super!.... oni na SIMu će ionako ostati
Onaj (ona) tko je ikad probao(-la) backupirati SMSove sa moba na PC i kasnije ih vratiti nazad, vidio(-la) je da to ne ide. SMSovi se na PC prebace kao TXT fileovi, te kao takvi izgube i pošiljatelja i datum itd.
E pa izgleda da se ipak može
- pokrenuti FlexEditor ( ima ga free na http://www.umtsplanet.net )
- ostati u MODEM modu
- otići na struments -> messages (tak je prijevod s talijanskog
)
- odabrati COM port na kojem se nalazi mobitel (to se vidi na PC-ju preko ControlPanela)
- kliknuti na connect i zatim na read messages
- kliknuti na backup SMS, nakon čega će se pojaviti prozor za spremanje SMSova kao TXT. Treba kliknuti na NO
- FlexEditor će, nakon no, automatski kreirati FLEX file sa SMSovima
- za povrat SMSova (npr. nakon flashanja) treba samo odabrati restore SMS i odabrati taj .HS file
Napomena: svi SMSovi moraju biti spremljeni na mobitel da bi ovaj backup/restore radio. Oni sa SIM kartice neće biti backupirani niti vraćeni.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
super!.... oni na SIMu će ionako ostati
lol, pa to je tek sad poznato? pa ja sam sa tim postupkom vraćao poruke prije nekoliko mjeseci!!Izvorno postao BlueDevil
Nisam znao da je to bio neki problem... No dobro, glavno da je javno poznato!![]()
pa ja sam to još davno radio sa dobrim starim PST-om !!!!(mislim backupiro poruke i to!!)
P. L. U. R.
Ma dobio sam na mail dosta upita, pa rekoh da objavim pošto nikad nije bilo...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Naprotiv, lijepo je to što si objavio. Samo ja nisam znao da ljudi neznaju kako to napraviti. Ovo je vrlo jednostavan postupak i jako je dobro što je ovdje.Izvorno postao BlueDevil
Mada nisam siguran da je moguće vratiti SMS preko PST-a. davno sam nešto probavao, nisam uspio, ali se nisam previše ni opterećivao tako da ne znam...![]()
Naravno da je moguće!!!!Izvorno postao GoGs
Prvo ideš NEW->Message file->Read from phone , i kad ti oćita dobiš ovo:
Pa to SAVEaš , spremi se u .sms formatu!
Sad vraćanjje na mob , odeš ljepo:
i
onda te ljepo traži taj .sms extenziju ;
i onda on to fino otvori , pa stisneš Write to phone:
i kad on to učita , to izgleda ovako:
![]()
P.S.-koliko vidite , tu se sad ne backupira samo SMS , nego dolazni i podlazni pozivi i slićno!![]()
P. L. U. R.
Bookmarks