Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26
    Pravi forumaš Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800i
    Operater
    VIP, BonBon
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pokreće li VIP Blackberry za privatne korisnike?

Sad sam malo gledao VIPnet stranicu i u ponudi mobitela za privatne korisnike im se nalazi Blackberry i to sa navedenim cijenama (koje nisam nasao u dijelu za poslovne korisnike). Zvao sam sluzbu za korisnike ali oni mi tvrde da je to samo link na poslovne korisnike te da Blackberry jos nije dostupan privatnim korisnicima...

Blackberry za privatne korisnike

Blackberry za poslovne korisnike

Što mislite?
    Zadnji uredio tom2y : 03-06-2006 u 01:31
    Everyone can be a boss, but not every boss is a leader.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nikako, jer iza takve vrste push e-maila za kakvu je dizajniran stoji blackberryev serverski softver, tako da ne bi bilo uopce smisla nesto takvo ponuditi...

No nacuo sam da je t-mobile nedavno narucio oko 200 blackberrya, no dal su za prodaju ili internu uporabu, ne znam.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mozes eventualno zatraziti hosting na vipovim serverima sa BB servisom.
    dobar grah daleko se čuje

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800i
    Operater
    VIP, BonBon
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad sam pricao sa sluzbom za korisnike i kaze mi covjek koji je bas za informacije za Blackberry da je kontaktirao ljude koji rade na stranici i da je doslo do nesporazuma tj. njihove pogreske. Tako da izgleda da do daljnjega nista od Blackberry-ja

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koliko sam shvatio VIP nudi sada firmama uslugu serviranja na svojim serverima a ne kako je donedavno bilo iskljucivo na serveru firme da se vrti BB server.

BTW pa sta ti se isplati uzimat BlackBerry? pa koliko mailova od velike vaznosti ti prolazi na dan ?

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800i
    Operater
    VIP, BonBon
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao KaKaV NeReD
    koliko sam shvatio VIP nudi sada firmama uslugu serviranja na svojim serverima a ne kako je donedavno bilo iskljucivo na serveru firme da se vrti BB server.
    Da mislim da je tako.

= Citat = Izvorno postao KaKaV NeReD
    BTW pa sta ti se isplati uzimat BlackBerry? pa koliko mailova od velike vaznosti ti prolazi na dan ?
    Ma najvjerojatnije se ne isplati, ali jednostavno mi je super cijeli taj koncept.
    A i cinjenica da imas qwerty tipkovnicu, pa kad ti god dođe mozes pisati.

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sto se tice tipkovnice imas nekih drugih telefona koji imaju qwertz. ja sam imao BB ali ga sada vrtim na Nokiji 9500 i puno mi je lakse za pisanje.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BlackBerry je cool, ja ga koristim na P990, ali na T-Mobile-u i mislim da je o.k. cijena (80 kunića). Jedino što je GPRS stalno ON, pa baterija brže ode...

Btw. jel se na nokiju 9500 mora instalirati dodatna sis aplikacija ili dođe već ugrađena?
    Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dodatna SIS aplikacija - koja je besplatna.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ah tako. Thnx
    Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BB je izmišljen za Amerikance koji imaju, usudim se reći, imbecilne navike i koji su prelijeni za mozganje, pa im na taj način ubiru novce. Ovdje mislim na privatne korisnike. Korporativne ionako zaboli quratz ko plaća, a i nisu predmet ove rasprave i nema veze s ovim tekstom.

Kome treba trenutna instant obavijest o životno važnom mejlu, najbolje je:

1. na vip.online napravit account i naštimat "mail to sms" uslugu. Naravno sve mailboxove preusmjerite na vip.online. Čim dobijete obavijest spojite se na net i pročitate. S tim da obavijest dolazi sa subjektom i prvih 160 znakova mejla. Tako štedite i bateriju, jer vam mob nije stalno online.

2. Ako vam je baš gušt stalno bit onlajn, a ne želite se pretplatit na BB saervis, na PPC platformi si naštimajte defaultni inbox poruka - hotmail a sve vaše mailboxove preusmjerite na hotmail. Poruka stiže instantno, slično kao na BB samo što je ipak treba "skinuti" (pull) za razliku od BB-a gdje se odma uvali na mob (push).

