Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    NOKIA 6280 (+1GB)
    Operater
    vip
    Bodovi
    5.555
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.555, Nivo: 17
    Bodovi: 5.555, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da se malo i ja ubacim...

Za 3160kn sam dobio karticu od gige, baterije od 2350mAh+punjač, kvarkovu torbicu i naravno Canon S3. S njim, u kutiji, sam dobio još i karticu od 16MB koju nisam ni otvarao, poklop za objektiv i baterije koje sam potrošio za dva sata...

Što se samog dizajna tiče, reći ću samo da se o ukusima ne raspravlja, ali meni se osobno sviđa. Dobro leži u ruci iako imam podosta duge prste i zamjerka jedino mjestu gdje su stavili oznaku 6.0 MP jer bi se mogla vremenom sastrugati. Kućište je čvrsto izgrađeno. Izbrojao sam 20 šarafa (6 u predjelu bljeskalice koja se ne otvara sama, potrebno ju je podići i 4 u predjelu LCD-a).

12x zoom ima dvije brzino ovisno o tome koliko se zakrene zoom kotačić. Kad se zakrene dokraja potrebno je možda 1,5 ili 2 sekunde, a u sporijem režimu otprilike 6-7 sekundi do najveće zoom vrijednosti. Kad se fortoaparat upali, objektiv se izvuče za 2,9cm, a kad se koristi najveći zoom još se dodatno izvlači za 2-3mm. Tu je još i digitalni zoom od 2 puta koji može poslužiti samo u krajnjim situacijama...Fokusiranje može biti otežano na najvećim žarišnim duljinama u lošim svjetlosnim uvjetima. Uglavnom se to da riješiti manualnim fokusiranjem.

Izbornici su pregledni te, iako se još uvijek nisam upoznao sa svim mogućnostima, stvari brzo postanu jasne... naravno, valja pročitati oko 150 str uputa. Izbornik me nije oduševio svojom ljepotom i izgledom, ali služi svrsi. Pritiskom na tipku Func. pojavljuje se izbornik u lijevom rubu ekrana gdje se mogu podesiti neki glavni parametri rada kamere ovisno u kojem se modu nalazite (balans bijele, veličina i kvaliteta videa i slike, jačina blica, opcija My Colors, kontrola ekspozicije i način mjerenja). U svakom modu moguće je početi snimati pritiskom na tipku koja se nalazi desno od EVF, a pri snimanju moguće je i slikati. Zvuk okidača čut će se pri slikanju (dok se snima) bio on uključen ili ne.

Mislim da još uvijek ne mogu govoriti o kvaliteti slike iako smatram da će moje potrebe sasvim zadovoljiti. Kvaliteta snimaka je u redu, dok se brzina zooma nešto ograničava kako se na snimci ne bi čulo pomicanje objektiva koji je ionako veoma tih zahvaljujući ultrasonic motoru.

Opcije macro i Super macro su odlične jedino što se kod macro funk. ne može koristiti manualni fokus, ali se može koristiti nešto malo zooma, dok se kod Super macra ne može koristit zoom, ali se može koristiti manualni fokus. Za sada mi baterije traju 4 dana sa pola sata korištenja po danu bez uključenog LCD-a(da imam više vremena već bi ja 5x ispraznio baterije). Jedan dan neprestanog korištenja može izdržati (ne mislim da može biti upaljen 24h, ali kad nekud odeš i cijeli dan nešto razgledavaš i slikaš bit će sasvim dovoljno, no još jedan par baterija mi ne gine).

LCD je uredu, slika se dobro vidi i sve, ali je u ovo vrijeme zaista sićušan. Čvrsto je napravljen i pruža dovoljno otpora. Kako se okreće ekran,okreće se i slika. Isto vrijedi i za cijelu kameru koja prepoznaje u kojem se položaju nalazi te sama, ovisno o situaciji (horizontalno-okomito) rotira sliku.

primjer super macro funkcije:

prašina je očigledna pri super macru, doduše sve se to može očistiti, a pri normalnom slikanju nije je moguće primjetiti

kvaliteta slike pri 48x povećanju (registraciju nije moguće vidjeti golim okom)
    Zadnji uredio zoom222 : 10-05-2007 u 12:40

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.431, Nivo: 25
    Bodovi: 11.431, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    totalno razocarenje sa S3 !!
    Danima sam lutao netom i citao testove i pomislih...konacno sam pronasao svoj novi fothic...a kada sam ga vidio u zivo i imao priliku malo raditi s njim....blago receno, katastrofa! Kuciste je napravljeno kao na nekoj jeftinoj igracki...jeftina plastika....a tipke nedoradjene i od lose plastike...nema pravog osjecaja pritiska....
    gledao i sony h9 ...ista stvar....
    sve mi se cini da je sve to u toj klasi nedoradjeno...
    izdvaja se g7...daleko kvalitetnije napravljeno, no ima samo 6x zoom
    RoBee

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Može mi netko rec kako je sa S3 sa snimanjem i fotkanjem u mraku? jesu okej fotke? Jer sam se gotovo sigurno odlucila za njega a to je još jedina stvar koja mi je upitna? eto, fala...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon Powershot S3
    By jerincsson in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 66
    Posljednji post: 21-06-2007, 20:25
  2. Video capturing sa canon PowerShot S1 Is?
    By Gruntovčan in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 03-10-2005, 13:53
  3. Video capturing sa canon PowerShot S1 Is?
    By Gruntovčan in forum Fotografiranje # Softverska obrada # Foto radnje # Foto materijal
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 10-09-2005, 15:25
  4. Canon powershot A300
    By plišani in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 03-07-2003, 10:49
  5. CANON PowerShot Digital Ixus 330
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 22-05-2003, 19:33

Bookmarks

Pravila postanja