Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2
    Svježe registriran Postignuća:
    VeteranVeteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2006
    Bodovi
    5.769
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.769, Nivo: 18
    Bodovi: 5.769, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Casio EX-Z110 usb problem

Ovako prijatelj mi ima navedeni fotoaparat (Casio EX-Z110) i ima jedan problem. Kada ga spoji na kompjuter preko USB-a (na komp. su XP) kompjuter ga ne prepoznaje dok fotoaparat prepoznaje USB. Isprobali smo isto i kod mene ali ne radi. Za ovaj fotoaparat ne trebaju driveri jer ga kompjuter mora sam prepoznat. Ja imam Sony DSC-S60 i prepoznaje ga uvijek. Koji je problem? Molim vas pomozite mi jer je jako hitno.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao matrix08
    Ovako prijatelj mi ima navedeni fotoaparat (Casio EX-Z110) i ima jedan problem. Kada ga spoji na kompjuter preko USB-a (na komp. su XP) kompjuter ga ne prepoznaje dok fotoaparat prepoznaje USB. Isprobali smo isto i kod mene ali ne radi. Za ovaj fotoaparat ne trebaju driveri jer ga kompjuter mora sam prepoznat. Ja imam Sony DSC-S60 i prepoznaje ga uvijek. Koji je problem? Molim vas pomozite mi jer je jako hitno.
    Vrlo je tesko ovako dijagnosticirati problem...on se moze generirati na sto nacina.

Stoji cinjenica da ako su na racunalu "dobro stojeci" WIN XP, da bi trebali detektirati aparat ukljucem+n u USB port.

To sto aparat prepozna da je u njega ukljucen USB, na cijoj je drugoj strani komp, znaci samo da detektira elektricni napon koji dolazi iz USB porta racunala...nista drugo. Racunalo je to koje treba prepoznati koji je uredjaj ukljucen i tada instalirati potrebno za rad sa navedenim uredjajem.

Par problema sa istim simptomima kakve sam osobno susreo...mozda pomogne, a mozda i ne:

1. Nepotpuna ili lose preradjena install ver. WIN.
    2. Neodgovarajuci driveri za MBO instalirani.
    3. Neodgovarajuci kabel (ovo mi se desavalo vise puta...dakle ako imas jos jedan kabel sa istim konektorima, ili ako pase tvoj od Sony aparata...probaj sa njim...nekada misticno i meni neobjasnjivo proradi).
    4. Ne znam da li na Casio webu ima SW podrska za njihove aparata...ali ako ima mozda bez obzira na XP ne bi bilo lose skinuti SW za taj model.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 3
    Posljednji post: 19-04-2006, 13:41
  2. Casio digitalci (tko ih zastupa i prodaje u RH?)
    By dorky in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 24-01-2006, 18:29
  3. EEE da ga ga ima u HR za kupit - Casio -TYPE-R
    By KaKaV NeReD in forum Ostali proizvođači
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 14-11-2005, 13:39
  4. novi casio
    By gIK in forum Ostali proizvođači
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 09-11-2003, 19:36
  5. Casio Mobitel