@coma: mislim da je 1-1.5 volti
@rospaya: pitaj kolko koštaju... trebal bi ih jedno 5 komada
@coma: mislim da je 1-1.5 volti
@rospaya: pitaj kolko koštaju... trebal bi ih jedno 5 komada
@ipavli sve bi to bilo super da nema gospodina Ohma i njegovog zakona. A još kad dodamo gospodina Kirchoffa i njegove zakone onda jesve to vrlo upitno
Zaboravljaš da je struja potrebna za punjenje baterije mobitela daleko veća nego ona potrebna za pokretanje kalkulatora.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
nije baš daleko veća... aj bi reko da je oko 3 volti... kaj nije? moram si kupiti onaj multimetar pa budem ja to sve zmjeril...Izvorno postao Sljaka
EDIT: za ove 3V... potkralo mi se![]()
Zadnji uredio .:SlayeR:. : 23-06-2006 u 23:03
ne volti nek mili ampera. Trebal bi oko 400-500 mAIzvorno postao ipavli19
kad bi čelije s digitrona spojio serijski (recimo 3 komada) da dobiješ 4.5-5V, trebal bi spojiti paralelno još 2-3 grupe po 3 čelije, da digneš snagu. znači 12 digitrona
S tim, da ovaj uređaj ima i ugrađenu svoju bateriju i ac adapter. Mislim da 230kn nije puno za taj uređaj
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
kaj taj "patent"Izvorno postao V3rt!g(o)
more puniti mob i bez sunca? pomoću te ugrađene baterije?
ne baš puniti jer od toga nebi bilo prevelike koristi. Baterija valjda služi samo kao ispomoč bateriji u mobu. (npr staviš mob punit i za 15 minut oblaci zaklone sunce)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
ma daj pa to je čista perverzija...lol..a ljeta stvarčica ak ideš kampirat u nature ili tak nešt...a kaj ak ti treba za zimu a nema sunca?'
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Nemoj se ljutit, ali kupovinom multimetra nećeš ništa riješit. Nije dovoljno kupit multimetar, nego treba znati i mjeriti s njime.Izvorno postao ipavli19
Isto tako, one zakone koje sam spomenuo treba poznavati, ali ne kao naučenu definiciju nego primjenljivo u praksi.
Znači treba neke stvari naučiti. Postoje dvije metode učenja, prva je da se bez ikakvog poznavanja teorije uči metodom pokušaja i pogrešaka. Vrlo nepouzdana i skupa metoda. Druga je da se usvoje potrebna teoretska znanja i onda krene u eksperimente.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
znam ja raditi s multimetrom... znam još od kad... a ohmov zakon znam i sve formule one... pa ja imam 4 iz fizike ljudi nije to mala stvar:bunny:Izvorno postao Sljaka
Sorry, ali nisi ostavio ni najmanji dojam da znas o cemu se radi i kako se radi. Sa fizikom i nema bas previse veze, a najvise si rekao koliko znas o tome sa strujom od 3 Volta.Izvorno postao ipavli19
Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje. - Aristotel -
pa zato i pitam kad nemam blage veze o čemu se radi... ajd kad si ti tak pametan meni reci (budali) kak se to radiIzvorno postao xianfu
Bookmarks