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo pretjerujes, BB je puno korisniji nego sto mislis. Ako imam potrebu za lakim primanjem / slanjem e-maila BB je uz MS Direct Push koji koristim vec mjesec - dva odlicno rjesenje.

Ne da mi se objasnjavati cijeli princip rada pa pogledaj ovdje http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_push

BB i ostale usluge koje rade na istom ili slicnom principu su samo evolucija e-maila - pokusaj da se send / recieve gumbic posalje u proslost. Zasto ovisiti o razlicitim providerima i besplatnim uslugama upitne kvalitete kad za sitnu lovu mozes imati e-mail odmah i odgovoriti istim putem.

Naravno, sve ovo vrijedi za ljude koji smatraju da ce im se tih 80 kn mjesecno isplatiti zbog brzine primanja e-maila a i zbog flat rate e-maila gdje se ne moras brinuti koliki je neki attachment i dal ce ti previse prometa pojesti.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam baš siguran da je ta evolucija krenula u pravom smjeru, al to je sad ocjena subjektivne prirode, vidićemo dokle će stići.

= Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    Naravno, sve ovo vrijedi za ljude koji smatraju da ce im se tih 80 kn mjesecno isplatiti zbog brzine primanja e-maila a i zbog flat rate e-maila gdje se ne moras brinuti koliki je neki attachment i dal ce ti previse prometa pojesti.
    O tome se radi, jer koliko sam shvatio dosta ljudi je ovdje fascinirano tom tehnologijom, ali im ne bi bila od prevelike koristi, zato sam naveo kako imitirati BB.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    BB je izmišljen za Amerikance koji imaju, usudim se reći, imbecilne navike i koji su prelijeni za mozganje, pa im na taj način ubiru novce. Ovdje mislim na privatne korisnike. Korporativne ionako zaboli quratz ko plaća, a i nisu predmet ove rasprave i nema veze s ovim tekstom.

Kome treba trenutna instant obavijest o životno važnom mejlu, najbolje je:

1. na vip.online napravit account i naštimat "mail to sms" uslugu. Naravno sve mailboxove preusmjerite na vip.online. Čim dobijete obavijest spojite se na net i pročitate. S tim da obavijest dolazi sa subjektom i prvih 160 znakova mejla. Tako štedite i bateriju, jer vam mob nije stalno online.

2. Ako vam je baš gušt stalno bit onlajn, a ne želite se pretplatit na BB saervis, na PPC platformi si naštimajte defaultni inbox poruka - hotmail a sve vaše mailboxove preusmjerite na hotmail. Poruka stiže instantno, slično kao na BB samo što je ipak treba "skinuti" (pull) za razliku od BB-a gdje se odma uvali na mob (push).
    Bože dragi pa radije ću platit 80 kn i jednostavno se koristit ovom fancy uslugom... jebe* VIP online, preusmjerenja itd... osim toga ako koristiš VIP online onda nisi T-Mobile korisnik i plačaš VIŠE od 80 kn...
    BlackBerry Instant email mi je najbolja usluga koja postoji i rado bih ju imao bez Voice-a, al ne ide....

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Po meni je ta usluga beskorisna za osobne korisnike i za vecinu korporativnih korisnika. Ne znam kakve dodatne mogucnosti ta usluga moze imati, ali nista me ne moze uvjeriti da je nekome tesko kad mu stigne obavijest o pristiglom mailu otici u mail klijent, stisnuti send/receive tipku i replyat na zadani mail. Zbog tako jednostavnog postupka koji moze napraviti svaki informaticki obrazovan covjek, osim ako mu se "ne da", upgradeati server i placati mjesecnu pretplatu vipnetu ili t-mobileu za te gluposti i to za svakog korisnika ponaosob je najveca glupost.
    Izuzetak su korisnici kojima je instantno slanje i primanje mailova prakticki integralni dio poslovanja (kao sto su to direktori).
    U slucaju da vip online mail2sms prestane funkcionirati jos uvijek je jednostavnije sloziti vlastiti SMS gateway nego se zafrkavati sa ovim rjesenjima kao sto je BlackBerry.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao speedcats Pregledaj post
    Bože dragi pa radije ću platit 80 kn i jednostavno se koristit ovom fancy uslugom...
    Pa eto, sam si rekao "fancy" uslugom. U tome i jest poanta. Ti si očito dio ciljane publike. Be my guest.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    Pa eto, sam si rekao "fancy" uslugom. U tome i jest poanta. Ti si očito dio ciljane publike. Be my guest.

