Ja sam prisilni lijevak (tak su mi rekli) Zapravo nikad necu saznat dal bi bila da nisam morala. Evo nekih sitnica di bi mi bilo lakse da sam desnjak: Prvo, nalivpero (kojim se dok sam ja isla u osnovnu moralo jedno vrijeme pisat i to jako uredno) napravljeno je za desnjake, jel ga da bi pisalo kak treba treba vuc, dok ga lijevaci guraju i onda ona tinta prekida stalno. Osim toga dobro je poznat problem packanje, jer vucemo ruku po onome sta pisemo, iako sam se ja do sad naucila okrenut papir da to izbjegnem. No, imala sam problema s profesoricom, koja mi je masu puta u 1. i 2. osnovne skeljila kulju radi neurednog pisanja. Drugo, sad na faksu, imamo one klupe kaj su sastrane i okrecu se naprijed, naravno na desnoj strani, tako da se ili moram polmit, ili pisat na fasciklu, ugl. kad treba pisat sat i pol, nije mi bas udobno. Ostalo: one spravice za gulit krumpir imaju ugl. noz na strani za desnjake, sprava za otvarat konerve je takoder za desnjake, ravnalo je za desnjkake, jel mi vucemo od zadnjeg broja prema prvom, skare su za desnjake, tipkovnica je za desnjake, kursor ima nagib na lijevu stranu tako da lijevaci moraju puno vise micat misom , zapravo ima puno nevaznih sitnica na koje ni mi sami ne obracamo paznju (za kursor sam na netu procitala), ili za koje ni mi ni desnjaci nismo svijesni da su njima lakse (ravnalo, nalivpero, otvarac) ali zivis tim, mozda je malo teze naucit se na neke stvari i vrlo bi rado da mi neko pokloni ravnalo i otvarac za konzerve za ljevake, ali sve su to banalne sitnice...