Pokušaj ga još osušiti fenom, ali hladnim zrakom, sve dok ne nestane ta mrlja na ekranu. Suši ga cca 30 min., poslije toga pokušaj ponovo uključiti. Otvori vrata MMCa dok sušiš.
Danas sam se spotaknuo sam se i pljusnio u dječji bazen s telefonom u džepu. Odmah sam izašao van i odvojio masku i bateriju te osušio mobitel s fenom. Sad ako stisnem power on, ekran svijetli i vidi se neka fleka prozirna ispod ekrana (vjerovatno voda), nema ništa drugo na ekranu i ne reagira na punjač. Jel se tu da što napraviti? Zaboravio sam reći da mi je prije pola sata nakon prve runde sušenja normalno radila i punila bateriju ali kad sam umetnuo sim i mmc u nju, prestade s tim. Ako stisnem dugme za isključivanje isto tako ne reagira.
Hvala na pomoći!
Pokušaj ga još osušiti fenom, ali hladnim zrakom, sve dok ne nestane ta mrlja na ekranu. Suši ga cca 30 min., poslije toga pokušaj ponovo uključiti. Otvori vrata MMCa dok sušiš.
Pa sve sam to napravio, ali izgleda da treba još sušiti. Ako ne proradi, onda sam naj**o. Žena će me ubit, nedavno sam taj mobitel kupio.
Brat mi je imao sličan problem sa 3230. Morao je kupiti novu bateriju, a problem je riješio dugotrajnim sušenjem fenom (vrućim zrakom).
Testis unnus, testis nullus!
Meni se to desilo ujcu isto pali se bez SIM-a i MMC-a ali kad se stavi nista bila mu je pukla maticna flat kabel ili nesto slicno...A jesi li se bar okupao dobro![]()
[QUOTE=A jesi li se bar okupao dobro[/QUOTE]
Da okup'o, išao sam prekrivat bazen ceradom i blebnio sam na leđa kolko sam dug i širok, al mogu ti reć da mi je pasalo, ubi me ova sparina.
u svakom zlu neko dobro.
E, čuj, u uputstvima iz Moby-ja, nekog prastarog, stajalo je-sušiti hladnim zrakom iz fena.
Sad, pokušaj naizmjenice, malo vrući pa hladni.
Meni je otac prije 3 godine bubnuo u more kad je barku vezivao, a u džepu mu je bila 3310. Sjećam se da sam je masirao fenom i to vrućim zrakom tako da bi ekran (odn. mrlja vode) postala crna. Poslije bi se opet vratila u normalnu boju.
Štos je da nisam uspio spasiti 3310. Čak sam i ekran odvojio i nije bilo boga da dignem tu kapljicu vode iz ekrana.
Na kraju sam je zavitljao u smeće.
Budi oprezan i ne odustaj sada, tj. nemoj ostavljati to za sutra. Ako ne uspiješ sam, odmah ujutro pokušaj naći čovjeka koji se bavi time.
Sretno!
samo nemoj pretjerati sa susenjem !!
ostavi ju par dana neka se prirodno osusi...
imao sam jedno spasavanje 3310..malo sam ju susio i ostavio na par dana...i sve je bilo ok![]()
RoBee
Evo upravo sam završio sa još jednim sušenjem u trajanju od 15 min vruće/hladno. Opet ista stvar, fleka stoji. Ali nije mi jasno kako je moguće upaliti mobitel, a nemogu ga ugasiti? Ono prije kad sam uspio ga upalit, čim sam umetnuo bateriju bez stiskanja powera telefon je reagirao sa zvukom beep. Sad ništa, led-ice svijetle nonstop istim intenzitetom.
Čini mi se da sam negdje čitao samo se nemogu sjetit di, kako je najbolje postupat u takvim slučajevima, možda neki stari broj mobila
Mislim da ga nisi smio upalit ako ga nisi potpuno osušio, neznam da li to utječe samo na bateriju.
