i ta sića je bila dosta....![]()
lol, svojom upućenošću samo potvrđuješ profil ZNA SE glasača kojeg je naveo Nered. Izraz "ukupan broj birača" sadrži samo one koji su imaju pravo glasa, a takvih je na prošlim parlamentarnim izborima bilo 4.371.432., a kao što sam i naveo važećih glasačkih listića je bilo 2.544.720.Izvorno postao Ljubav
Evo još jedna stavaka statistike, kad od ukupnog biračkog tijela odbijemo one koji su bili prijavljeni za glasanje u 12. izbornoj jedinici (manjine) i 11. (inozemstvo) HDZ je dobio 21,69% glasova, a ako pribrojimo 11. onda je to 20,57%.
Ako od ukupnog broja važećih listića odbijemo važeće listiće manjina, njih 65753 i važeće listiće iz inozemstva, njih 69727 dobijemo "domaćih" 2409240 važećih listića. Po tome HDZ je dobio 33,27% glasova, a ako pribrojimo inozemstvo 33,91%.
i ta sića je bila dosta....![]()
svejedno je za koga glasali kad svi isto obecavaju a na isti princip vode drzavu-kako vise pokrasti ljude![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
ma hebo takmi sport od kojeg narod ostaje idalje gladan....
ma to sve treba pregazit i gotovo"!
čuj nije da mi nije drago jer i Osijek je u igri...ali ipak....
i jednu stvar za koju sam još više ljut! šta koji klinac ovi iz Dijaspore imaju glasat nama u našoj zemlji???sve bi ja to stero u materno i odreko se takih
drugo....kako god...dotakli smo se politike..a ja ne smijem o tome jer se iživciram jako! **** politiku ANARHIJA!!!!
mama ti sestra!
I sad se idioti čude kad čovjeku pukne film i zapali se zbog 12 tisuća kuna duga poreznoj upravi.
Šta se mora u čovjeku prelomit da se polije benzinom i zapali? Pitam ja to sve vas zagovornike oprosta duga nogometnim klubovima.
Čovijek je nekoliko godina proveo u ratu, dobio je sve moguće psihičke bolesti koje postoje u enciklopediji, otvorio obrt ne bi li bio neovisam o bilo kome, ali neke stvari krenule krivo i glupača u poreznoj mu prijeti ovrhom zbog tih jebenih 12000 kn i još ga vjerojatno pri tom gadi, jer sva ta ekipa po poreznim upravama nastupa s visoka prema ljudima. I šta bi sad jedan običan vulgaris čovjek trebao napravit. PA nisu svjesni da će jednom nekome doć žuta minuta i prije nego se samozapali doći će u poreznu, finu, ministarstvo, sa dinamitom oko sebe k'o u Izraelu, zapalit fitilj i raznijet se u tri pičke materine zajedno sa svim onim službenicima.
Zašto ovom jadniku nije oprošteno 12.000. kuna duga, možda bi ostao živ.
E, ali zato država oprašta dug Dinamu i Hajduku da bi imbecilna nacija i dalje mogla zatvarat oči pred pravim problemima i liječit svoje isprazne duše najbitnijom sporednom stvari na svijetu.
Mogao bih još toga nabrajat, ali držim se teme.
ne daj bože da sad ovo tito vidi..
I WAS UNCOOL BEFORE UNCOOL WAS COOL
Fala vragu da će se dugovi opraštati velikima i bogatima... Tako i u ovom slučaju, "nogometašima" i njihovim "klubovima" jer ipak narod zaboravlja na svakdnevna sranja kad im vlast servira (kruha i) igara... Ljudi, pa takav nam je mentalitet... To se neće još desetljećima iskorijeniti... Preduboko je to u nama... Jedan si dan Majka Terezija, čim se dokopaš vlasti i moći povampiriš se... Balkanac će ostati Balkanac...
