ovak..taj cisco i ti tečajevi su tak zajebani za objasnit al ono probat chu barem malo kolko ja to shvaćam
ccna(Cisco Certified Network Associate) je početni stupanj..koji se sastoji od 4 modula...

sad kada završite taj ccna mozete biti Računalni operator,ili specijalist računalnih mreža(za ovaj naziv nisam 100% siguran)..a ovisi kaj budete koju ste školu prije završili..s trogodišnjom školom mozete biti specijalist ali samo ako ste završili elektrotehničku školu..
znachi 3-godišnje elek.trotehnicke i 4-godišnje škole-specijalist
ostale- operater

sad pak..cisco je objavio da se od sljedeće godine vishe ne radi po programu v3.1 nego će se sada kolko sam skuzio dijeliti na
CCNA Discovery i CCNA Exploration program
to je tak komplicirano da to rijetko tko kuzhi o chemu se ustvari radi..
u svakoj akademiji u kojoj polozite dobivate kada završite certifikat..a samo u rudjeru za sada mozete dobiti uvjerenje da ste položili(mislim da uvjerenje vrijedi za upis u knjizicu ili za rad u hr uglavnom ne kuzim bash)...e ali u rudjeru nemozete pak dobiti uvjerenje da mozete ich nekam van raditi..to morate u srcu ili netakademiji polagati...
e da..ak se sami upišete..znachi nije vas firma poslala na ccna certifikat vam vrijedi samo 2 godine!!! poslje mislim da se mora samo razlika polagat..nisam siguran ono...
ne kuzite sve??nema veze,ne kuzim niti ja!

onda vam poslje dolazi CCNP pa CCIE

CCNP program je napredniji nastavak CCNA programa, te je poželjno da polaznici prethodno završe CCNA program Cisco akademije ili da polože CCNA certifikat.

Program se sastoji od 4 semestra, u trajanju od 70 sati po svakom semestru. Semestri se mogu upisati neovisno.

btw svi ispiti se polazu na ciscovim stranicama..dakle..na svakom predavanju najčešće kada dođete, polazete kratki ispit (cca 15-20pitanja) ono kaj ste predavanje prije radili..
na predavanjima dobivate kostur tj osnove..svi materijali se nalaze na netu..naravno na engleskom
prolazak vam je 70%+
na kraju svakog modula se polaze glavni ispit(cca 50pitanja) i neki skill ispit di vas prof ocjenjuje..(tj dobivate bodove,ne ocjene)