Join Today
Zatvorena tema
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3
Prikazujem rezultate 51 do 72 od 72
    zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kvalitetu slike više određuje broj pixela po cm kvadratnom, broj pixela i tek broj boja...
    jer (citiram sa jedne web stranice):
    Računala mogu generirati po 256 zasebnih nivoa crvene boje, tako i zelene i plave. Ljudsko oko nije u stanju razlikovati susjedne nivoe koji su blizu jedan drugog.

@Dred: D600 ima puno bolji ekran od K750 jer je ekran na D600 fizički veći, ima bolju rezoluciju i veći broj pixela po cm2...

Ljudsko oko može primjetiti pun kufer boja, citiram sa jedne web stranice:
    koriste se 24-bitnom dubinom boje, što omogućava prikazivanje 16 milijuna boja koje je ljudsko oko u stanju registrirati.

Ako primjećujete razliku između 65k i 256k boja, onda vam skidam kapu, jer imate stvarno oštro oko, ali onda ovo stoji...
    = Citat = Izvorno postao xianfu
    Daj molim te. Ako ti vidis razliku izmedju 65k boja i 256k boja onda stvarno.
    Sigurno te za oci i jebe frekvencija osvjezavanja tog K750, dok nokiica na 120 Hz ne grize oci.
    Onda si nabavi monitor za mob, a nemoj gledati taj mali ekran...
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ Dred

očito nisi videl kaj sam quotal,ali evo još jedanputa

ovo kaj si reko nema veze sa realnoshchu, svi vide (i to ogromnu) razliku izmedju 65 i 256
    znači, ne komentiram izjavu vezanu za k750 nego za broj prikaza boja ekrana! recimo, usporediš ekrane na 6630 i 6680,reza ista samo je broj boja povečan staviš identične slike i ako skužiš razliku, svaka ti čast!

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da ne bi bilo da idemo OT previše:
    i 6280 i N70 prikazuju isti broj boja (256k)... Jedino što 6280 ima veću rezoluciju (240x320 naspram 176x208)...
    Al opet, symbian je symbian... Tko ga je jednom imao, teško ga se odriče...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moram priznati da symbian nisam koristio...zgoden su to stavari ali ne dovoljno konkretno s obzirom da se radi o mobitelu a objektivno gledano pravilo je da takav operativni sustav uglavnom usporava mobitel - ne mogu to decidirano tvrditi jer nisam koristio, ali smatram da što je kompliciranije to je i mrdavije i više mogućnosti greške i bugova...nemojete ovo odmah shvatiti kao napad....ovo s camcorderom mi je potpuno nejasno molim te malo konkretnije zbilja me zanima...
    bez obzira na sve što ste naveli tvrdim vam da je ekran puno bolji od većine na koje ste gledali (takav ostavlja utisak) - ja opet ne govorim o količini boja pa čak niti o broju piksela...d 600 je ukupno gledano katastrofa mobitel i i sigurno nema bolji ekran...neka se vrijeđa tko hoće...imao sam ga priliku koristiti i odbio sam ga
    "Istina je pitanje (ne)prijateljstva"

3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nisam htio editirati već stavljeni post pa eto novi...

o symbianu...
    zapravo je razlog zašto meni simbian nije interesantan prvenstvno zbog toga što imam laptop kojeg svugdje nosam (naravno ne u slobodno vrijeme)...
    osim toga koristio sam i hp ipaq i sve u svemu nepotrebno zauzimanje mjesta u džepu (ima ljudi kojima i treba ali ja osobno bih prije kupio mini prijenosnika i to je to - imas cijelu funkcionalnosti, pravu tipkovnicu i pošteni ekran)

nisam isključiv....možda će u budućnosti to biti i standard

svatko prema svojim potrebama bira, a neke stavri se ne uzimaju isključivo racionalno nego i iz zabave pa razumijem i opčinjenost simbianom...

moj sud je bio da među tada dostupnim modelima najbolji omjer svega što si možete zamisliti je sadržano upravo u 6280...ali opet o ukusima se ne raspravlja

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    čuj istina da su se 6270/80 i ostali series 40 3rd približili dosta symbianima! i recimo za nekog normanog usera to je vrhunski mob! međutim neki od mobitela zahtjevaju nešto više, brdo opcija, aplikacija, dok ne žele teliti sa sobom pda ili pak lap...evo recimo ja sam prije tjedan dana nabavio prvi puta symbiana (6600) za nekih 600 kn, full novog, u početku mi je koma bilo, em je sporiji od dummy-a, em ima brdo opcija i trebalo mi je pol vure kaj kam ide, ali morem ti reči da mi je postao jako zanimljiv, i čak mi je drago da nisam uzeo jedan dummy koji bi vjerovatno bio bolji (kamera i mp3)...poanta je da se sa symbianima stvarno može brdo toga, ne samo za zabavu, več tako reči možeš "posel" obavljati na njemu

