e smrt... ja točno znam razlog zašto sam mu ponudio baš onaj AMD X3800 a ne opetron 165...
jedan razlog: AMD X3800 je za igre potpuno identičan kao i Opteron 165, al je jeftiniji...
pa ako uzima za igre, neka uzme AMD X3800, no očito on hoće za posao, stoga:
Intel D930 je apsolutno jednak po perfomansama kao i 165, ali je mnooogo jeftiniji...
to je poanta toga...
još bi ja njemu preporučio i da zemne još 1GB rama za intel, ali mislim da nebi bilo u dual channelu.. pa je zasad bolje vako...
sve u svemu... to je jedino ako sad kupuješ...
naravno da ti ja to ne preporučam, nego eto, pričekaj malo i uzmi Conroe ili neki AM2 procesor...
AM2 socket sa sobom vjerojatno u dogledno vrijeme dovodi Dual core procesore sa HT om... kao i Intel sa Core2 ( Conroe) procesorima...
dakle to će biti procesori i sa dvije jezgre i svaka jezgra bi trebala imati još jednu virtualnu jezgru... Ovime će se AMD dovesti jako blizu Intelu pri obradi programa, te će ova dva branda biti rame uz rame u svim taskovima. Pa će se u skoroj budućnosti samo birati, koja naljepnica da mi bude zaljepljena na kučištu, monitoru ili gdje ih već ljepite...
Još samo mogu reći kakvo sam ja olakšanje doživio nakon prelaska sa Intela na Intel HT davnih dana, te kako mi je sad teško i živciram se svako malo, što na AMDu ( drugi komp ) nemogu pokrenuti u isto vrijeme photoshop, dreamweawer, 3d studio max... raditi projekte, i usput otpakiravati nešta u pozadini... jednostavno HT je revolucionaran...
Dual core je također revolucionaran, a eto korak si do dual core+ HT tako da ipak vrijedi i zbog toga čekati,...![]()

Bookmarks