= Citat = Izvorno postao bekibeki
dakle vas izbor bi bio sony ili canon (koliko sam shvatila bimbija)
kod kojeg od njih se manje vide crvene oci? je li w50 vrijedi 300 kn vise od
w40? s obzirom na to da je ixus55 ipak nesto losiji od ixus 60,da li bimbi i njemu dajes prednost nad sonyjem? (canon je tridesetak kuna skuplji od w50)
(moram ih kupit u tom ducanu radi zamjene)

sto vam se cini o olympusu mju 700? da li je olympus losiji od sonyja i canona
hvala!
U ovoj ponudi definitivno Sony ili Canon!

Sto se crvenih ociju tice svi vam aparati iz compact ili ultra compact klace imaju tu manu vrlo izrazenu, tako da sto se odabira aparata tice mozete birati bez birge na tu cinjenicu, jer cete dobivati jednaku kolicinu "crvenih ociju" sa bilo kojim od ovih modela.

Razlika izmedju W40 i W50 je samo u dvije stvari: W50 ima 2,5 incha display, dok W40 ima 2 incha display, te W50 ima ISO osjetljivost da max 1000 dak W40 ima ISO osjatljivost od max 800.

Da li je za te dvije stvari isplativo dati 300 njak kuna vise, morati cete prosuditi sami, dakle da li vam je bitna velicina displaya. Ja osobno ne drzim toliko do velicine displaya, dakle meni su 2 incha sasvim dovoljna, a display koristim relativno rijetko. Meni je osobno bitno da aparat ima opticko trazilo, jer se u 90% slucajeva koristim njime. Za pregledavanje su 2 incha dovoljna. Medjutim vecina ljudi ne misli tako, pa im je kraj svijeta kada proizvoodjaci izbace digitalac sa 3 incha display - em a bez optickoga trazila. Uglavnom ako zelite nesto veci display odlucite se za W50, ako ne W40 je razuman odabir, ostale specifikacije i preformanse su im jednake.

Ixus 55 je nesto losiji od Ixusa 60...ali ne toliko.

Dakle takodjer ima nesto manje ISO vrijednosti, 1 MP manje, sto se na ovim velicinama senzora i objektiva i ne vidi toliko, i to je od razlika to. Sve ostalo je isto.