Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cannon IXSUS I Zoom

Spremam se kupiti neki digitalac i za oko mi je zapeo Cannon Ixus I Zoom. Zanima me da li se za te pare može kupiti nešto bolje. Fotić me ne zanima zato jer je šminka već mi treba neki digitalac mali dimenzija da ga mogu nositi na party-e i više manje svuda okolo.

Dakle ovaj Cannon mogu nabaviti za 1614,00 Kn. Pitanje glasi, da li za te novce mogu kupiti nešto bolje?
    Većina je uvijek u krivu!

http://www.soundclick.com/bluntafaridbc

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bluntafari
    Spremam se kupiti neki digitalac i za oko mi je zapeo Cannon Ixus I Zoom. Zanima me da li se za te pare može kupiti nešto bolje. Fotić me ne zanima zato jer je šminka već mi treba neki digitalac mali dimenzija da ga mogu nositi na party-e i više manje svuda okolo.

Dakle ovaj Cannon mogu nabaviti za 1614,00 Kn. Pitanje glasi, da li za te novce mogu kupiti nešto bolje?
    Po meni mozes!

Model na koji bi ti zelio skrenuti paznju je Sony DSC W30!

Dakle navedeni Sony ima bolju max vrijednosti ISO (do 1000), vecu rezoluciju CCD chipa (dakle ima 6 MP, za razliku od Canona koji ima 5). Nadalje ima veci raspon objektiva (veci opticki zoom), te bolju svjetlosnu vrijednost objektiva od Canona. I na kraju ima i nesto veci display (CAnon 1,8 incha...Sony 2 incha)!

Sve u svemu bolji i komplatniji aparat, jednake kvalitete izrade, gotovo identicnih dimenzija i mase.

Sijena...da ga se naci cak i jeftinije od 1615 kn, koliko si spreman dati za Ixusa!

Mislim da je najjeftiniji u Optimum racunalina...cca 1500kn, a i HGspot ga ima za mislim cca 1550 kn!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala Bimbi!

Onda će taj Sony vjerovatno pasti. Koju bi mi memorijsku karticu preporučio?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala Bimbi!

Onda će taj Sony vjerovatno pasti. Koju bi mi memorijsku karticu preporučio?
    Sto se memorijskih kartica tice...tu bas kod Sony - ja i nemas nekoga izbora. Naime svi Sony digitalni foto aparati, osim onih high end imaju podrsku samo za Memory Stick medije za pohranu podataka.

Memory stick ti proizvodi sam Sony i SanDisk. Koju ces od ove dvije uzeti sasvim je svejedno, jer prema podacima koji se daju iscitati sa neta, obje proizvodi SanDisk, samo neke prodaje pod svojim brandom a neke proizvodi za Sony, pa ih Sony onda brandira i prodaje!

Vazno je i za spomenuti da DSC W30 podrzava samo Memory Stick Duo i Duo Pro medije. Za razliku medju Memory Stick i MEmory Stick Duo medijima vidi link:

http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=189686&postcount=11

Savjetujem da kartica ipak bude pro, jer omogucuje kvalitetnije snimanje movie clipova (veci fps)!

Sto se kapaciteta tice...512MB bi bilo preporucljivo, po meni 1GB bio bi optimum. Ali to ovisi koliko fotografiras u komadu bez racunala kraj sebe. Ponekad znam otici na put i na vise od tjedan dana, pa volim imati vise memorijskog prostora. Uglavnom, slika ti na W30 u maksimalnoj rezoluciji i kvaliteti zauzima cca 2MB...pa ti sad sam sracunaj koliko ti treba!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislio sam uzeti 1GB. Najeftinije sam našao za 430 kn SanDisk u Acquistium-u. Ima i neka za 375 u Feniks-u ali je takeMS.

http://www.nabava.net/katalog/trazil...1gb&x=990&y=80

Koja razlika između gaming kartica i "običnih"? U izgledu ili...?

I jel' se isplati kupovati polovne kartice?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislio sam uzeti 1GB. Najeftinije sam našao za 430 kn SanDisk u Acquistium-u. Ima i neka za 375 u Feniks-u ali je takeMS.

http://www.nabava.net/katalog/trazil...1gb&x=990&y=80

Koja razlika između gaming kartica i "običnih"? U izgledu ili...?

I jel' se isplati kupovati polovne kartice?
    Polovne ne bi kupovao...pogotovo ne za fotoaparat.

Razlog...nikada ne znas sto je kartica kod prosloga vlasnika dozivjela, iako su kartice vrlo izdrzljive, rabljanu bi eventualno razmotrio za uporabu u mobitelu za muziku, jer i ako se izgubi...nikome nista, snimis ponovno i bok. Ali ako ti se isto desi sa fotografijama, za koje imas jednu priliku koju ne mozes vratiti...dobio bi slom zivaca i vjerojatno bi trazio tipa koji mi ju je prodao sa sjekirom i let lampom.

Ja sam kupio SanDisk Duo Pro 1GB za mobitel, od tipa iz Oglasnike za 400kn, nova zapakirana i danas me odlicno sluzi. U medjuvramanu su cijene pale, jer su izisle HS edicije kartica, ali pogledaj Oglasnik...samo novo i zapakirano igra!

Od kartica koje si nasao ova za 430 ili ova par kuna skuplja u Nitelu su dobar odabir.

Sto se razlika gaming-obicna tice, ja ju niti danas nisam shvatio, iako sam imao vise gaming i vise obicnih u rukama. Po meni isto sr**** drugo pakovanje, mozda igra ulogu za PSP ili sl. ali za digitalce definitivno ne!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Olympus C-5000 Zoom
    By brzi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 29-12-2003, 13:16

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove