Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

PPC web browseri

Jedan od najcescih razloga kupnje PPC-a je surfanje i koristenje interneta. Kako se bitka na ovo podrucju sve jace zahuktava napravio sam za vas mali test najzastupljenijih browsera na PPC platformi. Testirao sam Operu for PPC, Pocket Internet Explorer, Minimo, NetFront i Operu Mini. PDA na kojem sam testirao je MDA II sa WM 5.0 i 400 MHz. Memorija je u slijedecem stanju:

Program Memory: 61% full 56.3 MB
    Storage Memory: 93% full 14.5 MB
    Flash Disk: 91% full 63.9 MB
    Storage Card: 30% full 489.0 MB

Svi su browseri instalirani na memorijsku karticu, makar su NetFront i Minimo radili probleme, nisu se htjeli odmah instalirati preko Active Synca, nego sam morao kopirati .cab na PPC pa ih instalirati rucno.

Opera 8.60 for Pocket PC(http://www.opera.com/products/mobile.../winmobileppc/)
    Pocket Internet Explorer (http://www.microsoft.com/windowsmobile/default.mspx)
    Mozilla Minimo 0.016 (http://www.mozilla.org/projects/minimo/)
    Access NetFront 3.2 (http://nfppc.access.co.jp/english/index.html)
    Opera Mini 2.0 (http://www.opera.com/products/mobile/operamini/)

Napomena: NetFront se srusio kad god sam upisao neki URL, a na sluzbenoj stranici vidim da ne podrzava WM 5, tako da nisam imao priliku ista uopce testirati. Minimo nije uopce bio upotrebljiv. Nakon par minuta splash screena uspio sam doci do googleta, ali nigdje dalje. Na kraju sam morao resetati najdrazi mi MDA i cekati barem neku beta verziju.

Opera:
    Podrzava sve aktualne standarde, nudi tabove, landscape surfanje, flash, AJAX, cookie i download datoteka.

Rendering je prilicno brz i scrollanje je odlicno, bez zastajkivanja ili stekanja. Sa d-padom se odabiru linkovi, a ne scrolla se po stranici. Nudi 3 pristupa stranicama: single column, desktop i fit to screen. Single column i fit tu screen su jako slicne i prikazi su gotovo isti, dok desktop prikazuje stranicu onako kako bi ju prikazao u PC verziji Opere, bez SSR-a.

Dok je surfanje jednostavno i prilicno brzo dok je jedan prozor otvoren, sa 2 ili vise taba, promjena tabova ili otvaranje jos jednog postaje dosta sporo, no upravljanje stranicom unutar jednog taba je ipak dovoljno brzo.

VF Live portal u landscape i desktop modu

Cafe Mobil u landscape i desktop modu

Gadgethive u landscape i fit to screen modu

Gadgethive u landscape i desktop modu

opera:about u portrait modu

VF Live u portrait modu i zoom od 200%

VF Live u fullscreen modu

Cafe Mobil u landscape i fit to screen modu

Iskon u portrait desktop modu

Iskon u single column modu

Ocjena: 8.5/10
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pocket IE:
    S obzirom da dolazi predinstaliran na svaki PPC, PIE je uglavnom prvi izbor pocetnika... Nije toliko los, no ima i boljih

Podrzava sve aktualne standarde, makar neke AJAX stranice nije prikazao 100% ispravno. Frameovi su podrzani, no sistem jako uspori u radu s njima.

Rendering je prosjecan, prosjecne brzine no ne obavlja posao bas kako treba, osim u desktop modu. Osim njega podrzava one column u kojem dosta siteova izgleda prilicno lose. Nema tabove (no ima nekoliko power packova s kojima se mogu dodati) i nema integriranu podrsku za landscape mod, tako da oni sa WM 2003 i starijim moraju instalirati dodatne programcice za to (nyditot, npr.).

Iskon u desktop modu

VF Live u fit to screen modu

Vijesti na VF live portalu, fit to screen

Iskon u one column modu

Iskon u default modu

Iskon u landscape desktop modu

Iskon u landscape desktop modu

Ocjena: 7.5/10
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Minimo i NetFront:

Splash screen koji me zabavljao 5 minuta

Najdalje sto sam dosao sa ovim browserom

Splash screen

Glavni ekran nakon kojeg mi se sve urusilo

Plus, Minimo ima instalaciju od cak 8 MB, za razliku od Opere i NetFronta koji imaju 4, 4 i pol MB.
    Zadnji uredio rospaya : 16-06-2006 u 17:27
    www.gadgethive.com

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    T610
    Operater
    Tmobajl
    Bodovi
    18.752
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.752, Nivo: 33
    Bodovi: 18.752, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    svaka čast na ovom..
    ******www.media-project.org******
    IMPOSIBLE IS ONLY WORD!
    Granice ne postoje za one koji ih ne vide...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pravi test mobilnih browsera u Mobyju možete naći u pretprošlom broju Moj Moby (74). Testirani su Opera Mobile 8.5beta2, Netfront 3.3 Technical Preview, Minimo 0.013 i Pocket IE WM5 edišn
    Testirani uređaj je iPAQ 2490, a mobitel je Nokia 6270. Testirano preko GPRS konekcije i odvojeno preko EDGEa.

