Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Threaded View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako ti dolazi do pojave takvih pixela i u potpunom mraku (sa poklopcem na objektivu) pri dugačkoj expoziciji najvjerovatnije ti se zagrijava previše senzor.
    Ništa drugo ti ne bi pravilo takve "smetnje". Drugo rješenje ne vidim osim odlaska u servis.
    No kod nekih aparata je to uobičajeno (do određene granice), pa postoji mogućnost da ti niti u servisu ne budu u mogućnosti pomoći.
    Kako god bilo odi u servis i raspitaj se.

P.S. eh da, i koliko sam vidio iz tvojeg drugog posta da voliš slikati noćno nebo. Da bi se riješio takvih pixela na slikama (pretpostavljam da su stalno na istom mjestu na slici) možeš koristiti photoshop ili neki drugi editor ali ti postoji i jedan programčić baš za takve avanturiste kao ti. Radi na principu da nakon što fotkaš nebo ili što god, ispucaš jednu fotku sa poklopcem na objektivu (gdje će se jasno onda vidjeti ti pixeli izdvojeni). Otvoriš tu "blank" sliku i još jednu koju si slikao u takvom programčiću i on će na osnovi te takozvane blank fotke maknuti automatski spržene pixele sa slike noćnog neba.
    A onda opet možeš to kako sam rekao i u PS-u sa 2 layera. Kako hoćeš. Ako te zanima takva fotografija potraži na webu takve programe, a ako ih ne uspiješ naći javi mi, mislim da imam jedan negdje na CD-u.
    Zadnji uredio Wisher : 30-05-2006 u 19:52

Slične teme

1. Mrtvi pikseli na 6680
    By Moby in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 33
    Posljednji post: 29-04-2006, 15:17
  2. Mrtvi pikseli...6600
    By IggXy in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 12-01-2005, 00:14
  3. VGA kamera na mobitelu i pikseli
    By zvorkapic.os in forum Motorola