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dajte, ljudi, ovo već prelazi u diskusiju, a ja joj ne vidim cilj.
    Osobno sam imao i 6630 i 6680 (iskreno, razlika postoji, ova s 250 tisuća boja pokazuje dosta zasićeniju sliku na displeju moba, ali to je skoro pa zanemarivo).
    Savjetovali smo kolegu forumaša što kupiti, on je postupio po svom nahođenju, a ove spike-zašto Symbian zašto ne, nemaju smisla.
    Nekome se sviđa jedno, nekome drugo i to je posve prirodno. Da nam se svima sviđa samo jedan model, tvornice mobitela bi davno stavile ključ u bravu.
    Quot capita tot sententiae! (Koliko ljudi, toliko ćudi).

3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ Nono01

sigurno da je tako...
    možda je OT ali neka netko otvori temu od vas s simbianom:
    korisne aplikacije u simbianu koje koristim svaki dan i olakšavaju mi život ili njima zarađujem...
    ako to ne učinite smatrat ću da je to samo puki hir i zabava (što je isto u redu)...ovo je izazov...ako se pokaže da moje pretpostavke u zapravo zabavnom karakteru simbina su netočne...onda i ja uzimam simbiana

vi ste svi u ranim 20 a ja sam u ranim 30 i percepcije su nam malo različite

3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Mobyy
    Dajte, ljudi, ovo već prelazi u diskusiju, a ja joj ne vidim cilj.
    Osobno sam imao i 6630 i 6680 (iskreno, razlika postoji, ova s 250 tisuća boja pokazuje dosta zasićeniju sliku na displeju moba, ali to je skoro pa zanemarivo).
    Savjetovali smo kolegu forumaša što kupiti, on je postupio po svom nahođenju, a ove spike-zašto Symbian zašto ne, nemaju smisla.
    Nekome se sviđa jedno, nekome drugo i to je posve prirodno. Da nam se svima sviđa samo jedan model, tvornice mobitela bi davno stavile ključ u bravu.
    Quot capita tot sententiae! (Koliko ljudi, toliko ćudi).
    svaka čast...slažem se...
    no diskusija je baš ok...

Forumaš sa stažem
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    HTC TyTN
    Operater
    ·T···Mobile·
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo da neulazimo vise u rasprave, samo da pojasnim kolegi Dredu ovo sa camcorderom... Postoji jedan program za symbian koji se zove "Eti Camcorder" i kad snimas video/klipovi s njim dobijes puno kvalitetniju snimku nego kad snimas sa tvornichkim recorderom zato sto nekodira u 3gp vec snima u avi, a postoji i jedna program koji se zove "Smart Movie" s kojim mozes gledat i avi format na mobitelu, super fora i ubojita kombinacija..

3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dobra fora...bas sam se pitao da li ima takav program i kao java jer ugradjeni player u 6280 ne omogućava forward i rewind fila i to je malo frustrirajuće...

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo da napišem jednu korekciju...

= Citat = Izvorno postao Shamanix
    To je poznato da N70 ima vise rama ( 30 Mb ak se nevaram ), dok 6630 ima samo 10Mb ( tj. oko 8 slobodnog ) .
    To što ti nazivaš RAM memorijom, to ti je FLASH memorija... 6630 ima cca 1.8MB RAM memorije... Koliko je ima N70 neznam...
    To jako lako provjeriš sa FXexplorerom...

A kad smo već kod interne memorije, 6630 ima veću internu memoriju od 6280 (10 napram 6 MB)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    6030
    Operater
    sve
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ićo
    Samo da napišem jednu korekciju...

To što ti nazivaš RAM memorijom, to ti je FLASH memorija... 6630 ima cca 1.8MB RAM memorije... Koliko je ima N70 neznam...
    To jako lako provjeriš sa FXexplorerom...

A kad smo već kod interne memorije, 6630 ima veću internu memoriju od 6280 (10 napram 6 MB)
    kolko sam ja upoznat 6280 ima 10mb, a 6270 9mb...
    One fine day in the middle of the night, Two dead men got up to fight, Back to back they faced each other, Drew their swords and shot each other...