Slazem se s frishkim, nas mentalitet je; a bude vec bolje, il mi tu ne mozemo nist promijenit, bolje ista nego nista, jednostavno smo pre tromi za bilo kakvu promjenu, nauceni smo biti pottlaceni!![]()
Zato bi bilo dobro kad bi se prodali Japancima, da nam oni malo vode drzavu i nauce nas redu radu i disciplini te casti nesto sto nitko od nasih politicara nema, da ne spominjem harakiri kad bi neki shef firme zajebo stvar, il nedajboze firminim novcem sagradio kucu svoju i kupio auto.
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Ovo nije u redu.Izvorno postao KaKaV NeReD
A ovaj potez otpisa duga klubovima treba gledati u kontekstu predstojećih izbora, klasičan populistički potez. Žalosno je da veliki broj ljudi koji u ovoj državi loše živi na ovu odluku gleda blagonaklono jer im je navijanje za njihov klub jedna od velikih radosti u životu. A valjda ovdje nitko nije toliko naivan da misli da isto ne bi napravio SDP da je kojim slučajem na vlasti.
Moje mišljenje je da nije pametno a priori se svrstavati u 'ideološke blokove' i gledat situaciju crno-bijelo (ili, u ovom slučaju crno-crveno), te neargumentrano vrijeđati suprotni blok. Takve stvari nam ne donose ništa dobro.
Testis unnus, testis nullus!
Što se tiče glasanja za HDZ, da ne bi bilo prepiranja oko retardiranosti, ovako: HDZ ima tzv. stabilno biračko tijelo cca. 30% populacije će uvijek glasati za HDZ makar magarac bio na listi i tu se ne može previše utjecati. Ta kvota može varirati +- 5 postotnih poena, što zbog apstinencije što zbog onog manjeg dijela birača koji nisu toliko stabilni. Ako se mene pita, NeReDe, da i ja malo karikiram, svi koji budu išli na slijedeće izbore su mentalno retardirani, glasali za HDZ ili SDP, svejednojer pamtimo još uvijek jako dobro sjajne poteze koalicijske vlade, koja se pokazala samo kao loša kopija HDZ-ovske. Činjenica je da u ovoj zemlji nema - N E M A zdravih političkih snaga koje su sposobne učiniti radikalne korake, što zbog neznanja što zbog zatucanosti i isfrustriranosti vlastitom nakaradnom ideologijom. Zato se ja ne nerviram previše oko toga koji je papak na premijerskoj/predsjedničkoj stolici, samo me ovako s vremena na vrijeme pukne trenutak spoznaje kad vidim ovakve idiotarije iz naslova teme, koje nadmašuju sve ideologije i svjetonazore.
20% ne 30%, nisam se džabe valjda zahebavao s kalkulatorom u prošla dva posta ovde :bunny:Izvorno postao Drug Mile
Sori, moj zajeb, svaka čast na trudu, imaš pivuIzvorno postao jay
![]()
Po meni je to u redu jer tko god donio takvu odluku u ovoj drzavi za mene nije normalan a jos je veci debos ko za takvog glasa, naravno neovisno o tomu koja je stranka u pitanju.Izvorno postao marko6630
dobar grah daleko se čuje
A evo i jedna mala recenzija hrvatskog stranačkog nazivlja. Hoću reć da većina stranaka u Hr ima, u najmanju ruku, kriva imena. Ajmo redom:
HDZ - naglasak je na "demokratska" (zajednica) - Njezin modus operandi prvih 10 godina je najmanje "demokratski" Ta stranka je bila sve samo ne demokratska. Taj epitet je ostao sanak pusti njenih stvaratelja i sljedbenika. Da ne govorim o biračkom tijelu, koje nema pojma šta je to demokracija a fura se na "demokratsku" stranku. Dakle, naziv - zlonamjeran i tendenciozan.
SDP - Ovo je lako objasniti, jer je prvotno bila SKH - "stranka demokratskih promjena", pa je onda Račan našao za shodno prominejiti ime u isto tako "pustu želju". Način na koji je vladala 4 godine je pokazao da je sve samo ne "socijalna". Trebala je štititi interese malog čovjeka, a vidjeli smo da i oni imaju svoje tajkune i malo manje od 200 obitelji bogom danih.
Naziv - prevarantski.
