dok držiš pritisnutom tipku za manual focus na objektivu, pritisneš tipku za dolje/gore i to ti to...a koristiš ga kad fotić ne može sam fokusirati ili nisi zadovoljan onim na što je fokusirao
dok držiš pritisnutom tipku za manual focus na objektivu, pritisneš tipku za dolje/gore i to ti to...a koristiš ga kad fotić ne može sam fokusirati ili nisi zadovoljan onim na što je fokusirao
S3 ima lampicu za osvjetljavanje kao pomoć kod izoštravanja i ona ima domet cca 3..4m. Kada se koriste malo duže žarišne duljine, onda se najčešće zaboravi na to ograničenje. Izoštrit će dobro (možda ne i brzo) ako je to što slikaš do tih 3..4m. Sve kaj je dalje je diskutabnilno.
Tu se možeš poslužiti trikom. Ako ima nešto na istoj udaljenosti, a svjetlije je ili barem kontrastnije, izoštriš tamo, pa rekadriraš. I tako se mjerenje svjetla događa kada okidač pritsneš do kraja, pa je bitno samo da fukus zaključaš na pravom mjestu.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Dobar dan, eto ja sam nova na forumu![]()
Od neki dan sam postala vlasnca Canona (gore navedenog) a kako sam početnik vezano za sve ove opcije nadam se da ćete mi ponekad odgovorit na koje moje blesavo pitanje![]()
Do sad sam slikala sa aparatima point & shoot, tako da mi je ovo totalno nova galaksija![]()
Bookmarks