Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 72

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    HTC One X
    Operater
    VIPNet
    Godina
    42
    Bodovi
    14.484
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.484, Nivo: 29
    Bodovi: 14.484, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Shamanix
    6630 nema UMTS, samo WCDMA i EDGE..nest si pobrkao..

A n70 nudi dosta toga vise, noviji symbian ( 8.1 dok 6630 ima 8.0 ), bolju kameru, prednju kameru za video pozive, UMTS, bolji ekran, vise memorije na telefonu, vise RAM memorije,.. jel moram dalje nabrajat ? Mislim da je to sasvim dovoljno

A kupnja 6280 je nazadovanje nasprem na 6630, jedino sto valja na 6280 je aktivni standby ( sto ima i N70 nasprem 6630 )
    Kad netko daje ovakve samovjerene izjave, valjalo bi mu provjeriti informacije.

1.Ajde mi molim te objasni razliku između UMTSa i WCDMA?
    2.N70 Nema novi Symbian, nego samo određene kozmetičke izmjene, Novi Symbian (3rd Edition) imaju N91, N80, E serija....
    3.Bolji ekran? Rezolucija je ista, a ako misliš na 256k boja, to je samo marketinški trik, te se veći broj boja uopće ne kuži (znam, imao sam 6630 i 6680, a doma imamo N70).
    4.Otkud ti informacija da N70 ima više RAMa? Može neki link na tu temu?
    Testis unnus, testis nullus!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ima cca 20MB svoje unutarnje memorije (N70).
    Ostalo je Marko dobro kazao!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    nokia E71, nokia 8800
    Operater
    t-mobile, vip
    Bodovi
    7.400
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.400, Nivo: 20
    Bodovi: 7.400, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    covjek je odlucio.. neki misle da je dobro neki da nije.
    Uglavnom, oba ta mobitela su odlicna.
    Ova rasprava treba biti zatvorena

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Marko6630
    Otkud ti informacija da N70 ima više RAMa? Može neki link na tu temu?
    Vjerojatno je mislio na internu memoriju mobitela... 6630 ima 10MB, a N70 30MB interne memorije...

Što se tiče UMTS i WCDMA:
    UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) je tehnologija treće generacije mobilnih mreža (3G). Omogućuje mobilni pristup Internetu u Hrvatskoj - brzinom do 384 kbit/s.
    WCDMA (Wideband Code-Division Multiple Access)
    pruža Vam veće brzine prijenosa podataka od GPRS-a i EDGE-a, a ujedno omogućuje prijenos podataka za vrijeme razgovora. WCDMA tehnologija omogućava veće brzine pri povezivanju u mobilnim mrežama. Trenutne brzine prijenosa podataka dostižu 384 kb/s.

Što znači: to je jedno te isto, ko što je Marko6630 rekao...
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...da se razumijemo, ja sam na strani symbiana, ali za soma kuna 6280 je jako dobra prilika i kako veli Dred, za par mjeseci (ako mi se ne svidi) mogu ga prodati i zaraditi, pa onda ubosti symbiana (E 60 mi je guba)...pozdrav svima...

Forumaš sa stažem
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    HTC TyTN
    Operater
    ·T···Mobile·
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao marko6630

2.N70 Nema novi Symbian, nego samo određene kozmetičke izmjene, Novi Symbian (3rd Edition) imaju N91, N80, E serija....
    3.Bolji ekran? Rezolucija je ista, a ako misliš na 256k boja, to je samo marketinški trik, te se veći broj boja uopće ne kuži (znam, imao sam 6630 i 6680, a doma imamo N70).
    Pa ajde..

1. WCDMA je sirokopojasni protokol za prijenos podataka, a UMTS je standard koji se temelji na tom protokolu, tak da je to isto..
    2. Nisam rekao da ima NOVI symbian vec NOVIJI, procitaj malo bolje sta sam napisao..
    3. Bolji ekran po broju boja, da..
    4. To je poznato da N70 ima vise rama ( 30 Mb ak se nevaram ), dok 6630 ima samo 10Mb ( tj. oko 8 slobodnog ) . Posto si naveo da imas doma N70, ajde bas me zanima koliko veliki PDF fajl mozes otvorit, ja na nokiji 6680 mogu najvise 1.2 Mb jel nema dovoljno memorije, ajde probaj sto veci fajl otvorit na N70 pa da vidimo koliko veliki fajl najvise mozes otvorit

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.215
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.215, Nivo: 36
    Bodovi: 22.215, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 99,9%
    Ukupna aktivnost: 99,9%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Ićo, 6630 podrzava video razgovor ako imaš dodatnu opremu tj. stalak sa drugom kamerom što nije baš praktićno, nemozeš ga nositi van.
    PREDATOR