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imaš pravo... ja sam gledao neku "brošuru" od 6280 i piše da mob ima 6Mb memorije, a sad sam pogledao na netu i piše da 6280 ima 10MB memorije...

Samo što se tih 10MB interne memorije može bolje iskoristiti kod 6630 nego kod 6280...

Forumaš sa stažem
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    HTC TyTN
    Operater
    ·T···Mobile·
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislio sam na RAM memoriju, otvoris Appman i kompresiras memoriju i vidis koliko imas memorije, evo ja na 6680 kad restartam mob imam oko 8.5 Mb slobodno, a na N70 bi trebao imat oko 25Mb ak se nevaram

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    blackberry
    Operater
    vip
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    n70 ,izgledom je ljepsa a kvaliteta im je tu negdje
    mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe

Forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...neviđen preokret, danas sam saznao da je cijena N70 pala na 1600 kn i moj konačni odgovor je N70. Ipak je to razumna cijena za jedan symbian...

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za te novce definitivno kupuj N70... Razlika je mala, ako se dobro sjećam 1000Kn za 6280... Rađe dodaj tih 600kn, pa uzmi N70...
    Nećeš požaliti...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Bodovi: 13.807, Nivo: 28
    Bodovi: 13.807, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao marko6630
    Kad netko daje ovakve samovjerene izjave, valjalo bi mu provjeriti informacije.

1.Ajde mi molim te objasni razliku između UMTSa i WCDMA?
    2.N70 Nema novi Symbian, nego samo određene kozmetičke izmjene, Novi Symbian (3rd Edition) imaju N91, N80, E serija....
    3.Bolji ekran? Rezolucija je ista, a ako misliš na 256k boja, to je samo marketinški trik, te se veći broj boja uopće ne kuži (znam, imao sam 6630 i 6680, a doma imamo N70).
    4.Otkud ti informacija da N70 ima više RAMa? Može neki link na tu temu?
    Ak piše da mob podržava WCDMA, onda znači da podržava UMTS. WCDMA za UMTS je isto što i TDD/FDD za GSM. Riječ je o pristupu mreži, tj na koji način je riješen pristup kanalima mobilne mreže. Kod GSM-a je to riješeno frekvencijskom i vremenskom podjelom jedne frekvencije, a kod UMTS-a je to riješeno širokopojasnim višestrukim pristup s kodnom raspodjelom kanala (Wideband Code Division Multiple Access).
    UMTS znači koristi WCDMA...

Forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...uzeh N70 i mob je prva liga (omjer uloženo-dobiveno zadovoljavajući)...i sve dobro poznato...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vezano uz ovu dvojbu Symbian/S40...Slažem se sa ljudima da Symbian ima svojih očiglednih prednosti, a isto tako i da je Symbian namjenjen ljudima sa naprednijim tehničkim predznanjem. S druge strane, koliko je zapravo potrebno imati OS na mobitelu. IMO, ja imao Windows Mobile (i imam ga još) i iako to tehnički nije isti OS, OS-u na mobitelu nedostaju opcije koje smo skoro navikli na korištenje kao na osobnom računalu. Zato sva rasprava oko Symbiana je meni vrlo glupa, jer ako korisnik ima novaca, počet će sa pametnim mobitelom, ali će na kraju gotovo isključivo završiti na laptopu...A koliko zapravo korisniku, koji živi od profesije i ima laptop i nosi ga apsolutno svaki dan sa sobom na posao treba jedan Symbian. Ne treba mu. Jer ako osoba ne nosi laptop, zna da neće moći sve obaviti sa Symbianom, a što će mu onda Symbian. Taj posao koji on radi dok nema laptop je besmislen

S druge strane gledano, ne mogu si svi priuštiti laptop i često preskaču zamjenskim riješenjima, ali ubrzo shvate, da više novaca troše na mobitel i njegove funkcije, nego što bi uštedili da su godinu dana štedili i kupili sebi laptop. Mislim da veliki dio forumaša se može složiti sa time.

Treća strana nam kaže, da koliko god mi bili profesionalni, mi smo ipak ljudi, i ponekad kupujemo mobitel, samo zato da pokažemo drugima kako mi imamo Symbian Naravno, mislim da je ovo bilo nužno spomenuti jer smo često u toj situaciji. Da li nam zapravo treba neki mobitel, ili ga kupujemo zbog toga da se pokažemo. Prilikom odluke za kupnju mobitela, to bi također trebala biti nit vodilja, ali ne u značajnijoj mjeri. Ja jesam 6280 odabrao (u planu kupnje, nisam ga kupio) kao nekakav mobitel koji će zadovoljiti moje potrebe za funkcionalnim mobitelom, ali sam ga uzimao i zato što taj mobitel nečemu vrijedi...Iako, kažem, to ne bi trebalo sudjelovati u odabiru mobitela u većoj mjeri.

