Kako se bilže godišnji odmori i odsutnost od računala zanimalo me kako mogu upogoniti mail klijent na mobitelu, ali da pri tome koristi Gmail-ov account. Pokušavao sam, ali nikako. Koristim VIP mrežu.
Postavke koje su mi oni iz VIP-a slali vrijede samo za njihov mail.
Uz to me još zanima je li moguće pokrenuti "instant messenger", ili što je već, koji se nalazi u meniju -> Poruke.
Znam da neki mobiteli podržavaju ICQ, MSN i to. Iako čisto sumnjam da to može i k700, bio bih vam zahvalan ako bi mi netko mogao dati odgovore na ova pitanja.
gmail možeš pregledavat direktno putem GPRS-a, spojiš se na wap, i u adresnu traku upišeš adresu http://m.gmail.com, i imaš sučelje kao na webu, dakle možeš klasično pregledavat.Izvorno postao xenon031
ili ovako, za direktno skidanje:
It's possible to access your Gmail account from many mobile devices. You need to log into your Gmail account from a web browser and enable the "POP3" option. Once this has been done, configure your mobile device as per a standard POP account - although note that SSL security is required. Here are the settings:
* Username: Your gmail email address
* Incoming server: pop.gmail.com
* Outgoing server: smtp.gmail.com
* SMTP Authentication: On
* POP3 SSL: On
* SMTP SSL: On
* SMTP Username / password: As per Gmail username / password
što se tiče ICQ, ovdje možeš skinut java aplikaciju: MobiICQ, ili Jimm 0.4.3
Mali OT:
Jedno pitanje koliko kosta to gledanje maila priko moba i na koju shemu mos pristupit ICQ-u priko moba? kako to izgleda i funkcijonira?
Sad opet ništa ne kontam, ali svejedno hvala. Taj Jimm icq ima 24 MB. Kako da to prebacim na mobitel?
A što se tiče maila, ne mogu podesiti SSL, kaže mi da moram onda i domenu upisati. Koja je domena? U vipu su mi rekli da outgoing server mora biti vipov posto se preko njih spajam - gprs-om.
A što se tiče java icq-a, kada ga prebacim kaze mi da je nevaljan program i ne mogu ga nigdje naći u mobitelu.
Taj ZIP koji skines sadrzi razlicite varijante Jimm-a (MIDP2, MIDP1, Siemens, Motorola...). Moras ga otpakirati i prebaciti samo JAR file koji odgovara tvom mobu (u tvom slucaju je to MIDP2). Sam JAR file je negdje oko 200-250 kb, tako da nije strasno.
Sto se tice Gmaila, da, i mene kad ukljucim SSL/TLS, pita me za domenu, i ne znam sto da upisem, sto god da upisem ne radi.
Ali meni se ionako vise svidja rjesenje da WAP-om odem na http://m.gmail.com/.
Jedino sto im trenutno taj servis ne radi...![]()
Zadnji uredio ravilov : 29-06-2006 u 15:56
ovisi o količini kb koju skineš, tj. prijenosu podataka. mislim da ti je 50 kb negdje oko 2-3 kn.Izvorno postao Smarty
onda se spoji na wao i upiši http://m.gmail.com i tamo direktno gledaj. vipove postavke za GPRS nemoj mijenjat, najbolje ti je tim putem.Izvorno postao xenon031
nemoj onda koristit MobiICQ, ne znam zašto ti ne radi, možda ne podržava tvoj mob, koristi ovo drugo.
Tako je. Jimm cak ima ugradjeno mjerenje prometa, a ako upises cijenu GPRS jedinice, i izracun troska.Izvorno postao zerobravo
Kako to funkcionira? Tesko je to objasniti. Najbolje skini, stavi na mob i pokreni, vjerujem da ce ti brzo sve bit jasno.![]()
Evo, da vam kazem, Jimm radi, sve je ok, samo sto sam ja zabunom stavio onaj Default, a ne MIDP2, jel bed? Koja je razlika, da napravim uninstall?
Btw, upisao sam te parametre i stvarno mi sve izracuna, uopce nije skupo, vise se isplati nego sms, ali me zanima da li se moze nekak izaci u stand by, da se ne gasi program, jer je to dodatan promet, znaci ono, staviti status N/A i mob u džep? .. i da li moze dati nekakav zvucni signal kada stigne novi post, ili ne?
Izvorno postao xenon031
kupis onda recimo Motorolu MPx220, pa ces moci sve
Mislim da ne mozes, mora aplikacija stalno biti aktivna
Nije tocno. Jimm se moze bez problema minimizirati: desni softkey, Minimize (druga opcija od kraja, prije Exit). E sad, da li tako ostaje aktivan pa ti moze javiti kad dodje nova poruka ili je full suspendan, to ne znam. Jedino je fora da dok je neka Java aplikacija/igra tako "minimizirana", ne mozes pokrenuti nijednu drugu.
Sto se tice MIDP2 vs. Default, iskreno ne znam koja je tocno razlika, mislim da MIDP2 iskoristava vise mogucnosti moba, dok je Default neka compatibility varijanta. Ne moras deinstalirati postojeci Jimm, samo stavi MIDP2 varijantu, mob bi te trebao pitati "Replace existing application" ili nesto slicno.
Što se tiče vas koji pokušavate podesiti Gmail u SE email klijentu to je moguće, itekako moguće. Ja sam ga podesio na svome W900, a stvar vam je u tome da nedostaju neki certifikati koji bi učinili TLS/SSL vezu važećom. Vjerujem da vam se svima pojavio problem nešto tipa "TLS/SSL not authenticated" ili tako nešto. Uglavnom potrebna su neka tri certifikata. Ovdje sam stavio certifikate koji rade na mom W900, nadam se da će i vama koristiti:
Certifikati
A ovdje su vam postavke za ostale mail klijente koje će vam nadam se pomoći oko podešavanja vašeg email klijenta na SonyEricssonu:
POP3 Podešenja
Evo ljudi nadam se da pomaže, javite ako što ne radi ili pak radi.![]()
![]()
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
Za Gmail te Yahoo možete koristit i Mobile Mail. Program je OK, jedina zamjerka ide premalom fontu i nema attachmenta. Za ovo drugo ne znam jesu kriva ograničenja Jave ili samog programa.
Bookmarks