje objasnjenje...reci ti to djeci koja ce popusiti 2,3,4 godine zivota,skolovanja,whatever...ja sam pala godinu i izgubila godinu zivota,kako ja to volim reci...i to mi je bilo puno...a kamoli da vise moram cekati da upisem ono sto zelim...ma joj...
sve ih treba pobiti...
mislim,nisu ta djeca kriva...i da mogu i ja bih iskoristila tu beneficiju,pa nisam luda...ali smatram da osoba koja ima 300,5 bodova ne moze imati prednost pred osobom koja ima 700...jednostavno NE MOZE...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Uopce se ne slazem!
Smatram kako djeca branitelja ne bi trebala imati nikakve povlastice pri upisima, bilo u srednje skole, bilo na fakultete.
Prilika za obrazovanje djece ne moze se stjecati bilo kakvim zaslugama roditelja.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Oni mogu imati neke male prednosti... No i to što ti kažeš... Ne školuju se njihovi roditelji na kraju krajeva već djeca sama trebaju zaslužiti ocjene, upis pa tako i posao na kraju... Ako je netko drugi mogao raditi i zaslužiti upis onda bi mogli i oni, a ne da oni koji su se mučili da se upišu na kraju ispadnu radi ovakvih stvari.Izvorno postao Bimbi
![]()
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
...reći ću samo ovo - neka imaju povlastice, ali takve da dobiju određeni broj bodova - a ne, ko što je već neko naveo, da se neki mutavac koji bi jedva upisao neku trogodišnju školu upiše u gimnaziju, ekonomsku ili elektro - (inače ja sam dijete branitelja pa nisam imao nikakve povlastice) ali neka te povlastice imaju djeca PRAVIH branitelja, a ne djeca generala i tzv. nekih koji su branili Hrvatsku a bili su vani, tj. pobjegli ko muve po evropi (namjerno napisano)...
a dobro na kraju krajeva,vecina nas iskoristava veze na sve moguce i nemoguce nacine i sto se tice skole pa tako i posla. opet to nije fer prema onima koji nemaju nikakve veze,a dovoljno bodova i znanja za skolu,faks pa tako i posao![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Bookmarks