HSLS - e ovo je daleko najdebilniji naziv neke stranke mislim čak i šire od Hrvatske. Socijalna i liberalna misao su najblaže rečeno kontradiktorne, a matematičkim riječnikom rečeno - disjunktne (presjek im je prazan skup)
Vrli tvorac ove stranke je očito htio (barem u nazivu) izmislit novu ideologiju, a i dokazao je koliko je egocentričan, samoživ i narcisoidan. Naziv - plod bolesne mašte.
HNS - "Narodna" - je u svim normalnim državama konzervativna stranka, lagano desno usmjerena. Hrvastki je izum da narodnjaci postaju mahom ljevičari i "građani". Dupli paradoks je što jedno od čelnih mjesta među tim ljevičarima ima - truli kapitalist i tajkun - Čačić. Da ne bude zabune, sava čast njemu na njegovoj sposobnosti, ali ovako sve skupa ispada smiješno.
Naziv - ridikulozan
HSP - Pravo? Di je tu pravo? Bilo bi bolje da se zove "Hrvatska stranka propalih DIF-ovaca" ili "Stranka vlasnika Pit Bullova" ili "stranaka kvaziintelektualaca". S pravom ovu stranku veže jedino Đapićev magisterij, kojeg su mu uzeli oni koji su mu ga i dali. Čast iznimkama tipa Tonči Tadić, ali ne znam bi li bio onako dobar da je na vlasti. Lako je srat kad si u opoziciji. Naziv - snobovski.
Eto ne da mi se više - slobodno nastavite
hvala Bogu da ga nemaIzvorno postao azzaman77
a što se tiče stranaka...skužio sam tek sad da više ni jedna nije ispravna.....a pogotovo ovj HDZ sad..šta nam seru protiv našeg bivšeg gradonačelnika.....ma mislim nabijem ih sve!
mama ti sestra!
Jedino što iz ovoga mogu zaključiti da je tvoja mentalna dob u raskoraku sa biološkom.Izvorno postao KaKaV NeReD
Testis unnus, testis nullus!
E ovdje se stvarno ne mogu sloziti... Gotovac je bio najpostovanije i mozda najpostenija osoba na nasoj javnoj sceni. "Plod bolesne maste"... pretjerao si.Izvorno postao Drug Mile
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Alo, osnivač je Dražen Budiša, a ne Gotovac. Gotovca su potjerali iz hsls i on je osnova LS (daleko smisleniji naziv).Izvorno postao rospaya
Hvala JayDakle radilo se o Budiši, karikaturi od političara.
Hvala.Izvorno postao marko6630
a sto bi ja trebao misliti za tvoju mentalnu dob ? LOL
dobar grah daleko se čuje
Pardon, mea culpaIzvorno postao jay
![]()
U tom slucaju smo Drug Mile i ja na istoj valnoj duzini sto se Budise tice![]()
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
izvor: http://www.radio101.hr/?section=1&page=1&item=24790Vladajući na SP-u o trošku građana
Otkad je hrvatska repka započela s nastupom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj, i hrvatski političari redovito trče po njemačkom terenu. Diplomatska invazija na Njemačku Sanadera i njegovih stranačkih prvaka pukom se slučajnošću poklapaju s utakmicama naše reprezentacije.
I dok većina Hrvata smrtnika nema novaca za karte, njihovi političari u velikom broju navijaju na mjestu događaja. Neki bi možda zlobno primijetili da nam možda zato i ne ide najbolje.
Prvi je Njemačku službeno pohodio premijer Ivo Sanader i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel zasjeo na tribine na utakmici Hrvatske s Brazilom. Njegov su primjer na tekmi s Japanom slijedili ino ministrica Kolinda Grabar-Kitarović i MUP-ovac Ivica Kirin.
Posljednji odljev političara zabilježen je odlaskom predsjednika hrvatskog Sabora Vladimira Šeksa u njemačku saveznu pokrajinu Baden-Wuerttemberg, gdje će se sastati s predsjednikom tamošnjega parlamenta Peterom Straubom. Nastavak druženja slijedi upravo na stadionu tijekom ogleda Hrvatske s Australijom.