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    6030
    Operater
    sve
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ovo je glupost... sad stvarno idemo u OT, ali ja nemrem gledat niti jedan 65k display... jednostavno je preodvratno (nakon d600 i 6270 koj trenutno furam)... teshko mi pogledat na frendov k750i koj ima 250k boja ali loshiji ekran... ovo kaj si reko nema veze sa realnoshchu, svi vide (i to ogromnu) razliku izmedju 65 i 256
    One fine day in the middle of the night, Two dead men got up to fight, Back to back they faced each other, Drew their swords and shot each other...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2003
    Mobitel
    StarTAC :)
    Operater
    T-Mobile, Tele2
    Godina
    44
    Bodovi
    8.357
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.357, Nivo: 21
    Bodovi: 8.357, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Daj molim te. Ako ti vidis razliku izmedju 65k boja i 256k boja onda stvarno.
    Sigurno te za oci i jebe frekvencija osvjezavanja tog K750, dok nokiica na 120 Hz ne grize oci.
    Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje. - Aristotel -

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovo kaj si reko nema veze sa realnoshchu, svi vide (i to ogromnu) razliku izmedju 65 i 256

nebum kometiral! predlažem

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nono01

nebum kometiral! predlažem
    uopće se ne slažem....

uzmite telefone u ruke i vidjet ćete značajnu razliku u kvliteti prikaza i boja i oštrine...

ako niste to učinili samo nagađate...zaista je ekran puno bolji od od primjerice k750i...barem dvije klase, ne bi vjerovali

uopće, koja je prednost symbiana? što ste napirili to... prednost su jedino potencijalni virusi
    "Istina je pitanje (ne)prijateljstva"

Forumaš sa stažem
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    HTC TyTN
    Operater
    ·T···Mobile·
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koje su prednosti symbiana, pa vidi se da neznas koje su prednosti symbiana zato i pitas.. Evo navest cu neke, mogucnost pravljenja svojih aplikacija za mobitel, nadogradjivanje softwarea u mobitelu a ne biti ogranicen sa softwareom koji je isprogramirao proizvodjach, mogucnost GPS navigacije na mobitelu, moguchnost instaliranje camcordera koji daje puno puno bolju kvalitetu video zapisa nego tvornichi camcorder,.... pogledaj malo kakvih sve aplikacija ima pa ces vidjeti prednosti symbiana.. Prednost je takva kao da imas komp na koji nemozes nista instalirat osim onoga sto ti je netko tko ti je prodao instalirao i kad imas komp na koji mozes instalirat sta hoces...

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kvalitetu slike više određuje broj pixela po cm kvadratnom, broj pixela i tek broj boja...
    jer (citiram sa jedne web stranice):
    Računala mogu generirati po 256 zasebnih nivoa crvene boje, tako i zelene i plave. Ljudsko oko nije u stanju razlikovati susjedne nivoe koji su blizu jedan drugog.

@Dred: D600 ima puno bolji ekran od K750 jer je ekran na D600 fizički veći, ima bolju rezoluciju i veći broj pixela po cm2...

Ljudsko oko može primjetiti pun kufer boja, citiram sa jedne web stranice:
    koriste se 24-bitnom dubinom boje, što omogućava prikazivanje 16 milijuna boja koje je ljudsko oko u stanju registrirati.

Ako primjećujete razliku između 65k i 256k boja, onda vam skidam kapu, jer imate stvarno oštro oko, ali onda ovo stoji...
    = Citat = Izvorno postao xianfu
    Daj molim te. Ako ti vidis razliku izmedju 65k boja i 256k boja onda stvarno.
    Sigurno te za oci i jebe frekvencija osvjezavanja tog K750, dok nokiica na 120 Hz ne grize oci.
    Onda si nabavi monitor za mob, a nemoj gledati taj mali ekran...
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ Dred

očito nisi videl kaj sam quotal,ali evo još jedanputa

ovo kaj si reko nema veze sa realnoshchu, svi vide (i to ogromnu) razliku izmedju 65 i 256
    znači, ne komentiram izjavu vezanu za k750 nego za broj prikaza boja ekrana! recimo, usporediš ekrane na 6630 i 6680,reza ista samo je broj boja povečan staviš identične slike i ako skužiš razliku, svaka ti čast!

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Bodovi: 13.807, Nivo: 28
    Bodovi: 13.807, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ak piše da mob podržava WCDMA, onda znači da podržava UMTS. WCDMA za UMTS je isto što i TDD/FDD za GSM. Riječ je o pristupu mreži, tj na koji način je riješen pristup kanalima mobilne mreže. Kod GSM-a je to riješeno frekvencijskom i vremenskom podjelom jedne frekvencije, a kod UMTS-a je to riješeno širokopojasnim višestrukim pristup s kodnom raspodjelom kanala (Wideband Code Division Multiple Access).
    UMTS znači koristi WCDMA...

Forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...uzeh N70 i mob je prva liga (omjer uloženo-dobiveno zadovoljavajući)...i sve dobro poznato...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vezano uz ovu dvojbu Symbian/S40...Slažem se sa ljudima da Symbian ima svojih očiglednih prednosti, a isto tako i da je Symbian namjenjen ljudima sa naprednijim tehničkim predznanjem. S druge strane, koliko je zapravo potrebno imati OS na mobitelu. IMO, ja imao Windows Mobile (i imam ga još) i iako to tehnički nije isti OS, OS-u na mobitelu nedostaju opcije koje smo skoro navikli na korištenje kao na osobnom računalu. Zato sva rasprava oko Symbiana je meni vrlo glupa, jer ako korisnik ima novaca, počet će sa pametnim mobitelom, ali će na kraju gotovo isključivo završiti na laptopu...A koliko zapravo korisniku, koji živi od profesije i ima laptop i nosi ga apsolutno svaki dan sa sobom na posao treba jedan Symbian. Ne treba mu. Jer ako osoba ne nosi laptop, zna da neće moći sve obaviti sa Symbianom, a što će mu onda Symbian. Taj posao koji on radi dok nema laptop je besmislen

S druge strane gledano, ne mogu si svi priuštiti laptop i često preskaču zamjenskim riješenjima, ali ubrzo shvate, da više novaca troše na mobitel i njegove funkcije, nego što bi uštedili da su godinu dana štedili i kupili sebi laptop. Mislim da veliki dio forumaša se može složiti sa time.

Treća strana nam kaže, da koliko god mi bili profesionalni, mi smo ipak ljudi, i ponekad kupujemo mobitel, samo zato da pokažemo drugima kako mi imamo Symbian Naravno, mislim da je ovo bilo nužno spomenuti jer smo često u toj situaciji. Da li nam zapravo treba neki mobitel, ili ga kupujemo zbog toga da se pokažemo. Prilikom odluke za kupnju mobitela, to bi također trebala biti nit vodilja, ali ne u značajnijoj mjeri. Ja jesam 6280 odabrao (u planu kupnje, nisam ga kupio) kao nekakav mobitel koji će zadovoljiti moje potrebe za funkcionalnim mobitelom, ali sam ga uzimao i zato što taj mobitel nečemu vrijedi...Iako, kažem, to ne bi trebalo sudjelovati u odabiru mobitela u većoj mjeri.

Na kraju bih još se osvrnuo na to da imamo laptop i treba nam Symbian. Da li nam stvarno treba Symbian. Ako puno putujemo, puno i intenzivno radimo na terenu, da li mi financijski možemo opravdati 1000 kuna razlike između glupog i pametnog telefona iste funkcionalnosti. Ili je to samo naš hir. Ako imamo laptop uvijek sa sobom, da li nam treba Symbian. Da li ćemo mi koristiti MP3 player na putu, a imamo laptop ili ćemo unijeti nekakvu zabilješku koju trebamo obaviti, a trebamo laptop? Da li onih 1000 kuna može opravdati nedostatak da mi unosimo to prvo na papir ili zapamtimo, dok ne dođemo do mjesta gdje možemo to unijeti u laptop? Da li to može stvarno?

Isto vrijedi i za provjeru maila. Da li mi realno trebamo provjeriti mail 5 minuta u roku što dođe...Kao osoba sa nekakvim iskustvom na tom području mogu reći da mail nije nužno provjeravati svakih 5 minuta, ali recimo svakih sat vremena (što je nekakav period između kojeg realno možemo koristiti laptop) je normalno odstupanje, ukoliko se ne bavimo nekakvom intenzivnom aktivnošću, no tad bi firma trebala razmotriti i uvođenje BlackBerryja.

Jedini izuzetak su ljudi koji se bave profesionalno Symbianom i mobitelima i svojim opisima i iskustvima u radu znatno pomažu drugima. U tom slučaju je potpuno opravdano koristiti Symbian u svakodnevnom radu i tu uporabu Symbiana itekako podržavam.

Ali činjenica jest da većina ljudi kupuje pametni mobitel zbog hira, a ne zato što to njemu realno treba

Eto, sorry na podužem postu, ali neke stvari sam htio objasniti ovdje.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Zatvorena tema

Slične teme

1. 6280 i stereo bluetoot
    By predator in forum Nokia
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 02-06-2006, 15:17
  2. 6280 na v3x
    By anastasia in forum Općenito
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 28-05-2006, 13:44
  3. amr i 6280