I koliko možeš popuniti? 512Mb ili više??
Koliko sam ja upoznat s tim, može doći do nekih "nestabilnosti" u radu memo kartice, i obično se to ne preporučava... (koliko je meni poznato)
Gledo sam malo na netu i pronašao jedan forum sa uputama kako karticu od 512 MB pretvoriti u karticu od 1 GB. Napravio sam sve, ali nekaj nije u redu. Ne želi mi popuniti svih 1 GB... Koga zanima evo kako sam do toga došao:
1. Spojite mobitel sa računalom pomoću kabela
2. Spremite sve kaj imate na vašoj kartici negdje na tvrdi disk
3. Otvorite disk manadger (ili kak se već piše) i pronađite vaš memory stick
4. Ugledat ćete jednu particiju od cca 500 MB i neparticirani dio od također nekih 500 MB
5. Izbrišite particiju tako da sada imate neparticiranih 950 MB
6. Stvorite novu particiju (desni klik miša, new...)
7. Formatirajte disk sa FAT ili FAT 32 i to je to.![]()
I koliko možeš popuniti? 512Mb ili više??
Koliko sam ja upoznat s tim, može doći do nekih "nestabilnosti" u radu memo kartice, i obično se to ne preporučava... (koliko je meni poznato)
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ja to ne bi radio.
Ja volim svoje podatke.![]()
Nema nikakvih nestabilnosti(barem kod mene), stvar je da karticu od 512 MB pretvorite u 1 GB, ali fora je da to radi samo sa starim softverima( do R1AA008) kod SE K750/D750 ili W800.Izvorno postao Ićo
Evo ja sam maloprije karticu od 512MB napravio na 1GB...![]()
Mislim da je bila vec rasprava o tome, ali da to nije stvarno povecanje memorije nego samo nazivno, tj. da i dalje samo 512 mozes staviti na tu karticu!
Probao sam staviti tu karticu od 1GB u fotoaparat( sony DSC W5 ) i normalno registrira kao da je kartica od 1GB unutra, jos samo treba vidjeti da li ce se moci iskoristiti cijeli gigabajt ili samo pola kao sto kaze kresoml...![]()
Pokušao sam testirati, nemre se popuniti, javlja grešku.![]()
Al stvar kolko je ti možeš popuniti je fora tak da sam cijeli dan bio u centru pažnje, svi su htjeli znat kak sad najednom imam gigu![]()
Znači i dalje možeš popuniti samo 512MB...
I šta dobiješ onda time, što ti prikazuje da ima 1GB, ako možeš iskoristiti samo 512Mb... Ništa... Jedino da će ti se možda nki podatak izgubit (ako nemaš sreće)...
U biti da, nadao sam se da mogu popuniti taj 1 GB, ali bezuspješno. Što se tiće gubljenja podataka meni su se svako malo nešto gubili i prije neg sam stavio na gigu tak da mi je bilo svejedno...Izvorno postao Ićo
![]()
Ako ti se gube podaci, probaj formatirati karticu (u mobitelu), pa onda nabaci podatke gore... Nebi se trebali gubiti... Tako sam ja napravio sa svojom MMC u Nokii, i sad sve radi normalno...
Da bili su se gubili često pa sam bio formatirao na taj način. Sada se isto gube, al ne tolko. Svako malo kada recimo prebacim novih 500 MB Mp3-ca pola ih ostane na sticku a pola ne...![]()
Hm, meni to zvuci kao da imas stari firmware. Stariji firmware-i su znali imati tih problema...
to ti se rijesava novim firmwareom. to je bio bug u starim da fileovi nestaju
iPhone 5s 16 GB
@imatic
da, pokušao sam nadograditi firmware, al prvo trebam kupiti novu bateriju jer mi se ova nemre napunit do kraja (što je potrebno kod nadogradje firmwarea ak ga želite updateati kod kuće)...
Pa ako imaš garanciju, odi u EM neka ti oni update-aju...
Ako nemaš onda ništa...
Nego, da se vratimo na temu:
Koliko MB uspiješ popunit, jer si u prvom postu reko da nemožeš popuniti 1GB??
kupio sam memory duo pro stik stavi bi je u PSP formatirala bi mi se a onda bi je stavio u čitač kartica i computer bi je prepoznao ali bi mi tražio da formatira, onda bi mu dao da formatira i nebi mogao. poslje bi se to isto dogodilo na PSP-u
Sorry legendo, ali ovo je podforum o Sony Ericsson mobitelima, a niti tvoj PSP niti tvoje racunalo nemaju veze s tim.
Postoji poseban podforum za generalna pitanja o racunalima, probaj bolje tamo.
Bookmarks