Jesam i to zadovoljan i ponosan

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    QTEK9100,Vario2
    Operater
    VIP,T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E spominje se nakakva obavjsto primljenom emailu? To sms-om dode? Kako da si to namjestim?

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to nema veze sa blackberryjem. obavijest SMS za primljeni mail ti je vezana za Vip online ako imas mail adresu na Vip-u

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isto možeš napraviti i preko T-Mobile-a.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    QTEK9100,Vario2
    Operater
    VIP,T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kako to napraviti kod t-mobile? Jer imam 2 emaila na t-comu, pa bi mogao napraviti da proslijeduje te mailove na t-mobile pa dobivati sms obavjest.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao KaKaV NeReD Pregledaj post
    to nema veze sa blackberryjem. obavijest SMS za primljeni mail ti je vezana za Vip online ako imas mail adresu na Vip-u
    Naravno da nema veze, samo sam naveo kako se snaći kad ti treba "životno važan mejl" a ne želiš plaćat harač od 80 kuna. S time da sve svoje mailove preusmjeriš na VIP. A pokretač threada je pitao za VIP. Svaki VIP korisnik može imat mail adresu na VIP online.

= Citat = Izvorno postao speedcats Pregledaj post
    Isto možeš napraviti i preko T-Mobile-a.
    To se moglo prije, ail sad mislim da ne. Ako sam u krivu, daj navedi kako.

Forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Bodovi
    7.018
    Nivo
    19
    Bodovi: 7.018, Nivo: 19
    Bodovi: 7.018, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako netko moze biti ljubazan pa da mi malo objasni da li je u toj cijeni 80 kn/T-mobile ili 91 kn Vipnet, da li je u toj cijeni automatski i GSM pretplata ?

I da li je i surfanje internetom prkeo BlackBerryja isto flat ili se placa dodatno i po kojim to onda cijenama.

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije GSM pretplata, to moraš posebno platit. Onih 50kn minimalno, dakle dođeš na min. 150 kn (jer je VIP BB usluga 100kn, a min pretplata 50kn).
    Surfanje nije flat, to je priča za sebe.

T-Maca (post #15): a šta ako primaš puno takvih mailova dnevno? Ako ti dođe, recimo samo primjera radi, oko 15-20 takvih mailova dnevno na koje treba reply napravit. Moraš se 15-20 puta spojit i skinut mail, pa napravit reply, pa se opet 15-20 puta spojit da ih pošalješ. Plus još par spajanja, recimo 5-10, za mailove koje ti započneš. I gdje to završi, kad kreneš zbrajat? Ispadne ti isto mjesečno, ako ne i skuplje.
    Plus, iz tih 160 znakova ne možeš uvijek (odnosno da ne velim, rijetko možeš) vidjet o čemu se radi, šta su ljudi prije govorili u mailu i da li ima potrebe da ti radiš reply ili nema. A da ne spominjem, primjerice, da mailovi koji se pišu u Lotus Notesu, dakle preko Domino-servera, imaju onaj odvratni header koji on sam (Lotus Notes) prepoznaje kao letterhead, no na Exchange klijentu se on pretvara u ASCII-grafiku, dakle hrpa znakova koji ti ama baš ništa ne znače.
    Dakle morao bi se za svaki mail spajat, skidat ga, pogledat, pa bacit ili replyat na njega, pa se spojit i poslat ga. Samo da mi za 2 minute stigne opet reply, koji moram opet skinut da bih vidio da je netko od sugovornika rekao sao nešto u stilu "Onda do sutra, LP".
    Naravno, ne treba svima, ali ima nas kojima je dosta korisna.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naravno da ni uracunata GSM pretplata. sto se tice interneta, mislim da ne mozes, ovih 80 kuna je flat za mailove, znaci neogranicen promet mailovima.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Blackberry za privatne korisnike
    By tom2y in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 20-12-2005, 02:25

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke