Od svih COM-ova pokusava skenirat samo COM1.
Probo sam izvadit USB kabel i onda je i dalje skeniro samo taj COM1.
Jel postoji neka druga verzija cx65 flashera koja skenira USB?
Od svih COM-ova pokusava skenirat samo COM1.
Probo sam izvadit USB kabel i onda je i dalje skeniro samo taj COM1.
Jel postoji neka druga verzija cx65 flashera koja skenira USB?
Nešto si krivo shvatio, odi u Device Manager i provjeri tamo na kojem ti je COM portu kabel!Kad to znaš onda odi u x65flasher i podesi na port koji imaš!
Nažalost, ništa od rada sa cx65 flasher-om i originalnim USB kabelom.Izvorno postao QBlue
Da bi radio sa ovim flešerom treba ti posebni com ili usb kabel koji se koristi i za dekodiranje. Oriđiđi kabel njet.
Sad.. 1.) ili kupi jedan takav kabel od ko zna gdje ili pod 2.) odi kod lokalnog unlocker majstora i plati njemu da ti oživi mob
![]()
E sad, pitam se zašto neke stvari izdvajati i pisati tutoriale.![]()
Napisano je više puta, da za flashanje mora biti ili neorginalni RS232 ili USB DCA-510 .Isto tako moguće je nakon modifikacije flashati i sa orginalnim RS232 i sa DCA-540
Sve druge USB kabele na koje možete naići mob će prepoznati kao jedan od tih dva.
Da se vratimo na temu. Prvo moraš ustanoviti kakav kabel imaš, nakon toga trebaš instalirati USB-COM drivere. Iako ne znam kako si uopće pokrenuo flashanje ako nemaš te drivere, znači da ih vjerojatno imaš ali na nekom "ludom" COM portu. U control panelu/system/device manger nađi pod portovima Profilic USB - COM ili neki sličan naziv i u properties podesi COM port na 1 ili 2, svejedno. Nakon tog probaj flashat iz početka.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ma flashanje mi je zapoceo vjerojatno zato sto sam instaliro drivere "usbdatacable_dca-510_app_driver_v2008".
Ali to dodje do 33% i dalje nista...
Kabel koji sam kupio je marke Koracell i na njemu pise da je za c65/cx65, ali oni se kunu da je isti kao i za cx70 pa ja im povjerovo.
A sto se tice Device Manager-a pod portovima imam samo navedeno:
- Communication Port (COM1)
- ECP Printer Port (LP1)
Probo sam odinstalirat ove drivere i stavit drivere za USB -> COM (virtual) kabele, ali oni javljaju neku gresku 10.
Al opet mi nije jasno zasto je onda uopce poceo flashat ak nisu dobri driveri i zasto mi ga nece x65flasher-1060 prepoznat... ???
ne, ne, driverei su ti dobri i kabel je dobar - problem kod zaleđivanja pri 33% su imali i drugi korisnici - iskreno, ne mogu se sjetiti u cemu je tocno bio problem (dali sp2 ili nesto trece), ali zato postoji http://cafe.mobil.hr/search.php pa malo pretrazi i procitaj starije teme s istom ili slicnom tematikom pa ces viditi kako su to oni rijesili![]()
maraschino - PTICICA
Driveri su dobri, ali nije mi jasno zašto u Device Manageru nema Profilic to USB COM port.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks