kao što ste vidjeli, otvoren je forum u koji se postaju fotke učinjene kamerama s mobilnih telefona.
eh, sad... malo kako i zašto... malo sam razmišljao o tome kak da funkcionira i što sa raspravama. u taj forum je dozvoljeno ostavljanje samo fotografija, uz komentare autora u kojim uvjetima, s kojim filtrima, u koje doba dana/noći, osvjetljenje, blabla... je slikano. ništa više, znači novi post u temu ako imate nove slike (moguće i otvaranje teme usporedbi fotki pa se ostave usporedne fotke s 2 ili više telefona - dajte naziv temi što se s čim uspoređuje)...
rasprave.. ja sam nekoliko tema napravio tako da sam iz rasprava o fotkama u forumima tog proizvođača izvukao postove s fotkama i preselio u forum s fotkama. najbolja praksa bi bila da se fotke ostave u forum s fotkama, i ostavi link na raspravu u forumu tog proizvođača (jednako tako u raspravi dati link na fotke). drugim riječima, u forumu proizvođača bih htio da se ne pojavljuje hrpa fotki da se ubrza učitavanje.
možda da se ostavi 1 fotka (ono, najbolja), a link vodi na ostale, tako da se može i u raspravi vidjeti o čemu je riječ. ali, nije nužno... ako vam se više sviđa može sve fotke u forum s fotkama, a rasprava na temu gdje joj je mjesto.
u stvari, ono kako bih htio da to funkcionira je da se sve fotke koje imate i stavite na forum nalaze u forumu s fotkama - na jednom mjestu lako dostupne na pregled. tek pokoja, ako stvaaaarno zaslužuje da bude i u temi gdje je rasprava, okej, ali ne više od jedne do dvije (ak su male). zadržavam pravo u dogovoru s moderatorima editirat post i obrisat veliku količinu fotki, ili cijeli post iščupat iz teme i prebacit u temu sa fotkama.
ovo je neka vrsta eksperimentiranja kako bi složili jednu malu bazu fotki na netu slikane različitim kamerama..... vaša mišljenja o tome?...

Bookmarks