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
Pa kolko vidim nije utjecalo na bateriju kad svijetli ekran i diode ko u Betlehemu. Da je bio neki kratki spoj na bateriji onda bi ge-crken odmah, valjda...
Pa baterija ne bi trebala ali ga dobro moras prosusiti i rastavi sve sto se rastaviti da...
BTW. nemoj zamjeriti na onoj sali o kupanju![]()
Ne zamjeram ništa, svejedno mi je dobro došao kupanac. Sad sam objesio mobitel "naglavce" na čavao zabijen u gredu terase pa nek ga malo "Košava" produva. Nek stoji do jutra, ko ga j**e, a ako ne proradi onda ga nosim kod "majstor-Pere" na ćošku, on ima alat za detaljno rastavljanje pa nek ga suši.
Šljaka je za te stvari spominjao ultrazvučnu kadu, koju bi trebali imat svi ovlašteni servisi, a ona funkcionira na način da isušuje tamo gdje je nemoguće fenom i sličnim aparatima. jedini uvjet je da se nakon kontakta telefona s vodom, u što kračem roku odvoji baterija, što si ti i napravio. dakle, ako ne uspiješ na "home made" način upalit mob kako treba, probaj dati na servis, gotovo sam siguran da ti to oni mogu riješit. koliko bi to koštalo, ne znam, najblje da nazoveš dotični servis i pitaš, ako ti je žao mobitela, a pretpostavljam da je, jer si rekao da će te žena izmasakrirat, jer je novi.
Zadnji uredio zerobravo : 21-06-2006 u 20:15
dao sam ga kod frenda koji ima ultrazvučnu kadu. Bumo vidli šta će biti od toga.
Nadam se da ce ti mobitel proraditi. Ima tko mozda sliku te ultrazvučne kade? vec su mi svakakve vizije pale na pamet.Izvorno postao bpodnar
ajde onda javi, konkretno i mene zanima, često mi se događaju slični ispadi, al mob mi nikad nije pao u vodu, pa da se pripremim, zanima me dal će sve radit kako treba. Šljaka(moderator Siemens foruma) kaže da u velikom broju slučajeva sve bude ok. a pošto vidim da si iz slavonije, oklagije bi mogle radit.......Izvorno postao bpodnar
ne zaboravi javit.
Naziv: Ultrazvučna kada Sonis 4GT - tt. Iskra PIO d.o.o. Šentjernej, SlovenijaIzvorno postao SEGA
Opis: Karakteristike ultrazvučne kade su:
- frekvencija: 30 kHz
- temperatura: 0 – 90 °C
- medij: destilirana voda.
Mogućnost obrade svih vrsta tekstilnih proizvoda.
to sam našao preko googla, ne znam dal je to to.
Izvorno postao zerobravo
Malo je drukcije od onoga sto sam zamisljao.
Izvorno postao zerobravo
Da,da razvijača bi mogla biti upotrijebljena, a bo'me i expres lonac. Nije mi lako znaj, muči me tuga neka, možda te ista sudbina čekaaaa.
idem off ali mene ovo jako asocira na fritezuIzvorno postao zerobravo
pa zar nemaju "ultrazvučne kade" zubari i tattoo majstori za sterilizaciju instrumenata ili nest slično imaju?
Ima i manjih![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
što se tiče UZ kade, ovo je slika sa stranice Tekstilno-tehnološki fakultet / Laboratorij za ispitivanje tekstila, pošto se ja u to ne kužim i ne znam kakvih sve ima, stavio sam samo kako bi to moglo izgledat. možda je ova velika iz razloga jer se radi nešto sa tekstilom, vjerojatno u servisima mobilne opreme imaju manje, namjenjene samo mobilnim uređajima, al rade na istom ili sličnom principu.
Zadnji uredio cyberphere : 21-06-2006 u 21:11
I u servisima se koriste vrlo slicne kade. Malo su manje i dosta plice od ove, mada je konstrukcija manje-vise ista. Serviserske kadice nemaju zicu koja podseca na onu iz friteza...
Bookmarks