= Citat = Izvorno postao bekibeki
hvala na odgovorima!
molim jos odgovore na dva pitanja
1.kakav je fuji finepix z1 prema sonyju i canonu, a i olympusu (cijena je 100 kn skuplji od sonyija w50)
2.zasto svi izbjegavate olympus??
hvala na pomoci
Ja osobno pomalo izbjegavam Olympus!

Cinjenica je da su njihovi modeli uvijek kaskali za konkurencijom i da gotovo nikada nisu bili best buy, pogotovo u ultra compact i compact klasama.

Novi Olympusi krecu izgleda u novom smjeru, sto se toga proizvodjaca tice, pa u duhu toga nemam niti sto za prigovoriti za mju700. U rukama ga nisam imao, a na papiru sve izgleda OK.

Svi aparati koji su ti usli u uzi odabir, ukljucujuci i model Z1, slice kao jaje jajetu, mozda ne po vanjskim obiljezjima ali po performansama i mogucnostima, svakako da!

Dakle, moj savjet ti je da odseces do ducana koji ima modele koje su usli u uzi izbor, ili ako ih nema u jednome ducanu, odes u vise njih, pogledas i primis u ruke one modele o kojima ovdje govorimo. To ce ti dati jednu novu dimenziju i vjerujem da ce ti svakako pomoci u odluci.

= Citat = Izvorno postao RAUL
I W40 ima ISO osjetljivost do max 1000 na njemu je naljepnica High sensitivity ISO 1000.Tako da ostaje razlika u vecem displeyu i boji W40 je crni
edit: sa W40 dobijes i torbicu (orginal )
Sto se boje i torbice tice...to sam znao! Imas cak i tema gdje pokusavamo razjasniti te cudne razlike u bojama i sl., kod Sony modela

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=16051

Ali ISO 1000 me moram priznati iznenadio...bio sam uvjeren sa W40 ima ISO do 800!

Ponuko si me da to dodatno istrazim i definitivno si u pravu...dakle W40 ima ISO osjetljivost do 1000!