Međutim, kako su nam to lijepo objasnili u Uredima za odnose s javnošću dotičnih državnih tijela, svi posjeti Njemačkoj su službeni i planirani ranije, a i predstavljaju odgovore na pozive tamošnjih dužnosnika koji su posjetili Lijepu našu. Ipak, jako je zgodno što su svi posjete odlučili uzvratiti baš kad su i hrvatske utakmice na prvenstvu.
Što se Sanaderova posjeta Njemačkoj tiče, izgledalo je kao da baš i ne spada u red svakodnevnih diplomatskih događaja. Naime, brojna pratnja doktora Ive nahrupila je u Berlin, a vesela se družina nacrtala s okićenim sponzorskim akreditacijama Svjetskog prvenstva, što je poprilično iznenadilo okupljene novinare.
No, već i sam pogled na program posljednjeg posjeta hrvatskog premijera Njemačkoj daje naslutiti da se ne radi o običnom terminu. Umjesto uobičajenog redoslijeda – ujutro susret s kancelarkom, nakon toga eventualni sastanak s manje važnim političkim čimbenicima, te navečer obavezni domjenak s dijasporom – Sanader se ovog puta sa svojom domaćinom Angelom Merkel našao tek nešto poslije 19 sati.
Njih dvoje je, nakon čitavih 20 minuta provedenih u razgovoru, izletjelo pred novinare, objasnilo nešto o izvanrednim bilateralnim odnosima te odjurilo dalje u smjeru Olimpijskog stadiona, gdje je čekala VIP loža s okrepom i, naravno, najvažniji događaj dana – utakmica Brazila i Hrvatske.
Ružica Šimunović, voditeljica saborske Službe za odnose s javnošću, Šeksov put na tekmu s Australijom objašnjava terminom uzvratni posjet jer je predsjednik parlamenta pokrajine Baden-Wuerttemberg u siječnju boravio u Hrvatskoj: "I naravno, napravljen je program u koji je, eto, uključen posjet utakmici Hrvatske protiv Australije." Što se tiče plaćanja puta, Šimunovićka je rekla da Šeks kao predsjednik Sabora "odlazi u službene posjete i zna se da je to na trošak državnog proračuna".
Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, glasnogovornica Ivana Crnić objasnila je sličnu situaciju ministrice Grabar-Kitarović. Kolinda je također bila u uzvratnom posjetu bavarskom ministru, koji je poziv odaslao još za svoga boravka u Hrvatskoj početkom ove godine. Stoga se posjet tretira kao državni, a troškove njenog boravka platila je pokrajinska vlada, što ipak nije slučaj s avionskom kartom.
Cijene ovih izleta u Njemačku, kao što pretpostavljate, nismo uspjeli saznati.
A kakva je pak situacija s političarima u susjednoj nam Italiji, odnosno njihovim posjetima Njemačkoj ovih dana, pitali smo dopisnika Jutarnjeg lista Inoslava Beškera: "Koliko znam, niti jedan od članova talijanske vlade, niti itko na institucionalnim pozicijama u Italiji trenutno nije na bilo kakvom službenom putu u Njemačkoj, niti je tamo bio u momentima kada je Italija igrala svoje utakmice na svjetskom prvenstvu."
U Italiji je običaj da šef države ode na finale Svjetskog nogometnog prvenstva ukoliko scudeto uđe u finale. No, Bešker napominje kako nikako ne treba zaboraviti da talijanski političari mjesečno zarađuju više od deset tisuća eura, pa im nije problem iz vlastitog džepa platiti put.
Međutim, hrvatske građane zasigurno muči da li su svi dužnosnici na jednak način došli do karata, na što se osvrnuo i Josip Leko, predsjednik hrvatskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa:
"Građani se javljaju u Povjerenstvu s upitima znamo li da je pojedini dužnosnik s lokalne ili državne razine išao na svjetsko nogometno prvenstvo, a o trošku sponzora. Načelno sam građanima odgovarao da se radi o darovima, ako su sponzori poklonili karte, bilo putne ili za nogometnu utakmicu. Sve one koji smatraju da je tako učinjeno molim da pišu Povjerenstvu, pa ćemo mi svaki slučaj posebno razmatrati."
Bookmarks