Svi su se browseri uredno vrtili na WM5. Minimo je šljakao fino, za razliku od Rospayinog, koji je očito starije verzije (ima stariji splash screen). Sve stranice su dobro učitane, osim što Minimou očito nedostaje skaliranje slika. Tj. Google će prikazati u punoj veličini i prelomljenog što izgleda jako ružno.
    Opera s druge strane je izvrstan browser. Odlično poštuje standarde, potrošnja resursa je optimalna, ima gomilu opcija pregleda i slično. Nažalost nedostaju joj neke mogućnosti poput Flasha, Jave, ActiveX-a i slično. Osim toga logika joj je pomalo glupa, jer za razliku od Netfronta, Opera će UVIJEK učitavati mobilnu varijantu sitea, za razliku od Netfronta koji dozvoljava odabir.
    Netfront je super preglednik u novoj verziji, a par sitnica (poput ograničenja dva taba i nemogućnost downloada u pozadini) ipak nisu odnijele prevagu na strani Opere. Naš odabir je Netfront, koji iako nije u stabilnoj verziji, radi jako dobro i pouzdano. A opcije su ono, vau...jedno 6 tabova za podešavanje, a svaki prepun opcijama, od asocijacija, početne stranice, proxyja, tipkovničkih kratica, ponašanja downloada, izgled (SmartFit, zoom, scale, orijentacija), podešavanje CSS templatea.
    Na kraju dolazimo do PocketIE-a...loše loše i katastrofalno loše. Spor je u 3pm, baterija tijekom surfanja traje otprilike 30 % trajanja baterije kod surfanja Netfrontom, a WLAN konekcija se većim dijelom ne koristi (valjda zbog CPU usagea samog Explorera). Renderiranje, iako kad gotovo izgleda dobro, je očajno riješeno, jer se ne predviđaju polja za slike, pa kad tek učitamo stranicu bez slika onda pričekajte još malo dok se sve slike ne učitaju, jer je navigacija tijekom učitavanja nemoguća.

Eto...ovo je ukratko.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dosta stvari stoji, osim sto si ti koristio beta verziju Opera, jer ova moja ima podrsku za flash. A Minimo sam dowloadao sa sluzbene stranice projekta, makar je moguce da sam naletio na neku prastaru verziju.

Htio sam jos testirati tocno koliko resursa zauzimaju i koliko koriste punu brzinu GPRS/EDGE/UMTS/WLAN konekcije, ali mi se bas i nije dalo
    www.gadgethive.com

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Poco F3
    Godina
    43
    Bodovi
    14.594
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.594, Nivo: 29
    Bodovi: 14.594, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svaka čast na trudu koji si ulozio i jos spremas uloziti, zbilja si majstor od Pocket PC-a
    Ovakvim postovima ovaj forum dobiva mnogo na kvaliteti!

A znas kako se kaze, "Kvalitetom do vrha"
    "Captain, could I play some jazz?"
    "Make it soul, No. 1"

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DL linkovi:
    Minimo (http://www.meer.net/~dougt/minimo_ce/MinimoCE_0.016.cab)
    Opera (h**p://rapidshare.de/files/23313698/Opera8.60PPC.zip.html)
    NetFront (h**p://rapidshare.de/files/23313855/netfront_v3.2_with_jv-lite2_rel1.01_308.rar.html)
    Opera Mini MIDP 2.0 (jad: http://mini.opera.com/global/opera-m...vanced-int.jad, jar: http://mini.opera.com/global/opera-m...vanced-int.jar)

Opera i NetFront imaju s/n ili crack.
    www.gadgethive.com

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koji smartphone OS? Jesi mislio samo na Windows Mobile Smartphone ili općenito sve smartphone OS-ove?

Ako si mislio o ovome prvom, situacija je jednostavna...ako ima Javu onda govorimo o Operi Mini, Operi Mobile 8.0 i Pocket Internet Exploreru bez downloada, prikaza frameova (samo ie), landscapea i zooma. Eto ga...to ti je okvirno to.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Calendar Award

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    VIP
    Bodovi
    26.030
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.030, Nivo: 39
    Bodovi: 26.030, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ttperic
    Koji smartphone OS? Jesi mislio samo na Windows Mobile Smartphone ili općenito sve smartphone OS-ove?

Ako si mislio o ovome prvom, situacija je jednostavna...ako ima Javu onda govorimo o Operi Mini, Operi Mobile 8.0 i Pocket Internet Exploreru bez downloada, prikaza frameova (samo ie), landscapea i zooma. Eto ga...to ti je okvirno to.
    mislim na WM5 SP OS, da

Pocket IE u AKU2 verziji za Qtek 8310 podrzava frameove, barem meni idu nakon flashanja

Kad smo vec kod Opere 8, moze li DL link na full verziju? Java mi nije zanimljiv jer ionako surfam na wirelessu pa mi nije bitno shrinkanje

Btw opcenito bi se ovim dodtnim browserima trebao uzimati kao minus to sto nisu ugradjeni u OS, tj. dodatno zauzimaju prostor.. Kad bi se bar mogao maknuti IE, tj. engine i sve sto ga prati da se oslobodi mem..

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Internet browseri za Symbian S60. Komentari i iskustva.
    By domagoj in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 11-01-2005, 23:25

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove