Periću, malo si me razočarao u ovom threadu, cijenim te no malo djeluješ izgubljeno u cijelom ovom Tomato slučaju...
Bit će da je zbog vrućine ili manjka slobodnog vremena.
Prva stvar je da se slažem s Jay-em i standardno "normalnim i realnim" KaKaV NeReD likom pa i ostalima koji pronalaze dobre stvari na toj "novoj" mreži pa makar ona i ne bila dobra u nekom slučaju. Ipak gledamo i pozitivne stvari, za razliku od nekih...
Neki ljudi su već nabrojali pozitivu u cijelom slučaju, a negativa po meni uopće nije negativa što ću ispod objasniti...
Kao prvo to što su pozivi prema VIP-u tretirani kao pozivi prema drugim mrežama je po meni totalno pozitivno. Zato što tu dolazi ono "ista cijena prema svim mrežama"...
Ljudi me pitaju ima li koja tarifa ili mreža koja ima istu cijenu razgovora prema svim mrežama. Do sada nisam imao što reći osim možda tarife 85 kod Tele2. Kad smo već kod toga, jesu li pozivi prema Tele2 isti kao i prema drugim mrežama? Jesu... No ne vidim tebe, Tomislave, kako govoriš da je to nedopustivo ili nelogično... A ta tarifa postoji unutar same mreže, što nije slučaj s Tomatom koji je kao neki "brand" (slash) virtualna mreža.
A onda ti kreni objašnjavat ljudima da je to pretplata od 85kn mjesečna te te nakon toga 80% ljudi više ne sluša jer je većina ljudi prepaid tip i boji se pretplate iz raznih razloga.
A gledaj sad odgovor: kupi si tomato paket za 50kn s 50kn ukljucenim na računu i imaš istu cijenu poziva prema svim mrežama u Hrvatskoj, a i prema nekima u BiH. Poruke su vam, gospodo takodjer prilično jeftine, 29 lipa... tu staneš jer si sve rekao...
Možda se ponavljam, ali meni je Tomato super došao jer ću si aktivirati neke aparate koji čuvaju svoje kutije, a vjerujem da nisam jedini koji će dignuti jedan-dva mobitela s 092 predbrojem.
Kako je ciljana skupina oni koje ne zanima tarife niti ih zanimaju pretplate vec ih zanima da ne razmisljaju kakva je cifra kad zovu ovo, a kakva kad zovu ono.
Tu je po meni i objasnjenje zašto je kad zoveš VIP isto kao i kad zoveš ostale mreže... da se ljudi ne izgube u tarifiranju i da ne razmisljaju o tome...
Dobar potez (po meni) bi bio kad bi tomato paketi bili dostupni svugdje, npr. na benz-postajama, trgovinama itd... ali tu su isto mislili na korisnike u zabačenim mjestima koji su daleko od Metroa, kisoska od "Tiska" jer će ljudi moći uzeti paket i u poštanskim poslovnicama diljem zemlje, što je isto poprilično dobar potez.

...

Bookmarks