Na kraju bih još se osvrnuo na to da imamo laptop i treba nam Symbian. Da li nam stvarno treba Symbian. Ako puno putujemo, puno i intenzivno radimo na terenu, da li mi financijski možemo opravdati 1000 kuna razlike između glupog i pametnog telefona iste funkcionalnosti. Ili je to samo naš hir. Ako imamo laptop uvijek sa sobom, da li nam treba Symbian. Da li ćemo mi koristiti MP3 player na putu, a imamo laptop ili ćemo unijeti nekakvu zabilješku koju trebamo obaviti, a trebamo laptop? Da li onih 1000 kuna može opravdati nedostatak da mi unosimo to prvo na papir ili zapamtimo, dok ne dođemo do mjesta gdje možemo to unijeti u laptop? Da li to može stvarno?

Isto vrijedi i za provjeru maila. Da li mi realno trebamo provjeriti mail 5 minuta u roku što dođe...Kao osoba sa nekakvim iskustvom na tom području mogu reći da mail nije nužno provjeravati svakih 5 minuta, ali recimo svakih sat vremena (što je nekakav period između kojeg realno možemo koristiti laptop) je normalno odstupanje, ukoliko se ne bavimo nekakvom intenzivnom aktivnošću, no tad bi firma trebala razmotriti i uvođenje BlackBerryja.

Jedini izuzetak su ljudi koji se bave profesionalno Symbianom i mobitelima i svojim opisima i iskustvima u radu znatno pomažu drugima. U tom slučaju je potpuno opravdano koristiti Symbian u svakodnevnom radu i tu uporabu Symbiana itekako podržavam.

Ali činjenica jest da većina ljudi kupuje pametni mobitel zbog hira, a ne zato što to njemu realno treba

Eto, sorry na podužem postu, ali neke stvari sam htio objasniti ovdje.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa da kažem i ja nešto..

Imao sam 6630 i prodao ju da bih kupio n70. Zapravo je nisam mislio prodavati, stavio sam je u oglas za tada apsurdnu cifru čisto da vidim da li će se netko javiti. Isti dan me zove čovjek i kupuje ju samo za spajanje na net preko laptopa jer već jednu ima. Nekako mi je bilo žao. Prije 6630 sam iamo 7610, a 6630 mi se nikako nije sviđala - dok je nisam probao. BRZINA me fascinirala, valjda je tomu razlog (samo) 65k display (naspram 6680 npr, gdje se 262 k uopće ne primjeti, a osjetno usporava mob..) N70 sad prodajem jer mi treba radna mazgica koju mogu šutati po autu i koja će istrpiti sve kao što je to trpila 6630. N70 od kupnje prije 4 mjeseca nisam nosio nikako izvan futrole.. Nisam primjetio neke - za mene bitne razlike između ta dva mobitela. N70 naravno ima što već ima, počevši od 2mp kamere s bljeskalicom preko 262 k do one prednje kamere, ali što ja trebam je suludo brz symbian telefon kojeg mi neće biti žao. N70 je izvanredan telefon po mnogo pitanja, video je fenomenalan (VHS kvaliteta, ne?), a dizajn po mom ukusu. Ali ako već kupuješ mob, gledaj korisnost tog istog.. U biti - da li bi ti bilo žao staviti taj mobitel kod mjenjača zajedno s ključevima?

= Citat = Izvorno postao ttperic
    S druge strane gledano, ne mogu si svi priuštiti laptop i često preskaču zamjenskim riješenjima
    Ne znam baš. Kupiti symbian telefon poput n70/n71/n80/n90 koji košta 5-6-7.000 kn kada jedan solidan HP laptop košta 4.999 ili 6.999 kn i nije baš pametno pribjegavanje "zamjenskim" sredstvima koja pariraju prijenosniku..

(Jel dovoljno dobro nekima?)
    Zadnji uredio ::diaboliq:: : 17-06-2006 u 13:22

Zatvorena tema
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3

Slične teme

1. 6280 i stereo bluetoot
    By predator in forum Nokia
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 02-06-2006, 15:17
  2. 6280 na v3x
    By anastasia in forum Općenito
    Odgovora: 14