= Citat = Izvorno postao buug
Pozdrav svim,znalcima i onima koji traže savjete od njih.
Zanimam se za kupnju novog fotića i dva modela koja su me zaintrigirala su Canon 620 i Sony W40 (eventualno w50).Sonya mi hvale prijatelji pa...Naravno ova dva modela ne spadaju po onom šta sam pročitao tu od vas u istu nazovimo kategoriju pa me zanima koje su razlike među njima i što dobivam kupnjom jednog ili drugog (navodno Canon ima više manualnih opcija).Fotić mi služi kao i većini vas(prigode,ljetovanja,koncerti...), ali i da napravim kakvu dobru sliju pošto dosta putujem i nagledam se po lijepoj našoj a i vani zanimljivih krajolika,neobičnih događaja,ljudi pa mi žao bude šta to ne zabilježim
Pošto ne pratim u zadnje vrijeme fotoaparate mogu ti samo malo usporediti Sony i Canon. Znam dosta o aparatima jer mi ujak drži foto radnju tako da sam u tim aparatima dosta, ali ne kupujem ništa pa nisam pratio nove modele...
Znači Canon ti je više fotografska firma koja svoje aparate nastoji približiti i polu-profesionalcima, a to je ono što si ti spominjao manualne postavke i sl. koje, ruku na srce, teško da će ti ikad trebati.
Sony je više multimedijalna firma koja se bazira na jednostavnosti korištenja multimedije pa tako i fotoaparata. Oni su više aparatići za odmor, za neko slikanje bez puno mozganja te uz full automatiku dobiješ čisto fine slike...
Pri samom izboru aparata nemoj (kao većina) slijepo gledati koliko MP ima i zaboraviti na firmu, kvalitetu same slike, zoom i ostalo zavisi što te zanima. Što se tiće MP dovoljno je nekih 5-6 MP za stvarno dobre, odlične fotke i izradu fotografija dosta velikih formata, kao i za izrezivanje istih na kompu. Da znam više o ovim konkretnim modelima mogao bih ti ih detaljnije usporediti, ali ovako bih ti svejedno preoporučio Sonya jer ćeš uz manje gnjavaže doći do dobrih rezultata pa ti ta putovanja neće proći u čitanju uputa i učenju fotografskih osnova što bi mogao biti slučaj kod Canona. Za prosječne korisnike dajem glas Sony-u... Ako imaš afiniteta prema umjetničkoj tj. polu-profesionalnoj fotografiji razmisli o Canonu.
Mogu ti samo reći da sam imao i probao dosta fotoaparata od Canona, Sonya, Olympusa, Pentaxa i sl. Sony mi se nekako najviše svidio zbog tog svog automatizma i jednostavnosti za korištenje, a rezultati budu odlični...